Bucuria de a trai


TIJoyRIn fiecare dimineata ai in fata o noua zi; tu hotarasti daca va fi o zi buna sau proasta, daca urmeaza sa te bucuri de viata in ziua aceea sau nu. Indiferent de natura factorilor externi cu care te confrunti, zi de zi, la serviciu sau in alt alte domenii ale vietii, numai tu esti cel care hotarasti in mare parte ce fel de zi vei avea.

  • Umorul este un element simplu si esential, care te poate ajuta sa ai o stare de spirit degajata. Cand lucrurile par sa mearga prost, relaxeaza-te, nu te grabi sa reactionezi. Incearca sa realizezi o imagine de ansamblu, gandeste-te la ceea ce se intampla si care este reactia potrivita.

Zilnic pot exista multe lucruri care te pot enerva, ingrijora sau nemultumi. Important este sa nu permiti sa se intample acest lucru. Poti alege modul in care sa reactionezi si sa treci mai lejer peste nemultumirile marunte, ajungand in felul acesta sa ai o dispozitie mult mai vesela si mai creativa.

  • Buna dispozitie si un nivel cat mai redus al stresului iti pot prelungi viata chiar si cu cativa ani!
  • Atitudinea pe care o ai in fata vietii poate sa atraga anumite persoane in preajma ta.

Oamenii sunt in general atrasi de persoanele care au o perspectiva optimista asupra vietii. Imi este greu sa te cred ca nu ti-ai dori sa fi inconjurat de prieteni care gasesc solutii la orice problema, care se centreaza pe ce castiga in viata si nu pe ce pierd. Daca esti o persoana care care se plange tot timpul, sa nu te mire faptul ca cei din jur vor ajunge sa te evite.

  • bucurie1Atitudinea pozitiva in fata vietii este secretul pentru a construi o viata fericita.

Schimbarile care apar in viata pot fi reale surse de stres, ceea ce te poate face sa fi nervos si ingrijorat. In fata neprevazutului este firesc sa te simti putin nesigur. Ce este de facut cand simti ca orice ancora din viata ta a disparut?

 

  • O mare cantitate de energie o pierzi atunci cand te preocupi de trecut sau de viitor. Trecutul a fost, iar viitorul nu este inca aici. Oricat te-ai stradui, nu poti sa modifici trecutul, poate doar sa-l intelegi si sa-l accepti. Nici asupra viitorului nu ai prea multa autoritate, pentru ca nu este inca aici. Poti sa schimbi ceva ce nu este prezent?
  • Exista un singur timp in care poti trai. Acesta este prezentul. Acest timp este aici, chiar in clipa in care citesti aceste randuri. Ce rost are sa evoci sau sa plangi clipele din trecut? Trecutul te poate ajuta sa progresezi atunci cand inveti din experientele avute.
  • Toata atentia si energia de care dispui trebuie sa fieconcentrata pe singurul moment in care poti sa schimbi ceva: prezentul.

Foarte multe persoane pierd timpul facandu-si griji pentru lucruri care nu se pot intampla niciodata. Intotdeauna vor exista probleme pe care nu le poti rezolva. Oricate eforturi ai depune, oricate idei originale ai avea, sunt situatii pe care nu poti sa le controlezi.

  • Cu cat inveti mai repede sa te relaxezi si sa fi constient ca nu poti controla totul, cu atat vei fi mai fericit si vei avea mai mult succes.

Ce poti face:

  • bucuria-de-a-traiIncearca sa realizezi o ierarhie a lucrurilor carora merita sa le acorzi atentie si ignora restul.
  • In fiecare zi, realizeaza cateva activitati care iti fac placere si care te relaxeaza.
  • Gandeste-te la ceva placut care se poate intampla chiar astazi.
  • Descopera noi sensuri si teluri pentru care sa te mobilizezi. Acest lucru iti poate furniza energia necesara pentru a merge mai departe si a duce o viata fericita.

Tot ce ti se intampla in viata e pentru a te ajuta sa evoluezi. Descopera mesajul transmis de viata, accepta, iarta, daruieste, iubeste si mergi cu credinta mai departe.

Tu cum alegi sa traiesti?

autor-Paul Apostica-Psihoterapeut

sursa-www.cabinet-psiholog.ro

 

 

4 gânduri despre „Bucuria de a trai

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.