Trei legi divine


Există trei legi divine care guvernează lecțiile sufletului și care determină progresul evolutiv al sufletului:

1. Legea cauzei și a efectului
2. Legea responsabilității (care include legea liberului arbitru)
3. Legea adevărului, a integrității cu iubire necondiționată

Legea cauzei și a efectului înseamnă că tot ceea ce emiți sau creezi se propagă asupra Întregului. Acesta include gândurile, faptele, ceea ce nu spui, cuvintele, intenția, ceea ce creezi la interior și la exterior, precum și la nivel de suflet, inimă, minte și la toate nivelurile corpului (emoțional, spiritual). Modul în care trăiești și în care îți guvernezi viața are efecte nu doar asupra sufletelor cu care îți împărtășești viața, sau cu care te întâlnești întâmplător, ci și asupra celora cărora le atingi viața într-un mod (aici sunt incluse toate formele de social media, etc): locul în care trăiești, mediul înconjurător, întreaga viață și toate formele de viață (regnul animal, regnul vegetal, regnul mineral, regatul elemental, etc.), viața vizibilă sau invizibilă, planeta, sistemul solar, și apoi până la nivel intergalactic. Sufletul operează la nivel cosmic, și numeroase suflete au fost nevoite să se întoarcă pe planetă ca urmare a tiparelor negative create, prin neacordarea de atenție acestei legi. Aici intră în acțiune legea responsabilității.

Legea responsabilității prevede următoarele: sufletul este responsabil de fiecare faptă, cuvânt, gând, acțiune sau lipsă de acțiune, intenție și orice altceva a creat la interiorul sau la exteriorul său. Înseamnă asumarea responsabilității pentru luarea înapoi a puterii, pentru expresia adevăratei chemări a sufletului și a chemării, precum și pentru trăirea acestora, asumarea responsabilității pentru cum trăim, pentru bunăstarea noastră, pentru cum interacționăm cu ceilalți, cum muncim, cum facem afaceri, și pentru orice altceva creăm în fiecare secundă a vieții.

Sufletului i s-a dat liber arbitru, așadar poate alege oricând să trăiască în cel mai înalt aliniament cu adevărul său, cu sinele sufletului, și prin urmare nu există victime. Vina și rușinea înseamnă evitarea responsabilității. Cu toții avem momente în care vrem să dăm vina pe ceilalți, pe forțele exterioare nouă, în loc să acționăm pentru a ieși din acea situație. La sfârșitul călătoriei sale aici, sufletul nu poate da vina pe părinți, pe frați, pe soț/soție, pe copii, pe societate, pe guvern, și nu poate găsi scuze pentru ceea ce a creat.

De îndată ce aplică legea responsabilității, ne vom întoarce la noi și la creația noastră, și va trebui să depunem munca interioară pentru a ne pune casa interioară în ordine, astfel încât să se manifeste echilibrul, iar noi să găsim iertarea față de noi înșine și față de ceilalți, cu iubire necondiționată. Țineți minte că și ceilalți au liber arbitru, și nu puteți interveni în alegerile lor, căci legea cauzei și a efectului se va face simțită. Ei au dreptul să aleagă în fiece clipă cum să acționeze sau să reacționeze, sau ce să creeze. Nu este responsabilitatea voastră. Faceți ce simțiți că este bine și corect pentru voi.

Cea de-a treia lege este cea a adevărului și a integrității, ceea ce înseamnă că nu vă veți mulțumi cu mai puțin decât meritați. La sfârșitul zilei trebuie să vă puteți privi pe voi și Divinitatea în ochi. Înseamnă să refuzați să trăiți o minciună, și să stați în adevărul cel mai înalt al sufletului. V-ați asumat responsabilitatea pentru viața și acțiunile voastre, și ceilalți trebuie să facă același lucru. Abia acum faceți cu adevărat eforturi pentru a vă menține sufletul în aliniament cu adevărul suprem, și vă trăiți viața cu integritate. Nu veți compromite niciodată acest adevăr, căci acest lucru ar însemna scurtcircuitarea propriului suflet.

Când trăiți viața conform celor de mai sus, veți găsi acea puritate interioară care aduce armonie, echilibru și bucurie. Pur și simplu veți fi sinele vostru autentic, fără măști. Vă veți descoperi propria valoare, și vă veți iubi suficient pentru a ști că aveți nevoie constantă de muncă interioară, astfel încât iubirea și lumina interioare să poată străluci în lume.

Cu cât deveniți mai sinceri cu voi înșivă și cu Divinitatea, aducând intenție și concentrare pentru a crea din inimă și suflet, cu iubire, veți fi în cel mai înalt aliniament cu scopul și misiunea cea mai înaltă a sufletului, precum și cu Voia Divină.

Ceva în profunzimea ființei se va schimba, căci acum veți fi găsit pacea, și veți fi acasă în propriul suflet, adânc ancorat în Divin. Rugăciunea va deveni aceea de a servi în fiecare zi, în cel mai înalt mod cu putință, cu iubire, adevăr și integritate, și de a fi nemișcat în sinele cel mai înalt al sufletului, și în Divinitate.

Judith Kusel


cropped-2560x1440-white-solid-color-background1.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.