12 curiozități despre bani


“În fiecare dimineaţă când mă trezesc, mă uit pe lista Forbes pentru a afla dacă am ajuns printre cei mai bogaţi oameni din America. Dacă nu apar pe listă, ma duc la muncă.”( Robert Orben)

Da , da , prieteni , trăim într-o lume în care banii sunt mereu în centrul atenției și parcă totul se învârte în jurul lor. Fără ei nu ne-am putea descurca în viața de zi cu zi , iar la cât de mult îi folosim , la cât de mult ne „batem” capul pentru ei , merită să cunoaștem câteva curiozități despre acest subiect controversat și mereu la ordinea zilei. Am ales 12 lucruri interesante pe care,mărturisesc , nici eu nu le știam.

  1. Dacă aveți mai mult de 10$ în buzunar și nu aveți datorii, sunteți mai bogat decât 25% dintre americani. „Săracii” americani ! 🙂

2.Atenție mare la banii de hârtie ! Bancnotele pot transporta virusul gripal viu timp de două săptămâni.

3.Un studiu făcut în S.U.A arată că două din 3 averi moștenite de familie sunt pierdute de către noua generație.

4.In trecut oamenii foloseau alte lucruri în locul banilor. Ex.: sare, pietre prețioase, boabe Imagini pentru boabe de cafeade cacao, boabe de cafea, dinți de rechin, etc. Nu apăruse încă zicala „Banii, ochiul dracului” .

5.Primul card de credit a fost creat din cauză că un om a trebuit să plătească pentru cină, însă acesta a uitat portofelul acasă.

6.Prima bancnotă de hârtie din lume a fost creată în China în urmă cu 1400 de ani. În 1661, apar în Europa primele bancnote emise de către Suedia.

7.Anual se produc mai mulți bani de Monopoly decât bani reali.

8.Primul bancomat din lume a fost construit la Londra, in anul 1967.

9.Ultimele cuvinte ale lui Bob Marley au fost „Banii nu pot cumpăra viața”.

  1. Toate cele mai bogate 20 de femei din lume, cu excepţia uneia singure, fie au moștenit banii de la tatăl lor, fie de la soț.

 

  1. 90% dintre bancnotele americane au pe ele urme de cocaină.

12.Cheia fericirii este de a cheltui mai degrabă banii pe experiențe, decât pe posesiuni, arată unele studii.

Rămâne să reflectăm la ultimele cuvinte ale lui Bob Marley (pct.9) , dar și la marele adevăr spus de Aldous Huxley :„Există oameni a căror inimă se micșorează pe măsură ce portofelul lor se umflă.”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.