Ce fruct eliberează masiv serotonina, hormonul fericirii


Nutriţioniştii recomandă consumul de citrice iarna deoarece fructele tropicale sporesc rezistenţa organismului în infecţii. În plus, mai există şi avantajul garanţiei. Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că există cel puţin două motive pentru care citricele trebuie consumate în sezonul rece: primul ar fi că găsim în această perioadă citricele în plin sezon, acum se recoltează, deci nu e nevoie să fie «ajutate», iar de aici şi avantajul unui preţ de cost scăzut.fruits

„De exemplu, este suficient să facem un mic test şi anume să cumpărăm în această perioada câteva kilograme de clementine. După câteva zile, dacă nu le consumăm, suntem nevoiţi să aruncăm o bună parte din ele – dovadă clară a nefolosirii chimicalelor în conservarea lor. Al doilea motiv e nevoia acută a organismului de a se fortifica cu o importantă doză de vitamina C”, spune nutriţionistul arădean Dan Merişca.

În continuare, acesta prezintă câteva beneficii ale aportului de citrice în organism: „Au un efect puternic asupra sistemului nervos atenuând fluctuaţiile dispoziţiilor psihice şi mentale şi, de asemenea, ajutând la eliminarea stărilor depresive şi anxietăţii”, spune nutriţionistul Dan Merişca.

Lămâia, pe lângă cantitatea impresionantă de vitamine C, conţine şi alte componente, cum ar fi vitamina A, vitamina B, calciu, magneziu, fosfor, proteine, carbohidraţi şi FLAVONOIDE (substanţe care deţin proprietăţi cu rol antioxidant şi anticancerigen). Lămâia distruge celulele canceroase. S-a constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor şi tumorilor prin consumul sucului proaspat de lămâie. Sporeşte rezistenţa organismului în infecţii; antimicrobian cu spectru larg; contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, ţesutului muscular şi nervilor; reglează tensiunea arterială.Lemon-Water (1)

Grapefruit-ul sau detoxifiantul organismului contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri, stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor, este stimulent al digestiei şi al eliminării reziduurilor, reduce nivelul de colesterol. Este cel mai bun remediu antistres, ingredientul cheie al producţiei de serotonina – hormonul fericirii.

Portocala este bogată în vitamina C, menţine sănătatea celulelor în sânge şi sporeşte rezistenţa la infecţii. Beneficii: protecţie importiva cancerului, a atacurilor cerebrale, scade colesterolul din sânge, ajută la absorbţia fierului, ajută la întărirea plămânilor, păstrează sănătatea pielii. Este folosită în industria farmaceutică şi cosmetică.background-bitter-breakfast-bright-161559.jpeg

„De asemenea, dincolo de beneficiile din sănătate, citricele sunt folosite cu succes în curele de slăbire prin conţinutul de carbohidraţi, fibre, vitamine şi minerale. Acidul folic din citrice, previne apariţia stărilor de slăbiciune resimţite prin lipsa de energie din timpul curelor de slăbire. Citricele sunt folosite în aromoterapie, relaxarea oferită de o baie caldă cu coji de mandarine sau portocale sau folosirea uleiurilor esenţiale de mandarine, portocale sau lămâie. Într-o formă sau alta, ne aflăm în perioada ideală a anului în care ne permitem un regal culinar bogat din plin pe faimoasele citrice ce abundă peste tot în magazine”, încheie nutriţionistul Dan Merişca.

Sursa: adevarul.ro


http://bit.ly/2Cz43uZ


 

Un gând despre „Ce fruct eliberează masiv serotonina, hormonul fericirii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.