Marele zodiac al iubirii-Zodia GEMENILOR


Zodia GEMENILOR

– GEMINI –

21 mai – 21 iunie

Gemini-Zodiac-Logo-Wallpaper-High-Defintion

Caseta cu bijuterii a GEMENILOR

 1. Fiind o zodie de aer, Geamănul poate fi considerat volatil, mereu supus schimbării, simţindu-se întotdeauna bine în toiul, în focul evenimentelor. Născut în zilele când natura atinge apoteoza, Geamănul va fi plăcut, săritor, cu o gândire bogată şi flexibilă, poate prea mlădioasă, chiar alunecoasă, natura sa fiind intelectuală şi nestatornică. Astrologii spun despre semnul Gemenilor că reprezintă intelectul pur.
 1. Ziua norocoasă a Geamănului este miercurea, zi plasată în partea cea mai de sus a săptămânii, când motoarele sunt ambalate şi week-end-ul este doar o amintire sau un proiect în fază embrionară.
 1. Cifra norocoasă. Se pare că Geamănul nu are o cifră anume care să-i poarte noroc, fiecare cifră urmând a-i fi cu şansă în funcţie de împrejurări. Totuşi, cei mai mulţi astrologi dau ca norocoasă pentru Geamăn cifra 5 şi tot ce se divide cu 5. În schimb, numerele cu 5, cum ar fi 555 sau 5555, nu au, totuşi, nici o relevanţă pentru Geamăn. Cifra 5 arată că nativii aflaţi sub semnele ei vor avea un suflet cald şi un caracter fragil şi vulnerabil. Această cifră 5 ne mai spune că Geamănul poate fi atât impulsiv, cât şi schimbător, gândirea fiindu-i, însă, mereu activă şi mereu capabilă de performanţă.
 1. Piatra norocoasă. Geamănul intră în relaţie benefică destul de uşor cu mediul înconjurător şi, de aceea, înspre norocul său îşi vor trimite razele mai multe pietre, în primul rând agatele, dar şi perlele, safirele, smaraldele. Agatele Geamănului sunt nişte pietre semipreţioase, alcătuite din mai multe benzi divers colorate. Pe undeva, aceste pietre exprimă, şi încă foarte bine, firea multicoloră a Geamănului, precum şi complexi-tatea stărilor sale sufleteşti, pe care le trăieşte cu toată intensitatea. Dintre metale, constelaţia Gemenilor va avea în stăpânire mercurul, un metal pe-riculos şi mai ales unic în felul său, deoarece, în mod obişnuit, se prezintă în stare lichidă. Acestui metal i se mai spune şi hidrargir sau argint viu.
 1. Culoarea norocoasă. Ca şi în cazul pietrelor, culorile aducătoare de noroc pentru Geamăn sunt mai multe – albastru, galben, portocaliu. Azuriul este o culoare foarte apropiată de nativul Geamăn, furnizându-i, se zice, capacitatea de a fi romantic, prietenos, iubitor. Violetul este, de asemenea, o culoare ce favorizează norocul Geamănului.
 1. Floarea norocoasă. Una dintre florile care vor aduce noroc Geamănului este mimoza, o floare deosebit de gingaşă. Numele latinesc al acestei flori este cât se poate de sugestiv – Mimosa pudica.
 1. Parfumul norocos. Mirosurile de gardenie, iasomie şi zambilă îl vor inspira pe Geamăn şi îl vor face iubit. Toate aceste plante au flori cu un miros foarte puternic şi plăcut, remarcabilă fiind, în primul rând, aroma florii albe de gardenie.
 1. Muzica norocoasă, muzica binefăcătoare. Se spune despre Geamăn că întotdeauna va asculta cu plăcere muzică modernă, de la marile formaţii de rock, până la cel mai nou şi la modă solist de hip-hop. Transcripţiile pe ritmuri moderne ale marilor opere muzicale clasice îi vor fi, de asemenea, de ajutor Geamănului.
 1. Calitatea umană preţuită, calitatea dorită – profunzimea în gândire. Unii astrologi afirmă că nativul Geamăn va preţui, la viaţa sa, dorinţa şi capacitatea de a face dragoste.GEMENI
 1. Calitatea umană detestată – lipsa de iniţiativă. Geamănului nu-i place nicidecum lentoarea în acţiune. El va dispreţui imobilismul, cu orice ocazie, în orice împrejurare.
 1. Ideal de viaţă – să ajungă un om de spirit, să se cultive spiritual şi, dacă se poate, să creeze în domeniile spiritului, de exemplu să scrie, să ajungă scriitor, gazetar.
 1. Dorinţa secretă – să-şi însuşească obiceiurile unei elite spirituale şi să trăiască precum acea elită. Este vorba, în primul rând, de lumea celor care creează prin scris.
 1. Verbul specific – a gândi. Meditaţia va fi mereu preţuită de Geamăn, iar dorinţa lui este de a dispune de timp pentru a reflecta netulburat la marile probleme ale omului, una dintre acestea fiind dragostea.
 1. Zodii care se armonizează cu Geamănul – Berbecul şi Vărsătorul. De asemenea, Geamănul poate fi uneori armonic şi cu nativul în Leu, dar nu în toate cazurile. Se spune că, în momentele de destindere şi nebunii, cea mai potrivită zodie i-ar fi Balanţa.
 1. Zodii conflictuale cu Geamănul. Două sunt zodiile care pot să se opună, care nu „rimează” cu un tip atât de complex şi de disponibil, aşa cum este Geamănul: Fecioara şi Peştii. Ciudat este faptul că Peştii, conflic tuali cu Geamănul, îl pot ajuta pe acesta în carieră.

16 Zodia favorabilă concubinajului şi căsătoriei Geamănului – Săgetătorul. Evident, există o simetrie aici, Geamănul de la începutul verii se va completa, benefic, cu Săgetătorul, zodia primei luni de iarnă, adică semnul solstiţiului de vară se va potrivi, mănuşă, cu semnul solstiţiului de iarnă. Se ştie că la finele zodiei Geamănului începe moartea luminii, în timp ce la finele zodiei Săgetătorului începe creşterea, renaşterea luminii. Mulţi astrologi consideră că şi Balanţa ar fi potrivită pentru intimitatea nativului în Gemeni, aceasta temperându-l în elanurile sale care, uneori, pot da pe dinafară. Nu, nu i se vor recomanda nativului Geamăn parte-neri de viaţă din zodia Peştilor sau a Fecioarei.

 1. Trăsăturile personalităţii Geamănului. Nativul în Geamăn va putea face, în mod obişnuit, o legătură bună, necesară şi eficientă, între inimă şi creier, între pasiune şi raţiune, între echilibru şi frumoasa nebunie (de obicei a tinereţii). În general, Geamănul este un om împătimit de dia-log, plăcându-i să dezbată, să converseze, să promoveze idei şi informaţii. Desigur, învaţă şi îi place foarte mult să-i înveţe şi pe alţii. Mobil de felul său, Geamănul poate juca, având acelaşi mare succes, în orice tabără. Se zice despre Geamăn că se prezintă aşa deoarece ar fi un fel de Ianus, având, în anumite împrejurări, două feţe. Geamănul este abil atât în relaţiile cu ceilalţi, cât şi cu spiritul şi spiritele societăţii. Din acest motiv, dintre Gemeni se vor recruta foarte buni profesori, scriitori, ziarişti. Concluzi-onând despre personalitatea Geamănului, putem remarca următoarele trăsături: mobilitate, capacitate intelectuală, capacitate de a stabili relaţii umane rapide şi convingătoare, capacitate de dedublare, adaptabilitate, uneori însingurare, multă, multă nelinişte.
 1. Călăuză astrală – Mercur. Astrologii consideră că planeta Mercur este stăpâna scrisului, a expresiei artistice, a artelor cuvântului. Nativul în Gemeni va avea talent literar, va promova idei, va dezvolta teorii, va avea un discurs captivant. Mercur, mesagerul zeilor, înseamnă relaţii ample, inteligenţă, oratorie, afaceri inspirate.
 1. Simbol astrologic – Gemenii. Doi copii identici, înlănţuiţi – o expresie străveche, şi încă misterioasă, a intelectului.
 1. Guvernare asupra corpului omenesc. Plămânii, braţele, umerii se află în stăpânirea constelaţiei Gemenilor. Nativul în Gemeni va suferi de boli ale acestor zone ale corpului. Aparatul respirator al nativului în Gemeni va fi foarte sensibil. Pot apărea probleme şi la nivelul sistemu-lui nervos, acesta fiind destul de vulnerabil, precum şi la nivelul pielii, bolile dermatologice fiind întâlnite mai ales la Geamănul cu ten alb, cu păr blond. Li se recomandă Gemenilor să evite fumatul şi climatul umed şi rece. Femeile blonde, native în Gemeni, trebuie să aibă grijă maximă pentru pielea lor.
 1. Poziţia pe cer a semnului zodiacal. Constelaţia Gemenilor are peste 100 de stele şi se găseşte în emisfera boreală, atingând constelaţiile Vizitiului şi Orionului. Stelele principale sunt Castor şi Pollux, acestea reprezentând, de fapt, Gemenii. Potrivit mitologiei, Castor ţine lira lui Apollo, iar Pollux măciuca lui Hercules. Castor şi Pollux simbolizează na-tura dublă a acestei zodii şi a nativilor ei.
 1. Zonele sensibile în dragoste – palmele, degetele şi braţele. Se afirmă despre femeia Geamăn că poate reacţiona emoţional chiar şi la sărutarea mâinii.

Trăsăturile generale ale nativului în GEMENI

Prin comportamentul lor, Gemenii se remarcă, destul de uşor, ca oameni dornici de schimbare. Dacă ar fi după ei, în fiecare zi ar trebui să aibă loc cel puţin o revoluţie. Un adevărat Geamăn va avea, mai mereu, obiecţii asupra a ceva din jurul său şi, deci, va bombăni, va cârti mai tot timpul. Cei care-i cunosc bine pe Gemeni ştiu că n-are nici un rost să-i contrazici, deoarece vor face o scurtă pauză şi-şi vor relua năravul. Fiind o sumă de calităţi, mai bune şi mai puţin bune, şi mai ales de contradicţii, Geamănul va putea avea o viaţă dublă – una senină şi plină de satisfacţii, şi alta care este un şir de nemulţumiri şi de mici revolte, măcar cu vorba, dacă nu cu altceva.

Nativul Geamăn poate fi adesea volubil, molipsitor de vesel, dar poate fi şi depresiv şi greu de suportat. Este comunicativ, dar poate fi în stare să trăiască şi ca un sihastru, fără prieteni şi fără posibilitatea de a comu-nica. Mai greu îi va fi Geamănului să trăiască fără veşti, fără ştiri despre ceilalţi oameni. El va dori să afle mereu câte ceva nou, dar şi să treacă totul prin filtrul personalităţii sale, să comenteze şi să se implice, chiar şi de la distanţă.

gravidanze-gemellari-raddoppiate-in-italia

Geamănul poate fi un mare altruist, dar va putea fi şi un mare egoist. Poate fi sincer până în pânzele albe, dar poate fi şi un om ascuns şi un secretos, în aceeaşi măsură. De asemenea, Geamănul poate fi un hiper-exact şi un consecvent, dar tot atât de bine poate fi şi un târâie brâu, un inconsecvent, un neserios, chiar boem inconştient şi intratabil.

Geamănul are mare nevoie de cunoaştere şi, de aceea, orice călătorie va fi pentru el ca o expediţie. Învaţă uşor şi îi place să înveţe de toate. Citeşte adesea cu pasiune şi regretă mereu că nu ştie destule limbi străine. În societate, fie că este din societatea de sus sau din cea de jos, Geamănul va fi o sursă de informaţie, cei care-l cunosc adresându-i-se nu o dată în acest scop.

În mod aproape firesc, Geamănul va avea tendinţa să completeze realitatea, s-o înfrumuseţeze sau s-o pocească, după cum îi e starea, dispoziţia, în acel moment. Cu toate acestea, nativul Geamăn va avea umor chiar şi atunci când totul din juru-i are, din punctul lui de vedere, culoa-rea gri sau neagră. Uneori Geamănul se poate compara ca o bibliotecă ambulantă, oricând fiind în stare să spună ceva care să te facă atent. Se zice despre nativul de sub constelaţia Gemenilor că este cu siguranţă deştept, deşi, surprinzător, desigur, nu-şi va folosi deşteptăciunea decât la vorbărie şi la scris. Pentru un nativ Geamăn, albul poate fi – pe cale de demonstraţie logică – negru, iar negrul poate fi, oricând, alb. Datorită acestei abilităţi, datorită acestei puteri de convingere, unii astrologi susţin că Geamănul n-ar prea avea caracter. Oricum, calităţile propagandistice le aduc Gemenilor frumoase reuşite în dragoste, având, fireşte, şi destule resurse sufleteşti pentru a se îndrăgosti, şi chiar pentru a irosi dragoste şi, deopotrivă, cuvinte frumoase, imaginaţie şi pasiune.

În societate, Gemenii pot fi de multe ori perdanţi, totul terminându-se cu o depresie scurtă, de câteva ore. Evident, în ziua următoare, Geamănul va avea în buzunarul de la piept un nou proiect.

Nativul Geamăn poate face o carieră destul de frumoasă folosindu-şi, din plin, talentele. Ajuns şef, va fi uşor de suportat, supărările lui fiind intense, dar iute trecătoare. Poate fi acuzat de perfidie, de joc dublu, dar se pare că nu e nimic premeditat. Firea sa de Geamăn îi joacă, pur şi simplu, feste.

Societatea modernă este un mediu deosebit de favorabil nativilor în zodia Gemenilor. Publicitatea, marketingul, explozia media, vânzările, comu-nicarea, relaţiile publice, globalizarea, internetul, turismul fără frontiere, uriaşa piaţă a muncii şi a informaţiei, toate pot fi domenii în care un Geamăn se simte ca la el acasă, toate sunt domenii în care un Geamăn se poate mişca precum peştele în apă. Accesele sale de şef cu mână forte, de lucrător zelos, de campion al profesionalismului, de gospodar, pot al-terna, însă, cu perioade de delăsare, de lene efectivă, de aparentă epuizare nervoasă.

Se pare că şi sănătatea Geamănului funcţionează în aceeaşi manieră, adică ciclic. Uneori, Geamănul chiar va suferi fizic, dar nu de boală, ci datorită faptului că organismul său face intense eforturi de adaptare şi de autoreglare. Sănătatea Geamănului poate fi influenţată nu numai de intemperii şi alimentaţie, ci şi de relaţiile cu cei din jur, de reuşitele sau nereuşitele sale profesionale. În căsătorie, Geamănul se va simţi foarte bine mai ales dacă partenerul va avea înţelegere pentru sucelile şi ciudăţeniile sale.

În existenţa sa pământeană, nativul Geamăn este asemenea unei ba-terii de mare putere care, pentru a funcţiona în permanenţă, trebuie reîncărcată din când în când. O excursie, un eveniment sentimental, un program alimentar sau o schimbare de serviciu sau de locuinţă îl pot face pe nativul Geamăn să trăiască o nouă viaţă, comportându-se ca un alt om, reinventându-se. Poate că şi din acest punct de vedere, al existenţei cotidiene, Geamănul poate trăi mai multe vieţi, Geamăn după Geamăn, până la capătul liniei.

Femeia GEAMĂN

Comportare – în casă şi afară. Prin coloratura ei afectivă, femeia Geamăn este una dintre cele mai surprinzătoare femei din zodiac şi de pe pământ, fapt ce va produce partenerului, de cele mai multe ori, nu numai plăcere, dar şi încântare şi mulţumire de sine că viaţa i-a scos în cale o astfel de fiinţă. Datorită firii ei, datorită personalităţii ei, femeia Geamăn îi va apărea partenerului ca fiind mereu interesantă şi atractivă, originală, spontană. Spiritul inovator, spiritul înnoitor, îl va cuceri pe bărbat nu o dată, ci de mai multe ori, în diferite etape ale vieţii, şi astfel romanul de dragoste al celor doi se va relua mereu, pe alte coordonate. Inteligentă şi imaginativă, femeia Geamăn este o cuceritoare, ceva asemănător bărbatului Taur, aici nuanţele şi coloritul fiind mult mai senine, mult mai pastelate şi chiar mai tonice.

gemeni horo

Femeia Geamăn simte nevoia să se implice în viaţa bărbatului, să facă un persistent şi binefăcător voluntariat în faţa bărbatului, fapt ce-l va cuceri pe acesta, lăsându-se secerat şi căzându-i în poală ca un măr copt.Energia femeii Geamăn este uneori debordantă şi-i uimeşte chiar şi pe cei care nu au nici în clin, nici în mânecă cu dragostea ei.

Fire artistă, femeia Geamăn îşi va aranja casa cu gust, fiind expeditivă în problemele de bucătărie, dar nu delăsătoare. Copiii şi-i va creşte într-o notă oarecum boemă, plină de lumină şi destindere. De regulă, pe cei din casă nu-i va stresa prea des, dimpotrivă. În ceea ce priveşte partenerul ei, dacă acesta va simţi că îl mai agasează, câteodată, de la o anumită vârstă, cel mai înţelept este să o lase în bobii ei, mai degrabă admirând-o şi simţindu-se în siguranţă alături de ea.

În societate, femeia Geamăn se va comporta ca un om strălucitor, făcând eforturi să fie plăcută. Din fericire, această femeie nu va cere celorlalţi s-o placă, fiind mulţumită chiar şi atunci când cei din preajma ei vor rămâne neutri. De altfel, de multe ori nici măcar n-o interesează prea mult opiniile celorlalţi despre ea, sporovăind vesel şi nu neapărat doar fleacuri. În mod obişnuit, femeia Geamăn este capabilă să susţină o discuţie consistentă, plină de miez şi, totodată, adaptată împrejurărilor.În casă şi în societate, femeia Geamăn dovedeşte resurse nelimitate, prezenţa ei făcând, aproape întotdeauna, plăcere.

Suflet şi pasiune. Datorită volubilităţii ei, femeia Geamăn, adică femeia de sub soarele solstiţiului de vară, poate fi considerată, pe nedrept, ca lipsită de sentimente adânci, ca fiind o superficială, o actriţă care-şi joacă doar rolul, cu încăpăţânare, dar şi cu talent. Nereuşitele în dragoste o pot clătina, desigur, pe femeia Geamăn, şi îi pot induce o stare de melan-colie, din care iese cu greu. Dacă îşi va găsi partenerul ideal – trebuie spus că orice femeie Geamăn are în mintea ei un partener ideal – ea va fi super-fericită şi va face tot ce-i stă în putinţă ca să merite acest noroc. Va arde lângă bărbatul iubit cu flacără mare şi se va mobiliza exemplar, chiar şi pentru cele mai mici evenimente. Patima ei de femeie îndrăgostită se va manifesta plenar în căsnicie, şi nu numai în tinereţe, ci chiar şi hăt târziu, la o vârstă înaintată. Poate călca şi pe delături în iubire, dar asta se întâmplă doar atunci când i-a fost strivită orice şansă de împăcare.

În dorinţele, ca şi în relaţiile ei intime, femeia Geamăn este o sufletistă în sensul adevărat al cuvântului, nici un efort nefiind prea mare pentru ea, nici o descătuşare de energii prea amplă. Când sufletul femeii Geamăn se va clătina, panica va fi mare, fiind posibile căderi psihice. Şi, totuşi, nu-şi va pierde capul în dragoste decât foarte rar. Cert este însă faptul nu va accepta prea uşor un partener inferior din punct de vedere intelectual.

Referindu-se la femeia Geamăn, unii astrologi sunt de părere că aceasta are obiceiul de a se exterioriza prea mult, că are momente când îşi ţine inima în palmă, anume parcă pentru a i-o vedea toţi şi a râvni la ea ca la un minunat trofeu. Spre binele ei, în asemenea momente femeia Geamăn dovedeşte, de regulă, luciditate, şi nu-şi dăruieşte, totuşi, inima oricui, ci o va pune înapoi la locui ei, în partea stângă a pieptului, şi şi-o va linişti cu un ceai romantic, din flori de tei.

Farmec şi sexualitate. Având atâta energie şi strălucind asemenea începu-tului verii, femeia Geamăn se va comporta în dragostea ei cu naturaleţe şi distincţie, fără însă a face vreun efort în acest sens. Ea freamătă, convinsă că aşa trebuie să fie, fremătândă, deoarece aşa a făcut-o Creatorul.

Femeia Geamăn caută prietenia, o caută cu toată naturaleţea şi o va obţine fără prea mare efort. Altruistă de felul ei, pare o pradă uşoară, dar nu este nicidecum aşa. Ea se pricepe să-şi aleagă partenerul, care-i va fi, în primul rând, partener de discuţie, de spirit, de idei. Desigur că vitalitatea ei va înclina şi spre o relaţie sexuală, dar nu e de mirare dacă evenimentele nu se vor derula întocmai. Femeia Geamăn îşi va căuta partenerul care va accepta, tacit, fireşte, ca el să-i fie egalul ei, neadmiţând nici o relaţie de inferioritate şi nici una de superioritate.

Iubitoare de libertate şi de orizonturi largi, femeia Geamăn este foarte interesată în a-i cunoaşte pe oameni şi, în acest sens, chiar şi relaţiile cu aceştia, evident relaţii de societate şi nu de alt gen, incitând-o uneori şi trezindu-i, nu o dată, un interes aproape ştiinţific. Paradoxal, femeia Geamăn este rareori visătoare. Poate că mai visează ea, dar asta se poate întâmpla doar atunci când trăieşte vreo înfrângere, vreo nerealizare. În rest, Geamăna va străluci precum soarele de iunie, mereu proaspăt şi numai câteodată tulburat, în măreţia sa celestă, cosmică, de vreo ploaie repede, scurtă, consistentă, ploaie tipică de vară luminoasă.

Atitudinea faţă de cei din jur. Este normal ca la o femeie atât de sociabilă, aşa cum este femeia Geamăn, relaţiile cu ceilalţi să nu fie mereu şi neapărat semnificative, multe fiind, se înţelege, pur şi simplu efemer-ide. Cele mai multe dintre aceste legături sunt repede trecătoare, aproape fără urme, calmul şi strălucirea soarelui restabilindu-se fără vreun efort. Pentru tovarăşii ei de idei, de suferinţă, de serviciu, de excursie, de auto-buz sau de trafic, femeia Geamăn va face uneori sacrificii neînchipuit de mari, şi asta doar din dorinţa nevinovată, şi profund umană, de a-i ve-dea mulţumiţi, fericiţi. Şi, în final, nici măcar nu le solicită recunoştinţa, fiindu-i îndeajuns mulţumirea proprie, satisfacţia că ea a fost în stare să le întindă o mână de ajutor, că a putut să-i sprijine, că a fost în stare să-i servească. Ciudat, foarte ciudat, această femeie Geamăn nu va fi însă dispusă, întotdeauna, să facă aceleaşi sacrificii necondiţionate şi pentru bărbatul ei sau pentru cei din casa ei. Totuşi, aşa generoasă şi risipitoare de suflet cum o ştim, nici chiar celor din afara casei ei femeia Geamăn nu le va răspunde, totuşi, în permanenţă, cu acelaşi entuziasm, conştientă fiind că unii vor încerca să profite. Femeia Geamăn devine total dăruită acţiunii sale doar atunci şi numai atunci când e în joc doar iniţiativa ei, neplăcându-i combinaţiile şi complicaţiile. La fel se întâmplă şi în dra-gostea femeii Geamăn, şi chiar şi în partidele ei de dragoste. Nu se va obţine niciodată mare lucru de la o femeie Geamăn, niciodată, subliniem, dacă se va invoca datoria pe care o are faţă de o relaţie, faţă de un contract de căsătorie sau de o convenţie de parteneriat.

Atât în casă, cât şi în societate, femeia Geamăn va dori să-şi reîmprospăteze mereu relaţiile, dar şi peisajul, ambientul. În gospodăria ei, de pildă, va încerca să facă fel de fel de permutări de obiecte, vaze, hârdaie cu flori de apartament, calculatoare, decoraţiuni. Face aceste schimbări fără a con-sulta pe cineva, părându-i-se absolut normal. Şi este convinsă şi, de ce nu, chiar entuziastă, că noua formulă a ambientului este, în mod evident, mai potrivită decât cea de dinainte. De altfel, femeia Geamăn este capabilă să facă, la nesfârşit, fel de fel de aranjamente. Odinioară, în satele noastre, asemenea femei era foarte potrivite (şi eficiente) în aranjamentele matri-moniale.

Curiozitatea-i înnăscută o ajută pe femeia Geamăn să fie mereu bine informată, bine avizată şi, deci, competentă în a stabili noi relaţii între ea şi cei din jur, sau doar între cei din jur. Succesul ei este garantat şi la acest capitol.

Feminitate. Femeia Geamăn va sta într-un loc anume, inclusiv în preaj-ma iubirii ei, numai şi numai dacă îi place. Altfel, poate zbura, poate pleca fără prea multe fasoane şi, de aceea, dragostea cu ea trebuie să aibă la temelie un foc ce va trebui mereu alimentat, mereu, cu un combustibil de cea mai bună calitate. Cei care au avut o relaţie cu o femeie Geamăn nu o vor uita prea lesne şi vor spera, măcar în secret, că vor reveni la ea. Amin-tirile furnizate de femeia Geamăn sunt puternice, sunt bine conturate. În dragoste, ea va putea şi va şti, nu o dată, să impună ritmul.

Iubitoare de tandreţuri, femeia Geamăn va prefera dragostea îndelungă, plină de jocuri şi de imaginaţie. Şi în dragoste, la fel ca şi în domeniul spiritual, femeia Geamăn va fi dornică să-şi impună ideile, deşi e convinsă că numai de idei nu e loc aici, situaţie care pe bărbaţi nu îi va supăra nicidecum, ci mai degrabă îi va amuza.

Astrologii susţin că femeia Geamăn nu e prea grăbită în dragostea ei. Îi face plăcere să i se facă curte, să se lase cucerită pe încetul, să parcurgă toată etapele romantice ale florilor, ale sms-urilor, ale plimbărilor noc-turne şi, nu în cele din urmă, ale cinelor romantice. Niciodată acestei fe-mei Geamăn nu-i va fi nimic străin din ceea ce e cu adevărat femeiesc şi, în consecinţă, se va comporta ca atare, bărbaţilor care se supără pe ea urmând să li se taie nasul. În cadru festiv.

Bărbatul GEAMĂN

Comportare – în casă şi afară. Pentru bărbatul Geamăn, cel mai bun lu-cru în viaţa asta este ca totul să fie sub semnul unui interminabil program de voie. Ba da, un program îşi va impune totuşi – cel al căutării, pentru el, fireşte, a unei femei de nota 10, dacă se poate de nota 10 plus. Dacă îşi va găsi femeia potrivită, Geamănul mascul va fi un familist convins şi, dincolo de toate sucelile lui, îşi va pune femeia pe un piedestal. De altfel, bărbatul Geamăn, asemenea femeii Geamăn, are mai mereu un plan pen-tru casa lui. Casă în care, în mod obişnuit, manifestă un comportament democratic, poate prea democratic, cu fiii şi fiicele sale, fapt ce i-ar putea aduce chiar eşecuri în educarea acestora.

gemini-zodiac-sign

Fire libertină, bărbatului Geamăn i se pare că totul vine de la sine. Îşi va trata partenera cu multe atenţii, în primul rând verbale, ori de câte ori va avea ocazia, poate şi de zeci de ori într-o zi, dar se va putea şi enerva, din nimic, din senin, dezlănţuind o adevărată furtună în familie. Bărbatul Geamăn este iute la mânie şi, chiar dacă s-a enervat pe bună dreptate, tot îi va părea rău că a făcut un asemenea gest. Bărbatul Geamăn este omul care-şi regretă cel mai mult faptele sale neplăcute.

Din senin şi fără motive serioase, bărbatul Geamăn va manifesta o nelămurită şi persistentă teamă pentru viitorul său şi al familiei sale. Câteodată, asemenea temeri îi dau târcoale multă vreme, bărbatul Geamăn devenind, în asemenea împrejurări, insuportabil pentru ai săi. De aceea i se recomandă partenerei sale să-l aducă la realitate, mai în glumă, mai în serios, dar cu fermitate. Pe moment, Geamănul sucit de nu se ştie ce şi de nu se ştie cine, va fi dispus să se lase convins. O plim-bare în aer liber îi va face, de bună seamă, bine întotdeauna. Să nu uităm că bărbatul Geamăn iubeşte spaţiile deschise şi pare a se dizolva în ele, liniştindu-se.

La serviciu, bărbatul Geamăn se va comporta ca un coleg care poate furniza mereu idei, dar căruia nu-i va plăcea chiar întotdeauna să le şi pună în practică. Geamănul este, de felul său, un bun subordonat, şi-şi va duce la îndeplinire sarcinile cu o notă în plus, fiindu-i teamă că ar putea fi criticat, penalizat sau pus să ia totul de la capăt.

În afaceri, bărbatul Geamăn are o mare plăcere în a găsi mereu căi noi şi soluţii ingenioase, plăcându-i chiar să inventeze, şi asta nu numai din dorinţa de a obţine profit mai mare, căci nu va fi, adesea, printre cei care se dau peste cap pentru un ban în plus, ci şi pentru faptul că, pur şi sim-plu, numai aşa se simte el bine. De fapt, în tot ce întreprinde, bărbatul Geamăn va căuta o notă de originalitate, uneori complicându-se chiar mai mult decât e cazul.

Oricum, bărbatul Geamăn este un spectacol pentru cei care-l privesc de departe sau de pe delături. Pentru cei din familia sa poate fi, însă, une-ori, greu de suportat. Inovaţiile sale pot duce, în anumite împrejurări, la nereuşită, ceea ce poate fi destul de costisitor nu numai pentru el, ci şi pentru ai săi, chiar şi pentru cei din jur Bărbatul Geamăn – un rob al imaginaţiei, al sclipirii de arc voltaic, un spirit fără de odihnă, mistuit de un foc lăuntric.

Suflet şi pasiune. Capacitatea Geamănului de a se dedubla îi va da, une-ori, sentimentul că nu trăieşte îndeajuns de intens, că minunata clipă îi scapă printre degete. Câteodată va avea senzaţia că nici nu a trăit acele cli-pe, ci doar a visat şi, prin urmare, se va simţi cuprins de o nostalgie greu de alungat. Având răbdare destul de puţină în tot ceea ce face, bărbatul Geamăn va deveni crispat în multe dintre acţiunile sale. Indiscutabil in-teligent, dar posedând un anumit tip de inteligenţă, bărbatul Geamăn va dovedi şi o mare bogăţie sufletească. Fiind înzestrat cu o gamă largă de sentimente, Geamănul va arde, nu o dată, asemenea unui foc de artificii. Meşter la vorbă, va convinge în aproape orice intervenţie, pentru aceasta ajutându-l şi capacitatea sa de a ataca mai multe teme, de a face paradă de cultură, de a se plasa într-o poziţie dominantă din punct de vedere spiri-tual. Veţi crede nu de puţine ori că Geamănul de lângă dumneavoastră se preface, dar nu e tocmai aşa. S-ar putea ca toată parada sentimentală pe care intenţionează s-o susţină, chiar să şi existe cu adevărat, numai că Geamănul ar putea s-o trăiască într-un mod original, adică ceva mai târziu, pe moment fiind doar sec, rece şi cumva timid.

Sufletul Geamănului este un vârtej de lumină, de nostalgii, de pasiuni reprimate, de satisfacţii şi insatisfacţii, de lucruri dorite şi nedorite, de bucurii niciodată stinse, dar rareori scoase la suprafaţă. Pasiunea lui nu e masivă, nu e acea pasiune de tip buldozer, ce dărâmă totul în cale, ci e una străvezie, dar persistentă şi captivantă, i-am putea spune militantă, dar de un militantism de sorginte poetică. Bărbatul Geamăn se va îndrăgosti pe încetul, sufletul său descătuşându-se anevoie, ca după o suferinţă, totul desfăşurându-se ca într-o convalescenţă. În anumite momente, Geamănul nu-şi va considera pasiunea lui ca fiind frumoasă şi firească, dar se va strădui s-o înfrumuseţeze, s-o orneze cu toate cele trebuincioase, pentru a-i da originalitate şi, desigur, pentru a găsi răspuns la ea, pentru a afla reciprocitate.

Farmec şi sexualitate. Nu s-ar putea spune întotdeauna despre bărbatul Geamăn că este fermecător, cu toate că are de partea sa atât capacitatea de a înţelege mersul lumii, cât şi imaginaţia, mereu în funcţiune. Un re-sort nevăzut îl va face pe Geamăn retractil, dar nu în raport cu parte-nera, ci cu el însuşi. Frământându-se sufleteşte mai mult decât trebuie, el va suferi pe tăcute, uneori fără vreo cauză anume. Poate că farmecul cel mai mare îl au vorbele sale, cu care, aşa cum s-a spus, convinge adesea în mod rapid, eficient şi definitiv. Unele zodiace afirmă despre cuvintele bărbatului Geamăn că poartă cu ele o energie stranie, o forţă de convin-gere incredibilă. De altfel, întreaga personalitate a acestui om strălucitor, talentat şi dificil (dificil mai ales în raport cu el însuşi) degajă un flux electric aparte, un magnetism greu de explicat, dar care poate face minuni în raport cu partenera sa. De altfel, pentru bărbatul Geamăn important este însă faptul de a reuşi să depăşească acea timiditate care-l chinuieşte, deopotrivă cu remuşcările, nostalgiile şi interogaţiile la care se supune cu de la sine voinţă. Plăcându-i să fie iubit sincer, va suferi când este părăsit, dar va încerca, rapid dacă se poate, să-şi refacă situaţia afectivă. Cu noua parteneră va încerca să fie la fel de strălucitor, de imposibil, de captivant, de convingător şi de pasional (pasional numai şi numai când vrea el, alt-fel poate fi un arici veritabil). Nu s-ar spune că nu place femeilor, mai ales acelora care au, asemenea lui, o latură platonică pregnantă, atât în sărbătoarea dragostei, cât şi în banala existenţă de fiecare zi.

Atitudinea faţă de cei din jur. Deşi are o fire deschisă şi pare senin, bărbatul Geamăn nu va avea prea multe prietenii de durată. În schimb, va fi un coleg preţuit şi, nu de puţine ori, invidiat pentru rezultatele sale. Multora dintre colegi li se va părea inabordabil şi, cu toate că este cotat ca un om de nădejde şi un bun coleg, va munci mai mereu singur. De altfel, nici nu-i prea place să lucreze în echipă, rigorile muncii în echipă fiind pentru el tot atât de greu de suportat ca şi programul de serviciu, condica de prezenţă sau lucrările la termen. Are răbdare puţină în ceea ce face, şi mai ales cu cei din jur. Uneori dă impresia că îi ascultă, dar nu prea este în stare să facă aşa ceva timp mai îndelungat, deşi, dacă prinde miezul problemei, va fi săritor şi se va implica în acordarea de ajutor, de sprijin din toate puterile. Nu-i prea place să dea bani cu împrumut şi nici nu va cere bani cu împrumut, dar cu prietena, cu partenera sa, va împărţi totul cu o bucurie rară. Î place ca partenera să aibă grijă de el, iar dacă aceasta are atâta pricepere (şi experienţă) încât să-l oblojească sufleteşte şi să nu ia în seama stările imposibile pe care bărbatul Geamăn le are uneori chiar din senin, atunci înseamnă că l-a cucerit pe termen lung. În anumite co-ordonate, în parteneriatul său cu femeile, bărbatul Geamăn este un fel de copil mare. Poate abia pornind de aici s-ar putea descifra, ceva mai bine, comportarea sa contradictorie.

Nu prea norocos la capitolul financiar, deşi va avea momente de îndestu-lare, bărbatul Geamăn nu prea va avea lipici la bani, aceştia prefirându-se printre degetele lui ca apa. Nenorocos la bani, va avea noroc în dragoste. Se va împăca bine cu femeile native în multe zodii, pentru fiecare având o rezolvare, o idee, o soluţie, un gând frumos, un gest demn de luat în seamă.

Astrologii spun despre bărbatul Geamăn că poate fi şi altruist, rolul acesta potrivindu-i-se de minune, motiv pentru care i se recomandă, adesea, ca fiindu-i potrivită, activitatea de consilier. Geamănul a fost, şi probabil că va fi şi de aici înainte, un bun consilier în primul rând în dragoste, găsind cu uşurinţă, pentru fiecare dintre cei care-l solicită pe acest subiect atât de sensibil, o cale aducătoare de bune rezultate. În societatea modernă, bărbatul Geamăn poate face parale bune (pe care le va risipi ca pe nimic) din munca de consultant.

Virilitate. Deşi în sufletul său nu este întotdeauna primăvară, bărbatul Geamăn va părea partenerelor sale mereu tânăr, un om de lume, un om capabil să înţeleagă societatea şi valorile ei la orice vârstă şi, în consecinţă, va şti să se comporte asemenea oamenilor generaţiei de 25 de ani a mo-mentului. Exigent în judecarea femeilor, bărbatul Geamăn este un orgoli-os şi trebuie învăţat, se zice, să fie şi modest. Ţinteşte sus şi nu se lasă până nu câştigă, asemenea poetului roman Ovidius – care nu găsise altceva mai bun de făcut decât să sucească minţile fiinţei împărăteşti numite Iulia. Mai mult decât atât, încăpăţânat, maestrul cuvintelor, poetul Ovidius Publius Naso (cam urâţel de felul său, destul de năsos!) a perseverat şi s-a ales cu o exilare în portul Tomis (Constanţa noastră de azi), unde a şi murit. Simplu şi tragic, şi-a câştigat dragostea, dar şi-a pierdut viaţa.

Cam într-o asemenea manieră acţionează, să zicem, şi bărbatul Geamăn din ziua de azi. Mai mult decât atât, el nu pare a excela nici prin virili-tate, dar, având o imaginaţie bogată, va suplini acest presupus (presupus!) beteşug, prin jocuri şi tandreţe.

Remarcabilă este capacitatea de a se reîncărca a Geamănului. Datorită imaginaţiei sale, fiecare partidă de dragoste poate fi unică în felul ei, Geamănul dorind să-şi împodobească fiecare gest de dragoste cu noi tuşe, cu noi elemente afective, cu noi cuvinte, dar şi cu alte şi alte delicateţuri, epidermice şi nu numai . Toate acestea îl vor auto-aprinde şi îl vor reîncărca pe bărbatul Geamăn cu energii originale şi nebănuite. Fireşte că nu poate fi vorba numai de energii fizice. Aşa cum e de aşteptat, Geamănul nu este un sportiv de felul său şi, prin urmare, putem bănui alte energii, subtile, impalpabile, care însă îi vor da acestui bărbat, aproape întotdeauna, un farmec aparte, asemănător aceluia pe care-l degajă o zi frumoasă de în-ceput de vară, cu soarele strălucind, cu un cer înalt şi cu un car de pro-misiuni pentru anotimpul luminos ce va să vină. Carpe diem!– trăieşte-ţi clipa, spunea cineva din neamul poetului care s-a îndrăgostit prea mult, şi prea sus, şi a ajuns să moară de frig la Tomis, în stepa scitică. Dar nici în friguroasa stepă, poetul n-a renunţat la dragostea sa.

Cam acesta ar fi Geamănul…

Nino Clarus

astrograma completa

 

 

3 gânduri despre „Marele zodiac al iubirii-Zodia GEMENILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.