Marele zodiac al iubirii-Zodia TAURULUI


Zodia TAURULUI

– TAURUS –

21 aprilie – 21 mai

Taurus-Wallpaper-HD-for-Computer

Caseta cu bijuterii a nativului în zodia TAURULUI

 1. Caracterul – de neclintit, aşa cum de neclintit este pământul. De nepătruns, aşa cum este piatra. Remarcabil în forţă de viaţă, în sevele sale, în coloratura sa, aşa cum sunt, îndeobşte, solul cultivat sau pajiştea înflorită. Astrologii îl “conectează” pe nativul Taur la Pământ – acest leagăn pentru veşnicie al oricărei fiinţe umane. Taurul este o zodie de Pământ, adică o zodie a celor încăpăţânaţi, o zodie a celor cu exces de personalitate. Ca semn de pământ, Taurul este întotdeauna fix, dar are mai mereu o legătură specială, misterioasă, cu valoarea cea mai volatilă şi cea mai căutată a societăţii omeneşti – banul. Tipic pentru Taur – răbdare, tenacitate, credinţă, simţ practic, dar şi o anumită lentoare, o anumită cantitate de plumb în toate cele.
 1. Ziua norocoasă – Vineri. Din acest punct de vedere s-ar putea spune că Taurul are înclinaţii spre ascetism, vinerea fiind, prin tradiţie, zi a pos-tului şi a reţinerii de la cele dulci.
 1. Cifra norocoasă – 6, cifră la fel de mobilă ca şi cifra 9, cu care, de altfel, se înrudeşte. Norocoase sunt pentru Taur şi numerele care îl multiplică pe 6 sau se împart la 6. Această cifră 6 are o putere neasemuită, mai ales atunci când este vorba despre un număr format din mai multe cifre de şase. Un exemplu ar putea fi 666, un număr ale cărui taine nu au fost ex-plicate pe deplin nici până în ziua de azi.
 1. Piatra norocoasă – smaraldul, o foarte frumoasă piatră preţioasă de culoare verde. Smaraldul odihneşte şi linişteşte, desigur, dar, din păcate, nu bucură şi nici nu întristează. Dintre metale, Taurul va avea în stăpânire cuprul (arama), un metal cu proprietăţi speciale în privinţa conductibilităţii, maleabilităţii şi culorii.
 1. Culoarea norocoasă – rozul, mai ales rozul, dar şi albastrul pal şi, în mai mică măsură, bejul. După cum se vede, este vorba despre culori moi, aproape discrete, ce emană parcă sfiiciune. Destul de ciudat pentru un Taur…
 1. Floarea norocoasă. Trei flori deosebit de frumoase vor purta cu ele norocul Taurului. Este vorba, în primul rând, despre trandafirul roşu, o floare ce sugerează maturitatea, dar nu orice fel de maturitate, ci una plină de nelinişti. Celelalte flori favorabile Taurului sunt garoafa roz şi mic-sandra. Alăturarea lor lângă prea-puternicul trandafir roşu nedumereşte, nedumereşte şi sugerează că nativul Taur poate fi plin de surprize.
 1. Parfumul purtător de noroc – va fi făcut din flori de măr şi din garoafe. Un şir întreg de suavităţi par a-i da Taurului un impuls spre îmblânzire, spre romantism, spre o stare greu de justificat, de altfel, în cazul acestui nativ. Taurul este, după cum se vede, un nativ mai mult decât uimitor, cu un trandafir roşu la butonieră, lăsând în urmă-i un miros fin, abia ghicit, de flori de măr. Nu trebuie uitat faptul că nativii în Taur vor să placă celor din jur şi, în consecinţă, nu vor precupeţi nici un efort pentru a avea o cotă înaltă în ochii semenilor.
 1. Muzica norocoasă. Se zice că acestor nativi le face bine muzica cultă, simfoniile fiind pentru ei o sursă de mobilizare şi inspiraţie în ceea ce priveşte reuşita în viaţă. Chiar şi Taurii tineri vor fi înclinaţi, adesea, spre muzică cultă, e adevărat, ceva mai comestibilă, adică sub forma unor prelucrări moderne.
 1. Calitatea umană preţuită de Taur este răbdarea. N-ar fi exclus ca Ulise să fi fost un nativ Taur, de vreme ce o iubea atâta pe minunata sa Penelopă, care şi ea, la rându-i, l-a aşteptat amar de ani să se întoarcă din războiul Troiei. Taurul va avea, întotdeauna, o mare preţuire pentru cei care dovedesc, în orice împrejurare, o tenacitate fără seamăn, până la victorie.TAUR
 1. Calitatea umană detestată de Taur – încăpăţânarea. Nativul în Taur va admira, întotdeauna, pădurea tânără, mlădioasă, dar şi femeile cu mijloc de viespe. Inflexibilii i se par în afara rosturilor vieţii, buni doar să stea în sihăstrie. Pentru Taur, a discuta cu un om cu idei fixe este curată pierdere de vreme. Ce să negociezi cu un asemenea om? pare a se întreba, total nedumerit, nativul Taur.
 1. Idealul de viaţă al Taurului – să ajungă vestit. Nativul în Taur este convins că renumele, celebritatea, prim-planul vieţii şi al societăţii sunt veşminte numai bune pentru el.
 1. Dorinţa secretă a Taurului – să ajungă nu numai celebru, dar şi foarte bogat, dacă se poate chiar putred de bogat.
 1. Verbul specific pentru nativul Taur este a avea (a poseda). Este şi firesc, dacă ne gândim că are ca ideal de viaţă celebritatea, iar ca dorinţă secretă bogăţia personală.
 1. Zodii care se armonizează cu Taurul – Fecioara şi Capricornul. Relaţii bune se vor putea stabili şi cu Peştii şi Racii, dar nu în orice condiţii, deoarece, uneori, în preajma nativului în Taur nu prea mai este loc pentru altcineva. Nativul în Fecioară îi este recomandat Taurului şi ca un companion, mereu potrivit, în activităţi de timp liber, mai ales atunci când este vorba despre distracţie.
 1. Zodii conflictuale cu Taurul. Leul, Scorpionul şi Vărsătorul nu se vor potrivi, în nici o împrejurare, cu masivul Taur.
 1. Zodiile favorabile concubinajului şi căsătoriei Taurului. Întotdeau-na nativul în Taur va face casă bună cu Capricornul şi Fecioara. Se poate încerca şi cu Peştii şi Racii, nativii acestor două zodii fiind foarte atraşi de Taur. Celelalte zodii vor suporta destul de greu, anevoie, un partener din Taur. I se recomandă Taurului să fie foarte-foarte precaut mai ales în cazul nativilor în Leu sau Vărsător, deoarece cu aceştia nu va avea nici un spor în a-şi duce viaţa împreună.
 1. Trăsăturile personalităţii Taurului. Nativul în Taur are un excelent simţ practic. Va fi întotdeauna pragmatic şi foarte orientat spre concret. El nu va alerga după iluzii, şi nu va pleda pentru cauze dinainte pierdute. Taurul poate fi socotit, fără teamă de a greşi, un om de bază. Nativul în Taur este un om robust pe dinăuntru şi, uneori, chiar şi din punct de ve-dere fizic. Taurul va conta pe tot ceea ce este temeinic, durabil. Preţuieşte valorile îndelung verificate, consacrate. Concluzionând, se poate spune că nativul în Taur este un conservator în mâinile căruia viitorul nu poate fi… decât promiţător.
 1. Călăuză astrală – Venus, ceea ce sugerează o înclinaţie spre confort, spre o viaţă comodă, dar şi un simţ anume al podoabei, al frumosului. Se remarcă şi o interiorizare destul de puternică, precum şi mari rezerve de voinţă şi energie, adesea neutilizate.
 1. Simbol astrologic – Taurul. Prezentarea simbolului Taurului este deosebit de interesantă, evidenţiind originalitatea acestei zodii. În marele cerc zodiacal, Taurul se desparte de Berbec, îi întoarce spatele şi se îndepărtează. Capul îi este îndreptat spre Gemeni, şi într-acolo priveşte cu insistenţă. De altfel, semnul Taurului pare a fi împărţit între Taur şi Gemeni, deoarece în Taur i se află gâtul, pieptul, piciorul drept şi nara dreaptă, în timp ce capul, coarnele, fruntea, ochii şi piciorul stâng îi sunt plasate în constelaţia Gemenilor. Un nor de stele acoperă corpul Taurului, făcându-l nu numai misterios, ci şi deosebit de frumos.
 1. Guvernare asupra corpului omenesc. Zodia Taurului va stăpâni şi va influenţa, întotdeauna, gâtul. Este o zonă foarte importantă şi sensibilă a corpului omenesc, făcând legătura între raţiune şi sensibilitate, între ma-terial şi spiritual. Astrologii susţin că în puterea constelaţiei Taurului se află apariţia şi dezvoltarea, cât şi vindecarea unor afecţiuni precum bolile de gât, amigdalita, laringita, atacul cerebral. Observaţii mai noi arată că şi obezitatea se află tot în puterea constelaţiei Taurului. În general, nativul în Taur are un organism echilibrat, rezistent la boli, fiind mai mereu sănătos.
 1. Poziţia pe cer a semnului zodiacal. Constelaţia zodiacală a Taurului se găseşte în emisfera boreală, fiind pregnantă pe harta cerului. Cuprinde două roiuri de stele vestite – Pleiadele şi Hyadele. Roiul stelar Hyadele conţine una dintre cele mai frumoase stele, cunoscută sub numele de Al-debaran, un nume legendar, desigur.
 1. Zonele sensibile în dragoste: gâtul şi ceafa. Un sărut pe gâtul sau pe ceafa unui nativ Taur va avea mai mereu efect, uneori obţinându-se rezultate chiar şi printr-o uşoară atingere, făcută aşa, ca din întâmplare.

Trăsăturile generale ale nativului în zodia TAURULUI

Comod de felul său, iubitor de confort şi armonie, nativul în Taur va pune, aproape întotdeauna, mare accent pe casă şi familie. Poza de fami-lie, cu nevastă, copii şi alte încrengături (părinţi, bunici, fraţi, cumnaţi, cumetri, veri şi verişoare) este dragă inimii Taurului. În planul acţiunii, Taurul va proceda în aşa fel încât, în orice moment, va şti unde trebuie să ajungă, reuşind să vadă finalitatea, luminiţa de la capătul tunelului. Cei mai mulţi dintre Tauri nu au înclinaţii spre cele teoretice, abstracte, orice speculaţie fiind pentru ei pierdere de vreme, artă pentru artă. Taurului îi lipseşte iniţiativa în imaginaţie, în creaţie, dar el va putea continua şi perfecţiona ceea ce au început alţii. S-ar putea spune că nativul în Taur este un fel de japonez sau chinez, fiind destul ca olandezii să descopere banda magnetică, iar el să facă din aceasta o întreagă industrie.TAURNativul în Taur este un excelent executant de proiect, indiferent cât de complicat ar fi acesta. Din acest motiv, se pare că nativul în Taur este printre cei mai potriviţi oameni pentru a traduce în viaţă, printre altele, cutezătoarele proiecte ale arhitecţilor. În viaţa de zi cu zi, Taurii pot fi buni şefi de şantier, pricepuţi şefi de echipă, excelenţi ingineri constructori. Din cele spuse până aici se poate spune că Taurul nu va agrea, totuşi, schimbarea cu orice preţ, el simţindu-se minunat în ceea ce ştie deja, preferând să meargă pe cărările sale cunoscute şi bătătorite. Există părerea potrivit căreia un na-tiv în Taur nu se va răzgândi aproape niciodată. Chiar târâş-grăpiş, el va merge înainte şi va contribui, în felul său, la progres. Unii astrologi merg până acolo încât afirmă că “Taurii reprezintă axul societăţii şi al univer-sului”. Această afirmaţie pare hazardată doar la prima vedere. Se pare că, între atâtea tipuri zodiacale, unele de-a dreptul tulburi şi surprinzătoare, Taurul reprezintă o formulă umană clară şi previzibilă. Sunt câteva domenii ale activităţile umane specifice, printre care şi comerţul, în care nativul Taur este om de bază. Fără el, asemenea activităţi ar deveni marginale şi nerentabile.

În existenţa sa cotidiană, nativul Taur este mereu egal cu sine, el trăind într-o cadenţă rareori tulburată sem-nificativ de vreun eveniment. Taurul este un monument de chibzuinţă şi de echilibru. El nu va risca decât rareori, nefiindu-i nicicum caracteris-tic jocul pe o singură carte. Taurul va măsura de şapte ori, până va tăia o dată. Imperturbabil, imposibil sau aproape imposibil de scos dintr-ale sale, Taurul e greu de adus în stare de enervare, dar, atunci când se va înfuria, va fi foarte greu de potolit. În general calm şi amabil, mai ales dacă este născut în prima decadă zodiacală (21 – 30 aprilie), nativul Taur se poate dedica profesiilor în care este nevoie de răbdare, de tenacitate, de echilibru pe termen lung, adică în domenii unde rezultatele nu apar de pe o zi pe alta.

Deşi Taurul este dedicat succesului material, unii din-tre aceşti nativi pot avea nereuşite, mai ales datorită imobilităţii zodiei, inflexibilităţii, lentorii şi chiar neîncrederii Taurului în inovaţie. Uneori, nativul în Taur va dispreţui munca şi acţiunea folositoare, devenind in-adaptabil, de neînţeles, mai ales atunci când cel în cauză va avea câte ceva din trăsăturile unei personalităţi accentuate. Femeia Taur se remarcă prin bun-gust deosebit, prin eleganţă, prin înţelegerea superioară a frumosu-lui, pe care îl şi pune în practică, în primul rând prin propria ei ţinută, dar şi în profesie, orientându-se spre profesii sau preocupări artistice.

Credincios, perseverent, masiv în sentimentele sale, nativul Taur va avea, de obicei, succes în relaţiile sale afective, fiind un adept necondiţionat al fidelităţii şi al construirii unor legături sentimentale de durată. Şi, totuşi, se zice că bărbatul nativ în Taur nu are chiar întotdeauna pretenţii ma-xime de fidelitate de la partenera sa, în anumite cazuri nefiind prea afectat dacă aceasta îşi ia mai multă libertate decât se cuvine. Ba chiar circulă şi o fabulaţie potrivit căreia un bărbat nativ în Taur ar fi în stare să mani-feste înţelegere faţă de parteneră chiar şi atunci când aceasta dă semne că mai calcă strâmb. Dincolo, însă, de aceste vorbe greu de probat în viaţa cotidiană, se ştie că nativul în Taur nu trebuie să desfăşoare o strategie prea complicată pentru a cuceri sexul opus. Asemenea Berbecului, nati-vul Taur se impune destul de uşor în faţa femeilor, succesul venindu-i fără prea mare efort. Iubind liniştea existenţei, Taurul are nevoie de tandreţe, de o atmosferă calmă. Altfel spus, nativului în Taur îi va face mare plăcere să stea “în suc propriu”. Potrivit opiniilor lui din acel moment, lumea n-are decât să se prăvale peste cei fără de astâmpăr – cu siguranţă unul ca el nu se va afla printre aceştia. Dacă bărbatul Taur este tolerant sau relativ tolerant în relaţiile sale intime, femeia Taur nu admite greş, orice semn de înstrăinare al bărbatului ei provocându-i accese de gelozie. Se spune despre femeile Taur că sunt nişte fiinţe încântătoare (mai ales în societa-te!) şi că le place ca bărbatul să le stea mai mereu prin preajmă, asemene unui parfum de preţ sau unei bijuterii împărăteşti. Cert este că nativul Taur, fie el bărbat sau femeie, va fi de felul său lipsit de angoase şi va găsi destul de uşor calea spre fericire.

Femeia TAUR

Comportare – în casă şi afară. Excelentă şefă de familie, mamă care-şi asumă majoritatea responsabilităţilor în ceea ce priveşte creşterea şi edu-carea copiilor, femeia Taur este ceea ce se cheamă „o comoară la casa omului”. Ea va avea grijă de casă, bărbatul rămânând să se ocupe, nu-i aşa, de marile probleme ale omenirii – pacea, dezarmarea nucleară, terorismul, combaterea traficului de droguri, migraţia. Femeia Taur îşi va găsi mereu-mereu de trebăluit prin casă. Dacă nu va mai avea nimic de făcut, îşi va inventa o preocupare, numai să nu stea în loc. Toate acestea sunt gener-ate şi de simţul acut al proprietăţii, ei plăcându-i, desigur, foarte mult, să-şi dezvoltate avutul, deşi nu o dată i se explică faptul că toate aceste bunuri nu sunt decât deşertăciuni, deoarece nimeni nu a moştenit lumea de până acum şi nici nu o va moşteni, probabil nimeni, nici pe cea vi-itoare, în vecii-vecilor. La viaţa ei, femeia Taur va avea nevoie de noi şi noi preocupări, toate acestea sporindu-i energia, mobilizând-o, menţinând-o tânără şi în formă.

taur horo(1)

Perseverentă, femeia Taur va avea întotdeauna planuri pentru casa ei, pentru bărbatul ei, pentru copiii ei. Va încerca, neobosită, cu eforturi şi chibzuinţă, să fie în ton cu moda în casă, ambientul în care trăieşte fiind optimizat, înfrumuseţat, înnobilat. Şi se pare că mai toată energia femeii Taur se consumă în casă, deoarece în afara casei are ambiţii destul de reduse. Cu toate acestea, va avea grijă ca la orice ieşire în soci-etate să fie mereu prezentabilă, să se îmbrace cu gust. Interesant pentru femeia Taur este faptul că ea, şi nu bărbatul ei, va depune eforturi să se încadreze în bugetul familiei, ea evitând, mare minune! cumpărăturile făcute numai şi numai de dragul de a cumpăra sau, cum se spune acum, din motive de shopmanie.

Conservatoare de felul ei, femeia Taur va avea păreri bine structurate, bine formulate despre căsătorie, despre creşterea copiilor, despre rolul bărbatului care va fi, se înţelege, bărbatul ei şi numai al ei. Nu este de mirare, în acest context, că femeia Taur poate uita până şi de ea însăşi, şi se poate îngrăşa, liniştindu-se cu gândul că o femeie grasă, mai ales dacă este niţeluş înaintată în vârstă, este şi frumoasă. În casă şi la serviciu, femeia Taur este un tovarăş de nădejde. Căsătoria este pentru ea un contract întotdeauna ferm, iar slujba este socotită ca o activitate în care, dacă tot te-ai băgat, atunci trebuie să faci tot posibilul ca lucrurile să iasă foarte bine. Şi se mai spune ceva despre femeia Taur – că găteşte de la bine în sus. Ori, după cum se ştie, pentru marea masă a bărbaţilor, dragostea, bat-o vina, trece prin stomac.

Suflet şi pasiune. Observatori pricepuţi ai comportamentului femeii Taur au ajuns la concluzia că aceasta poate aduce zbucium şi nelinişte în dragoste, dar şi trăiri intense, atât datorită geloziei ei greu de explicat, cât şi simţului de proprietate înnăscut. Sufletul ei nu prezintă mari întor-tocheri şi de aceea îşi va revendica drepturile fără să clipească, direct şi la obiect. În relaţiile sentimentale ale femeii Taur pot interveni şi nervii, fiind – dacă nu-şi găseşte înţelegerea necesară – capabilă de scene mai puţin senine, ba chiar furtunoase. Cei care au relaţii cu femei Taur sunt sfătuiţi de astrologi să se înarmeze cu multă înţelegere, ba chiar să cedeze de la ei, sau să facă orice altceva pentru a evita conflictul şi a aştepta, cu cât mai mult calm, trecerea furtunii. Femeia Taur se comportă adesea ca o veritabilă forţă a naturii, şi asta nu din lipsă de maniere, ci pentru că aşa simte ea, aşa îi este firea. Ea nu va păşi pe cărări pavate cu bune intenţii, cu amabilităţi, cu pansamente verbale, împodobite cu şiruri de coliere îndeobşte doar imaginate, ci va merge direct la ţintă, fără să clipească măcar. Crede nespus de mult în intuiţia ei. Pasiunea femeii Taur n-are laturi platonice, vise de îndeplinit, jurăminte sau lacrimi, ci bucurie şi plăcere, relaxare şi satisfacţie, chiar rutină, dar şi un pic, doar un pic de inventivitate, cumva exact atâta cât este nevoie. Deşi poate avea reacţii emoţionale puternice, femeia Taur se poate controla, la o adică, foarte bine. Toate paradele ei de furie, de intoleranţă, de intransigenţă, nu fac decât să arate, celor din juru-i, că este o femeie puternică. Să fim siguri, deci, că, dumneaei, femeia Taur se va putea, în cele din urmă, controla şi stăpâni.

Farmec şi sexualitate. Astrologii spun despre femeia Taur că este o cetate greu de cucerit, dar că, odată cucerită, această femeie poate fi o adevărată campioană a iubirii. Arta ei în dragoste îi vine, susţin unii, de la natură, de la anotimpuri, de la divinitate sau, cine mai ştie, poate că din altă parte, din Cosmos. Prin urmare, încă nu se cunoaşte prea bine sursa acestei măiestrii, de multe ori de neegalat. Într-un fel, este şi explicabil acest lu-cru, deoarece zodia, în întregul ei, are drept călăuză planeta Venus. Fe-meia Taur este gata şcolită, de la Mama Natură, în tot ce înseamnă iubire şi, de aceea, ea nu va avea nevoie, mai niciodată, în nici o împrejurare, de vreun instructor. Senzualitatea ei poate face ravagii, dar nu va da buzna, şi nu va da pe dinafară, sub nici o formă. Femeia Taur poate păstra distanţa cu mare uşurinţă, şi nu va cădea în plasa vreunui vânător decât dacă va vrea ea. Mulţi vor încerca să se înfrupte din farmecele ei, dar totul nu va fi, în cele din urmă, decât un joc de-a şoarecele şi pisica. Alesul, căci va exista un ales, va fi încântat de compania acestei femei care, la prima ve-dere, pare a nu avea inimă în piept, ci numai creier. Iubitoare de lux, femeia Taur nu va fi, totuşi, niciodată roaba luxului.

Dacă acest lux îi aduce vreun folos, atunci e foarte bine. Dar dacă nu e cazul, dacă nu e neapărată nevoie, femeia nativă în Taur se poate resemna, ştiind să fie fermecătoare şi cu mai puţin. Totuşi, bărbatul care va fi în stare să-i asigure în primul rând confortul material, va rămâne cu siguranţă multă vreme lângă femeia născută sub semnele Taurului, bucurându-se, din plin, de preţuirea şi de darurile ei. Atunci când se va îndrăgosti, femeia Taur va şti să-şi strunească sentimentele şi să păstreze aparenţele, evitând să se umilească. Este în stare să treacă de una singură peste căderi psihice, peste neîmpliniri emoţionale, şi s-o ia de la capăt ori de câte ori este nevoie, dând impresia că nu s-a întâmplat nimic rău. Trădarea în dragoste o va afecta, însă, foarte mult. Odată descoperit, un bărbat care a călcat pe delături în timp ce a avut, lângă el, o femeie Taur, va trebui să-şi facă repede bagajul şi să părăsească terenul. Va trebui să-i fie limpede că nu mai are ce aştepta de la Tăuriţa sa, că totul s-a terminat. Având un comportament asemănător cu acela al sudistei Scarlett O’ Hara din romanul “Pe aripile vântului”, femeia Taur îşi va dori bărbaţi puter-nici, fizic, dar şi afectiv.

Atitudinea faţă de cei din jur. În societate, femeia Taur se poartă cel puţin corect. Totuşi, când este nedreptăţită, se manifestă colorat, ne-punând însă la inimă, prea mult, incidentul. Femeia Taur ştie să se poarte şi delicat cu ceilalţi şi doreşte, cu insistenţă, reciprocitate. I se pare un abuz ca ea să se poarte prevenitor, curtenitor, în limitele bunei cuviinţe, şi să fie tratată cu asprime, repezită, chiar umilită. În consecinţă, va lua în-totdeauna măsuri pe loc, se va descărca repede şi eficient, şi astfel va putea dormi bine toată noaptea. A doua zi totul va fi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, cel puţin din punctul ei de vedere.

Multora, femeia Taur li se pare lipsită de strălucire intelectuală, dar, în realitate, totul nu este decât o mască. Senzuală, dar şi raţională, femeia Taur are inteligenţă bogată pentru faptul concret, pentru peisajul uluitor de divers al lumii reale, pe care o înţelege şi şi-o apropie cu multă pricepere. Soţie fidelă şi iubitoare, femeia Taur va face din bărbatul ei, dacă acesta merită, fireşte, adică dacă îi va fi, la rându-i, fidel şi plin de iubire, un fel de zeu al casei, ajungând să-l divinizeze, atât ea, cât şi copiii ei şi ai lui. Pentru femeia Taur, tatăl va fi, mereu, cel puţin în faţa copiilor ei, un tată cu majuscule. Atunci când este neglijată în căsnicie, femeia Taur va lua măsuri, organizându-şi viaţa în noile condiţii date. Prin urmare, aflată în impas afectiv, femeia Taur va fi în putere să-şi alunge suferinţa sufletească şi să rămână aceeaşi fiinţă mereu egală cu sine. Nu-i place să dezamăgească şi nici să fie dezamăgită, nici măcar în dragostea trupească. Se simte bine printre oameni şi este în stare să ţină dreapta măsură fără prea mare efort. Cu o singură condiţie – să nu fie călcată pe bătături, deoarece reacţionează prompt şi eficient.

Feminitate. Astrologii spun despre femeia Taur că este adepta prin-cipiului „dă-mi ca să-ţi dau”, fiind, cu firea ei pragmatică, adepta unui troc, de data aceasta foarte plăcut. De felul ei, femeia Taur este exigentă în dragoste şi suferă nu numai atunci când partenerul nu e la înălţimea aşteptărilor, dar şi atunci când ea dă greş şi nu-i iese operaţiunea aşa cum şi-a propus. Nu este o adeptă prea convinsă a jocurilor amoroase, dar solicită un comportament delicat. Cu firea ei oarecum aspră, femeia Taur îşi găseşte, în dragostea fizică, clipele ei de catifea. În mod obişnuit, este o femeie puternică din punct de vedere sexual. Şi încă o calitate ce nu trebuie neglijată – femeia Taur e considerată, în mai toate zodiacele, ca fiind de o feminitate sută la sută.

În amor, femeia Taur nu are neapărat orgoliul de a conduce ostilităţile, de a se situa neapărat pe poziţia din care ar putea conduce şi ar putea avea iniţiativa. Ea însă va şti, şi va face posibilul, ca totul să iasă bine şi, de aceea, în dragostea fizică îi place nu numai actul în sine, ci şi ambianţa, care în viziunea ei trebuie să fie măcar, măcar niţeluş festivă. Dacă ar fi după ea, femeia Taur ar face din orice partidă de dragoste o sărbătoare şi, din acest motiv, un bărbat cu oarece umor şi imaginaţie se va simţi realmente bine în compania ei. Dacă i se acordă atenţie şi tandreţe, femeia Taur poate deveni chiar romantică şi imaginativă. Îi plac, în mod firesc, obiectele şi atributele care sporesc in-timitatea şi pasiunea. Geloasă şi posesivă, femeia Taur va avea grijă să nu-şi inhibe partenerul, deşi arderea ei va fi la cote înalte. Cu tot pragma-tismu-i recunoscut, femeia nativă sub semnele constelaţiei Taurului nu va fi prea înclinată, adesea, să-şi controleze comportamentul în dragoste, ci va prefera să se descătuşeze, să nu piardă nimic din cele ce-i revin, în mod natural, unei femei în asemenea momente înălţătoare. Capabilă de multă iubire, femeia Taur nu este, totuşi, obsedată de desăvârşire, fiind mai degrabă preocupată de clipa cea repede trecătoare, şi care nu trebuie trăită pe degeaba.

Bărbatul TAUR

Comportare – în casă şi afară. Nu puţini sunt astrologii care consideră că există o asemănare izbitoare între bărbatul Taur şi bărbaţii cunoscuţi în zilele noastre sub denumirea de macho sau lover latino. Adevărul este că bărbatul Taur poate fi considerat, fără îndoială, un tip tare, definit prin calm, raţiune, putere de concentrare, inteligenţă aplicată şi disponibilitate afectivă. Un asemenea om îşi va propune, din capul locului, să trăiască bine, iar cu sexul opus să se afle, în permanenţă, în cele mai agreabile relaţii. Munca de-a surda este, potrivit concepţiei lui, destinată altora, iar femeile, aceste podoabe ale lumii noastre, trebuie să-l bucure şi pe el, sau în primul rând pe el, şi cât mai mult dacă se poate. Masiv şi poate primitiv în felul său, bărbatul Taur nu moare din dorinţa de a avea neapărat relaţii cu semenii, poziţia lui în societate fiind mai degrabă neutră.

Taurus-zodiac-sign

În felul său, bărbatul Taur este un găman, un lacom, un Haplea, fapt care pe unii îi supără, dar pe cei mai mulţi chiar îi amuză, privindu-l cu înţelegere. Îi place să lege prietenii mai ales cu femeile, simţindu-se bine în preajma lor. Legăturile lui cu femeile nu sunt neapărat cu scop sexual, ci constituie un anumit tip de prietenie, de amiciţie colegială foarte eficientă, mai ales la slujbă. Această comportare a bărbatului Taur nu trebuie să supere pe nimeni, el fiind, la urma-urmei, datorită firii sale înţelegătoare şi bonomiei, un răsfăţat. Realist, el are un simţ de orientare în societate rar întâlnit. Ase-menea femeii Taur, el doreşte să trăiască în lumea reală, palpabilă, şi nu-şi va face iluzii prea multe sau prea mari, ceea ce înseamnă că nu va construi niciodată castele de nisip în Spania. Deşi adept al plăcerilor ce vin dinspre mâncare şi femei, în mod obişnuit bărbatul Taur nu se dă în lături de la muncă, fiind un lucrător de cursă lungă, indiferent de domeniu sau de natura muncii – fizică sau intelectuală.

În casă nu-i place să fie comandat, în nici o împrejurare. Fiind un om relativ interiorizat, bărbatul nativ în Taur va fi, totuşi, un bun tată de familie şi un soţ pe care orice femeie poate conta – până când moartea îi va despărţi, cum se spune. Niciodată, dar absolut niciodată nu-i va plăcea ca alţii să se bage, să se amestece în viaţa sa, relaţiile cu cei din jur fiindu-i, de obicei, distante, formale. Nu-i place să aibă confidenţi, să facă vreun fel de confidenţe. E tipul de om care nu-şi va dezvălui prea uşor planurile. Partenera lui de viaţă nu va duce decât rareori grija gospodăriei, el găsind, mai mereu, câte ceva de trebăluit în spaţiul domestic şi rezolvând, astfel, treburile casei. Bărbatul Taur va veghea, cu toată rigurozitatea, ca nimeni dintre ai săi să nu sufere. În casă şi în societate, bărbatul Taur este, în felul său, un masiv, un greoi, un impunător, un elefant.

Suflet şi pasiune. În viaţa de zi cu zi, ca şi în dragoste, bărbatul Taur este un căpos. E un fel de buldozer, un Piedone care îşi impune voinţa negreşit. Şi, cu toate acestea, bărbatul Taur este un om care vibrează în faţa frumosului. Într-o caracterizare tradiţională a zodiilor, bărbatul Taur apare ca un om a cărui prezenţă face bine celor din jur. Se afirmă chiar că orice femeie se va simţi, în preajma bărbatului Taur, mai tânără şi mai frumoasă, şi chiar un pic mai fericită. Deşi din punct de vedere afectiv se exprimă ceva mai anevoie, bărbatul Taur va fi uşor de înţeles, de descifrat, fiind chiar cât se poate de citeţ în exprimarea sentimentelor sale. Nu s-ar spune, totuşi, că este prea bogat sufleteşte, fiind îndeobşte caracterizat, în plan interior, de simplitate. Dar tocmai această simplitate îl va face fermecător, declanşând în juru-i adevărate pasiuni. Bărbatului Taur îi plac mâncărurile consistente şi băuturile fine. Se va simţi foarte bine mâncând şi bând, chiar şi dacă e singur. Atunci când bea şi mănâncă împreună cu alţii, dar nu numai atunci, bărbatul Taur poate fi şi inimă largă, şi poate avea chiar şi un comportament ceva mai colorat. Pasiunile şi trăirile lui în iubire sunt stimulate şi amplificate de confort şi se petrec pe un fond de stare generală de bine, de seninătate şi armonie. Bărbatul Taur va ieşi foarte greu din tabieturile sale, fiind chiar un comod în anumite momente. În general, un bărbat Taur nu va supăra femeile decât în împrejurări cu totul şi cu totul deosebite. Şi, totuşi, bărbatul nativ în zodia Taurului nu va toarce aproape niciodată în braţele unei femei, şi nici nu va vărsa vreo lacrimă.

Farmec şi sexualitate. În primitivismul bărbatului Taur, dar şi în năzuinţa acestuia, aproape copilărească, de a avea tot mai mult şi tot ce e mai bun, femeile vor găsi un farmec aparte, farmec ce le va cuceri. Nici ele nu-şi vor putea explica, până la capăt, ce-au găsit la bărbatul cu care se însoţesc şi alături de care susţin că se simt minunat. Poate că şi calităţile sale de lider, de şef incontestabil, le fac pe femeile partenere ale bărbatului Taur să se simtă bine, acesta comportându-se ca un ins puternic, sigur de sine şi cu aere de comandant.

Bărbatul Taur se va îndrăgosti pe încetul, pentru el dragostea la pri-ma vedere fiind doar o poveste şi nimic altceva. Nu crede în aşa ceva. Bărbatul Taur nu va suporta prea mult cochetăria şi jocurile de provo-care şi aşteptare ale unei femei, acest mod de comportare obosindu-l, fără îndoială, şi făcându-l chiar să se lase păgubaş. Într-un costum elegant, bărbatul Taur va arăta uneori caraghios, dar va avea şi o notă secretă de distincţie, pe care femeile o vor sesiza cu uşurinţă. În privinţa unei relaţii sentimentale, a unei relaţii de dragoste, orice femeie trebuie să ştie că, în cazul bărbatului Taur, odată punţile tăiate, nu mai există decât rareori posibilităţi de întoarcere. O figură aparte fac însă Taurii născuţi în ultima jumătate a intervalului zodiacal, aceştia fiind de felul lor mai reflexivi şi mai predispuşi la dialog şi la negociere.

Atitudinea faţă de cei din jur. În general, aşa cum s-a mai spus, bărbatul Taur nu se omoară în a avea şi cultiva relaţii ample la serviciu, la meci sau la cârciumă. Egoismul său este destul de greu de suportat de către ceilalţi bărbaţi, dar se pare că, într-un anume fel, place femeilor. Bărbatul Taur va face, nu o dată, tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi atinge ţelul, indiferent de temă sau obiectiv. Uneori, în demersurile sale, nu va ţine seama de cei din jur şi poate că îi va şi răni, evident neintenţionat . Ajuns şef, bărbatul Taur va da ordine care nu vor fi, aproape niciodată, comentate sau negoci-ate, ci numai şi numai executate, întocmai şi la timp. Şi chiar dacă se va negocia cu el, în cele din urmă tot la ideile lui va rămâne, iar interlocutorii săi îşi vor fi răcit gura degeaba. Comportându-se ca un om greu de scos dintr-ale lui, bărbatul Taur va avea, totuşi, şanse de reuşită, de izbândă, în multe momente ale vieţii sale, trezind chiar admiraţia celorlalţi.

Haina de politician se va asorta cu acest bărbat doar în momentele deosebite ale societăţii, el fiind, în politică, omul situaţiilor-limită. Aşa cum e de aşteptat, bărbatul Taur iubeşte adesea acţiunea şi, de cele mai multe ori, încearcă să-şi rezolve problemele singur. Nu prea este încântat de lucrul în echipă, având senzaţia clară că o problemă nu se rezolvă niciodată, cum trebuie, în colectiv. Recunoaşte cu seninătate, mai în glumă, mai în serios, că n-are spirit colectivist, şi nici măcar cooperatist, şi face din această lipsă a sa un titlu de mândrie. Nu încape îndoială că bărbatul Taur este un luptător autentic pe baricada vieţii, manifestându-se şi ca un in-dependent irecuperabil.

Virilitate. În dragoste, relativ întunecatul şi interiorizatul Taur poate fi, adesea, o adevărată forţă a naturii. În general, demarează greu, dar, după ce ia turaţie, poate fi uimitor. În căutarea iubirii, bărbatul Taur va încerca să ducă la bun sfârşit ceea ce şi-a propus şi nu va renunţa la scopurile sale atât de uşor, ci va da asalt după asalt. De altfel, în dragoste sunt puţine lu-crurile care-l impresionează cu adevărat pe bărbatul Taur. Pare a şti totul, dând impresia că nu este de ieri, de alaltăieri pe acest pământ, ci tocmai de la facerea lumii. Şi, mai mult decât atât, mereu va dori ceva mai mult şi mai mult, de parcă nu numai el, ci şi alţii, ar trebui să tot inventeze şi să imagineze spre folosul său. Un lucru e cert în cazul Bărbatului Taur – îi place să facă dragoste, pentru el dragostea fizică nefiind doar o simplă descărcare, ci o plăcere pe care o obţii cu pasiune, dintr-un impuls natu-ral. Se zice că în dragoste este, totuşi, sensibil, manifestând înţelegere pen-tru parteneră. Câteodată, bărbatul Taur poate fi învinuit de prea multă dragoste fizică, chiar de abuz la capitolul dragoste fizică.

Există destule zodiace în care bărbatul Taur este acuzat de lipsă de imaginaţie în activi-tatea sexuală, fiind considerat un tradiţionalist. Alteori, în aceleaşi scrieri de gen, se mai spune despre nativul Taur că este un bărbat care nu ştie să facă dragoste decât ciobăneşte, adică deosebit de viguros, dar fără jocuri şi volute. În activitatea sa sexuală, bărbatul Taur se va lăsa condus doar rareori, el făcând totul după cum îl taie capul şi după cum îi dictează simţurile. Un fapt e limpede – dintr-o combinaţie cu bărbatul Taur toată lumea iese mulţumită, reproşurile fiind foarte rare şi, prin urmare, condi-ca de sugestii şi reclamaţii a acestuia are, în mod obişnuit, numai pagini albe.

Nino Clarus

astrograma completa

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.