Bătrâneţea nu există


bbbbbBătrâneţea este boala bărbaţilor proşti şi a femeilor urâte. Pentru oamenii cu minte şi femeile frumoase, bătrâneţea nu există! Celui cu minte nu-i este permis să îmbătrânească, iar femeia frumoasă nu poate să îmbătrânească!

Mintea şi frumuseţea SE SCHIMBĂ CU TIMPUL, ÎNSĂ NU PIER !

  • Este nevoie de multă înţelepciune ca să îmbătrâneşti fără urâţenie, fără răutate şi fără tristeţe.
  • Oamenii nu sunt de aceeaşi vârstă chiar când au acelaşi număr de ani !
  • La bătrâneţe, pe faţa omului se arată caracterul şi sufletul lui, aşa cum se arată un deal iarna, când işi pierde pădurile, podoaba lui, şi se dezgoleşte. Unele chipuri, la bătrâneţe, capătă ceva de sfânt sau de înţelept, altele de mucenic sau de bolnav şi altele de animal sau de fiară …
  • În tinereţe, bărbaţii răi şi femeile rele îşi pot ascunde caracterul pentru că tinereţea are oricând şi în toate o FRUMUSEŢE NEMĂSURATĂ.
  • Oamenii inteligenţi şi nobili devin bătrâni admirabili, cu care este o plăcere să te întâlneşti. Prostul, când îmbătrâneşte, devine urât. De aceea bătrâneţea, ca şi oglinda, reflectă ce a fost OMUL de DINĂUNTRU.
  • Cine a fost cu adevărat tânăr nu poate deveni cu adevărat bătrân. După cum omul cu minte nu poate deveni cu adevărat prost!
  • Omul superior e la fel ca un metal nobil: NU ÎMBĂTRÂNEŞTE! El mai poate culege mierea vieţii şi dărui rodul înţelepciunii sale celor tineri şi celor bătrâni!
  • Omul îmbătrâneşte atunci când îi îmbătrânesc pasiunile – ceea ce prea li se întâmplă oamenilor culţi.
  • Geniile tinere se pot număra pe degete, dar Milton, Beethoven sau Goethe au dat dovada geniului lor când nu mai erau deloc tineri, în ciuda surzeniei,ori a orbirii.

Autor necunoscut


2560x1440-white-solid-color-background

13 gânduri despre „Bătrâneţea nu există

    1. Cred ca sunt cativa ani buni de cand fac aceasta precizare ” nu exista batranete ” celor care afirma ca suntem batrani . Da,e adevarat : am trait niste ani….avem experienta…am citit cateva carti,sau doar una- „BIBLIA ” …am dobandit niste boli…dar batrani nu suntem. Pentru ca oricat de incet te-ai misca,soarele rasare tot de la rasarit,iti incalzeste sufletul si-ti mangaie in zilele reci obrazul care nu mai este chiar neted ( vorba nepotului meu : ai fata stricata !!!!).Poate auzul nu mai e la fel,dar trilul pasarilor in dimineti si seri e acelas !!!!!! Te mai poti incalzi la zambetul unui copil si mai poti lacrima la suferinta altora !!!!! E adevarat ca sunt multi,multi,tare multi oameni saraci,care-si numara putinii bani si nu lacrimile de iubire,si pe care i-a lovit viata si cei din jur….dar nu sunt batrani,sunt doar saraci.I-a uratit nevoile si bolile sufletului….ai teama zilei de maine, si singuratatea….De fapt: ce este BATRANETEA ?

      Apreciază

      1. Asa cum este sufletul ,santem si noi.Daca traiesti frumos,imbatranesti frumos.Toti vrem sa traim mult,dar uitam ca nu conteaza cat traiesti ci cum traiesti.Eu ma trezesc fiecare dimineata cu zimbetul pe buze,indiferen de ca am trait ieri.Atata timp,cat incepe o noua zi,ma bucur de ea!

        Apreciat de 1 persoană

  1. Batranetea exista si este o limitare pe care trebuie sa o asimilam, denegarea nu e o solutie. In ziua in care medicina va reusi sa ne regenereze corpul, vom putea spune ca o mare parte din cadrele, limitarile, incercarile si scopurile vietii noastre pe pamant s-au schimbat. Deocamdata, batranetea a fost doar impinsa cu in jur de cinsprezece ani mai departe decat era in secolul trecut, dar si durata de viata s-a prelungit, inca mai mult de fapt, deci avem parte de mai multi ani traiti de batranete, caci oamenii traiesc acum in occident pana la in jur de nouazeci de ani. Chiar si daca scapam de toate maladiile degenerative de tip dementa senila, Alzheimer etc, ceea ce nu este nici pe departe cazul inca si ne pastram un spirit tanar si saltaret, imbatranirea corpului e o limitare si un canon al vietii care are o semnificatie evolutiva pentru fiecare, trebuie sa intelegem ceva din asta, nu sa ne pierdem timpul cu denegari si discursuri pozitiviste superficiale.

    Apreciază

  2. ceea ce n-ai inteles tu, carmen, este ca articolul in cauza se refera strict la acea tinerete a spiritului nicidecum la „denegarea” batranetii, ca factor degenerativ. „asimilarea” batranetii, asa cum afirmi, constituie de cele mai multe ori cauza multor boli atribuite inaintarii in varsta. pentru ca de la cap pleaca totul, in cazul in care nu stiai asta. cand te ancorezi prea mult in realitate, si-ti asumi „canoanele” specifice, ai toate sansele sa te transformi in propriu-ti calau. dar presupun ca e destul de dificil pentru tine a intelege aspectul asta, mai „superficial”, ceea ce ma duce cu gandul ca faci sau ai putea face parte din exact acea categorie de oameni „urati”, prezentata in articol.

    Apreciază

  3. Acesta viata este doar o evolutie sau poate o … involutie a spiritului in trecerea catre eternitate, spiritul devenind mai frumos sau poate uratindu-se, asta dupa cum a trait si a daruit, dupa cum s-a bucurat de aceasta viata!
    Multumesc frumos, un articol minunat! ❤

    Apreciat de 1 persoană

    1. Pasind in viata,se deschid in fata noastra atatea drumeaguri intunecate-osteneala,suferinta,greutatiile si poate chiar nenorocirea sau decaderea.Fericiti sant aceia care pot pasi de-a lungul acestor cai cu sufletul tare si inima curata,invingand greutatile cu buna dispozitie si stand drepti chiar sub cea mai grea povara..S.Smilles.
      Asa vad eu viata,asa am gandit si gandesc….Eugenia

      Apreciat de 1 persoană

  4. Pasind in viata,se deschid in fata noastra atatea drumeaguri itunecate-osteneala,suferinta greutatile si poate chiar nenorocirea sau decaderea.Fericiti sint aceia care pot pasi de-a lungul acestor cai cu sufletul tare si inima curata,inving greutatile cu bunadispozitie si stand drepti chiar sub cea mai grea povara.S.Smilles
    Asa am privit mereu viata,asa o privesc si acum, Eugenia Mladin

    Apreciat de 1 persoană

  5. Batranetea este atunci cand esti foarte in varsta si ai nevoie sa te ajute cineva sa faci cateva treburi care de obicei le faceai singur: sa mananci, sa te ridici din pat, sa te imbraci, sa te incalti, sa te tii pe picioare, sa suferi de anumite boli care te tin in pat, Important in toate este sa ai scaun la cap.
    Batranetea numara anii nu varsta. Sa ajungi batran de multe ori trebuie sa ai o Masura a (tuturor) lucrurilor.
    Un pensionar suparat . . ..

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.