IMAGINEA DESPRE PERFECȚIUNE


http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=12

IMAGINEA DESPRE PERFECTIUNE

 MOTIVUL AUTORESPINGERII SI A NEACCEPTARII CELORLALTI
ASA CUM SUNT
Nimeni nu abuzeaza de noi mai mult decat noi insine, iar aici apar Judecatorul, Victima si sistemul de convingeri care ne fac sa procedam in acest fel. Sunt oameni care spun ca sotia lor sau sotul lor, ori mama sau tata, au abuzat de ei, dar este evident ca isi fac rau singuri. 
Modul in care ne judecam este cea mai cumplita judecata din cate exista.  Daca facem o greseala in fata oamenilor, noi incercam sa negam greseala in fata oamenilor si sa o acoperim.  Dar atunci cand suntem singuri, Judecatorul (interior) preia comanda, vinovatia devine atat de puternica, iar noi ne simtim atat de prosti, sau atat de rai, sau atat de putin merituosi…
In intreaga noastra viata, nimeni nu a abuzat de noi mai mult decat am abuzat de noi insine. Iar limita acestor autoabuzuri este exact limita care o toleram din partea celor din jur. Daca cineva abuzeaza de noi doar un pic mai mult decat o facem noi insine, probabil ca vom fugi de acea persoana.  Dar daca cineva ne abuzeaza de noi mai putin decat o facem noi in mod obisnuit, vom pastra probabil relatia si o vom tolera la nesfarsit.

Daca noi abuzam foarte mult de noi insine, putem tolera ca altcineva sa ne bata, sa ne umileasca si sa ne trateze ca pe un gunoi. De ce? Deoarece sistemul nostru de convingeri afirma:  “Merit acest lucru. Aceasta persoana imi face de fapt o favoare, caci este alaturi de mine. Nu merit dragostea si respectul ei. Nu sunt suficient de bun”.
Noi avem nevoie sa fim acceptati si iubiti de ceilalti, dar nu ne putem accepta si iubi pe noi insine.  Cu cat ne iubim mai mult pe noi insine, cu atat experimentam mai putine abuzuri in viata noastra.  Autoabuzul provine din autorespingere, iar autorespingerea se naste din faptul ca avem o imagine a perfectiunii si nu ne ridicam niciodata la inaltimea acestui ideal.
 
Imaginea noastra despre perfectiune este motivul pentru care ne respingem singuri; este motivul pentru care nu ne acceptam asa cum suntem si pentru care nu-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt.
Autor-Don Miguel Ruiz
.
http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=13
Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate chiar acum!
 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.