Învingerea gândirii negative…


Gândirea negativă provoacă probleme.

Gândirea pozitivă găseşte soluţii.

http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=12

  • Gândirea negativă creează un climat în care se pot ivi probleme de sănătate.
  • Gândirea pozitivă creează un climat în care se poate obţine si păstra o stare bună de sănătate.

Vă voi împrospăta definiţiile celor două tipuri de gândire.

Gândirea negativă înseamnă vinovăţie, îngrijorare, nesiguranţă, frică, gelozie, suspiciune, ură, antagonism, mânie, disperare, jale şi neîncredere în sine. Gândirea negativă vă împiedică să ţineţi pasul cu oamenii şi situaţiile din jur.
Gândirea pozitivă înseamnă iubire, apreciere, optimism, siguranţă, curaj, cooperare, compasiune, generozitate, prietenie, răbdare, ajutorare şi ambiţie. Gândirea pozitivă vă determină să ţineţi pasul — să fiţi în armonie — cu oamenii şi situaţiile din jurul dumneavoastră.

Acestea sunt numai câteva exemple, nu reprezintă expunerea întregului subiect. Dar nu aveţi nevoie de întreaga expunere. Aveţi nevoie doar de profilul propriei gândiri, în special în ceea ce priveşte componentele negative. Să luăm, de exemplu, vinovăţia. Ca orice altă componentă a gândirii negative, vinovăţia este stresantă. Atât vina, cât şi orice alt tip de gândire negativă, intră în obişnuinţă, iar stresul pe care îl provoacă devine cronic. Stresul cronic este un ucigaş. Când simţiţi că nu aveţi destule realizări, că aţi greşit ceva ori nu v-aţi străduit suficient, vă simţiţi vinovat. Dacă perseveraţi în aceeaşi atitudine, puteţi provoca slăbirea propriului sistem imunitar. Pe termen mai lung sau mai scurt, această slăbire vă va fi fatală.
Când aveţi atitudini negative pentru perioade mai îndelungate de timp, în organism se produc schimbări chimice. Este eliberat în sânge un ,stres chimic”, inhibând funcţionarea sistemului imunitar, aparent printr-un mecanism de creare a unei confuzii şi prin slăbirea lui. În aceste condiţii încep să apară problemele de sănătate. Dar sentimentele pozitive fată de propria persoană şi de ceea ce faceţi, care vă fac să fiţi mai degrabă optimişti decât pesimişti, contribuie la starea de sănătate. Ele sunt benefice pentru sănătate şi, în ultimă instanţă, pentru supravieţuire. Este mai bine şi pentru dumneavoastră să faceţi ceea ce consideraţi că este bine, pentru a nu fi afectat de sentimente de vinovăţie. Totul se întâmplă ca şi cum natura, sau Dumnezeu, ne-ar fi dotat cu un sistem de răsplată. Faceţi lucruri bune şi sănătatea va prospera. Faceţi lucruri rele şi sănătatea va suferi.Ori de câte ori simţiţi mustrări de conştiinţă în legătură cu ceea ce faceţi, opriţi-vă. Intraţi pe nivelul alfa. Identificaţi fapta care vă face să vă simţiţi vinovat. Faceţi în aşa fel încât să-i contracaraţi urmările şi să n-o mai repetaţi. Număraţi apoi de la 1 la 5, deschideţi ochii şi observaţi că vă simţiţi cu mult mai bine.

Chiar şi gândul de a face un lucru care nu este tocmai corect, onest, moral sau legal poate fi stresant. Până şi tentaţia în sine vă poate îmbolnăvi.

Când un gând rău vă pătrunde în minte, opriţi-vă. Închideţi ochii, inspiraţi adânc, îndreptaţi ochii uşor în sus şi spuneţi-vă în minte: „Anulează, anulează.” În acest fel veţi disipa imediat sursa de stres. Este o practică potrivită la apariţia oricărui gând negativ.
(sursa -Robert Stone – Jose Silva – Tu – Vindecatorul)

http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=13
Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate chiar acum!

 

Un gând despre „Învingerea gândirii negative…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.