Coronavirus- informații utile


Salutari tuturor. Am mai multe legături cu Italia si am intrat in posesia unor informații pe care le împărtășesc cu voi. Traducerea este aproximativa dar se înțeleg informațiile.

“Serviciul de protecție civilă din provincia Vicenza, atașeaza câteva informații pe care le considera utile pentru a trata în mod adecvat vremurile pe care le trăim. Folosește-le bine. Dr. Lidia Rota Vender colaborează de ani buni ca voluntar al organizației noastre non-profit, hematolog și președinte ALT – Asociația pentru lupta împotriva trombozei și a bolilor cardiovasculare. Medicul explică ce este Coronavirus și cum să se comporta.

surgeons performing surgery
Fotografie de u041fu0430u0432u0435u043b u0421u043eu0440u043eu043au0438u043d pe Pexels.com

De la un tânăr cercetător care a fost transferat de la Shenzhen la Wuhan pentru a colabora cu grupul de lucru care combate epidemia de coronavirus, primim și transmitem de bună voie tuturor acestor informații clare, simple și accesibile tuturor, care descriu exact despre ce este vorba. virusul, cum se transferă de la o persoană la alta și cum poate fi neutralizat în viața de zi cu zi.

syringe and pills with petri dish
Fotografie de Anna Shvets pe Pexels.com
  • Infecția cu virusul Corona nu provoacă o răceală cu un nas care picură sau o tuse cataroasă, ci o tuse seaca și uscată: acesta este cel mai ușor de retinut.
  • Virusul nu rezistă la căldură și moare dacă este expus la temperaturi de 26-27 grade: prin urmare, consumă adesea băuturi calde precum ceai, ceai din plante în timpul zilei sau pur și simplu apă caldă: lichidele calde neutralizează virusul și nu este dificil să le bei. Evitați să beți apă cu gheață sau să mâncați cuburi de gheață sau zăpadă pentru cei din munți (copii)!Ceai

Pentru cei care o pot face, expuneți-vă la soare!

1. Coroana virusului este destul de mare (diametrul aproximativ 400-500 nanometri), prin urmare, orice tip de mască îl poate opri: în viața normală, nu este nevoie de măști speciale. Pe de altă parte, situația este diferită pentru medicii și profesioniștii din domeniul sănătății, care sunt expuși la încărcături grele de virus și trebuie să folosească echipamente speciale. Dacă o persoană infectată strănută în fața ta, la trei metri distanță va arunca virusul pe pământ și îl va împiedica să aterizeze pe tine.

2. Când virusul este găsit pe suprafețele metalice, acesta supraviețuiește aproximativ 12 ore. Așadar, când atingeți suprafețe metalice precum mânere, uși, aparate, suporturi pe tramvaie etc., spălați-vă bine pe mâini și dezinfectați-le cu atenție.man_woman_touching_hands_28513700

3. Virusul poate trăi cuibărit în haine și țesături timp de aproximativ 6/12 ore: detergenții normali îl pot ucide. Pentru hainele care nu pot fi spălate în fiecare zi, dacă le poți expune la soare și virusul va muri.

Cum se manifestă:

  • 1. Virusul se instalează mai întâi în gât, provocând inflamații și senzație de gât uscat: acest simptom poate dura 3/4 zile.
  • 2. virusul călătorește prin umiditatea prezentă pe căile respiratorii, coboară în trahee și se instalează în plămân, provocând pneumonie. Acest pas durează aproximativ 5/6 zile.
  • 3. Pneumonia apare cu febră mare și cu dificultăți de respirație, nu este însoțită de frigul clasic. Dar este posibil să aveți senzația de înec. În acest caz, contactați imediat medicul.

Cum îl poți evita:

1. Transmiterea virusului se produce mai ales prin contact direct, atingerea țesăturilor sau a materialelor pe care este prezent virusul: spălarea frecventă a mâinilor este esențială.Virusul supraviețuiește doar pe mâinile dvs. timp de aproximativ zece minute, dar în zece minute se pot întâmpla multe lucruri: va frecați ochii sau zgâriați nasul, de exemplu, și permiteți virusului să intre în gât … Așadar, pentru binele tău și pentru binele altora, spală-ți mâinile foarte des și dezinfectează-le!

person touching hand
Fotografie de Juan Pablo Arenas pe Pexels.com

2. Puteți face gargara cu o soluție dezinfectantă care elimină sau minimizează ponderea virușilor care v-ar putea intra în gât: în acest fel îi eliminați înainte de a coborî în trahee și apoi în plămâni.

3. dezinfectați tastatura și mouse-ul PC! Cu toții trebuie să avem mai multă grijă de noi înșine, de dragul nostru și de dragul altora.

  • De la redacția ALT / Asociația pentru combaterea trombozei și a bolilor cardiovasculare Onlus – Milano. www.trombosi.org

Noul NCP coronavirus * poate să nu prezinte semne de infecție timp de mai multe zile *, înainte de care nu se poate ști dacă o persoană este infectată. Dar până când aveți febră și / sau tuse și mergeți la spital, plămânii dvs. sunt deja de 50% fibroză și este prea târziu!

Experții din Taiwan sugerează efectuarea unui control simplu pe care îl putem face singuri în fiecare dimineață: Respirați adânc și țineți-vă respirația mai mult de 10 secunde. Dacă îl completați cu succes fără tuse, fără disconfort, senzație de opresiune etc., acest lucru arată că nu există fibroză în plămâni, ceea ce indică în esență nici o infecție. În astfel de momente critice, verificați în fiecare dimineață într-un mediu cu aer curat!3-deep-breath

Acestea sunt cateva sfaturi serioase și excelente ale medicilor japonezi care tratează cazurile de COVID-19. Gâtul trebuie sa fie umed, niciodată uscat. Bea câteva înghițituri de apă cel puțin la fiecare 15 minute. DE CE? Chiar dacă virusul îți intră în gură, apa sau alte lichide îl vor îndepărta prin esofag și în stomac. Odată intrat în burtă,acidul gastric stomacal va ucide tot virusul. Dacă nu bei suficientă apă mai regulat virusul îți poate intra în trahee si apoi plămâni. Este  periculos.

Partajați aceste informații cu familia, prietenii și cunoscuții, pentru  solidaritate și simț civic !

material primit pe mail


ccc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.