Secretul Ascendentului pentru femei


Ce este Ascendentul? Ascendentul reprezintă semnul zodiacal care se afla în punctul cel mai estic al orizontului în momentul naşterii tale. Pentru a-ţi putea determina Ascendentul, este nevoie să cunoşti cu exactitate ora la care te-ai născut şi coordonatele geografice ale locului naşterii tale. Şi planetele care se află pe linia Ascendentului sunt foarte importante, având un impact semnificativ asupra căii tale de dezvoltare.ccc

  • La nivelul material, Ascendentul arată aspecte legate de fizicul tău: ce înfăţişare ai, ce constituţie ai, modul în care te mişti, modul în care umbli. Se referă şi la aspectele materiale, la comportamentul tău şi la starea ta de sănătate. Se mai spune şi că Ascendentul este masca pe care o purtăm atunci când interacţionăm cu ceilalţi, mai ales cu persoane noi – modul în care ne prezentăm de faţă cu acestea.
  • La nivel spiritual, Ascendentul reprezintă calea ta în viaţă, drumul pe care trebuie să îl parcurgi pentru a avea o viaţă împlinită la nivel spiritual, la ce energie trebuie să urmezi pentru a te deschide şi a te forma din punct de vedere sacru. Ascendentul este calea ta proprie, responsabilitatea ta pentru propria persoană, perseverenţa cu care eşti dispusă să îţi urmezi dezvoltarea personală.

    Doneaza

Femeia cu Ascendentul în Berbec

Femeile cu Ascendentul în Berbec sunt persoane directe şi rapide. Berbecul este o zodie de foc, iar primul lor instinct este să acţioneze, chiar înainte să gândească. Aceste persoane nu prea planifică lucrurile din timp, ci preferă să acţioneze direct, dar fără agresivitate. Berbecul este primul semn din zodiac iar acest fapt dă nativelor o alură inocentă, copilărească, de începător sau iniţiator, care dacă vrea ceva, merge să îl ia fără să stea pe gânduri. Acest aer tineresc le este specific întreaga viaţă.

Unele femei cu Ascendentul în Berbec pot fi competititve, dar pun presiune mai ales pe ele însele, pentru că vor să iasa pe primul loc în tot ceea ce fac. Fac lucrurile cu multă uşurinţă şi rapiditate, se pregătesc repede, merg repede, se mişcă repede, dar se poate să nu stea foarte bine la capitolul răbdare, şi se poate ca temperamentul lor să fie unul nerăbdator. Nu sunt femei manipulatoare, sunt extrem de directe, şi sunt persoane care se pot supăra repede – dar le şi trece supărarea la fel de repede.venus-in-arie-aries-venus-astrologyNativele cu Ascendentul în Berbec iubesc acţiunea, sunt tot timpul active şi încep multe proiecte în acelaşi timp. Dar dacă le încep, nu înseamnă că le şi termină. Sunt persoane independente încă de mici, nu au nevoie să apeleze la alţii. Sunt femei active, care pot avea nevoie de parteneri activi, sau care se înconjoară de persoane cu care să poată face diverse activităţi împreună.

Femeia cu Ascendentul în Taur

Nativele cu Ascendentul în Taur pot fi lente dar stabile şi competente, pentru că sunt persoane care au o incredibilă răbdare şi putere de a rămâne în acelaşi loc, Taurul fiind un semn zodiacal fix. Sunt persoane fidele, care emană stabilitate, dar nu ies foarte tare în evidenţă prin temperamentul lor. Aceste femei sunt destul de rezistente la schimbare, şi poate fi destul de frustrant dacă încerci să îi înveţi ceva nou sau dacă le ceri să schimbe ceva.

Dominate de planeta Venus, ele îşi trăiesc viaţa bazându-se în mare parte parte pe experienţele senzoriale, şi mai puţin pe cele mentale sau afective. Pentru ele este destul de importantă lumea materială, şi se simt bine doar dacă au un nivel satisfăcător pe plan financiar. Sunt persoane cu o mare sensibilitate olfactivă sau gustativă, şi sunt foarte legate de lumea materială – de aceea se spune adesea că pentru a le face fericite pe aceste persoane, e nevoie doar de o cină delicioasă şi un parfum deosebit. Poţi încerca să le ademeneşti şi cu uleiuri esenţiale afrodisiace.

 

woman in white scarf and black shirt
Fotografie de Brett Sayles pe Pexels.com

Pot părea comode din exterior, şi pun mare preţ pe ceea ce posedă, fiind persoane care strâng destul de multe lucruri. Le plac obiectele de calitate şi confortul, şi nu sunt deloc ostentative. Mulţi dintre nativi au constituţii fizice puternice. Preferă relaţiile de lungă durată, atât pe plan amoros cât şi la nivel de prietenii. Pun mare preţ pe fidelitate şi pe relaţiile de durată. Să nu te suprindă dacă astfel de femei atrag în jurul lor bărbaţi bogaţi, care să le ofere stabilitate mai ales pe plan material.

Femeia cu Ascendentul în Gemeni

Femeile cu Ascendentul în Gemeni nu se satură niciodată de învăţat. Sunt foarte curioase legat de tot ceea ce le înconjoară, dar mai ales de oamenii din jurul lor – un scop pe care îl urmăresc fiind să îşi lărgească cercul social. Le place să se mişte cu mare libertate, Gemenii fiind un semn mutabil, schimbător. Le place să pună întrebări, şi pot fi persoane nerăbdătoare, înţelepciunea şi cunoştinţele pe care le deţin putând foarte uşor să îi intimideze pe ceilalţi.pexels-photo-915051.jpegGemenii sunt guvernaţi de planeta Mercur, planeta comunicării şi a planului mental. De aceea persoanele născute cu Ascendentul în această zodie sunt înzestrate cu abilităţi de comunicare deosebite, în scris sau verbal, şi au o minte brici, energia lor fiind direcţionată mai degrabă pe plan mental decât afectiv sau amoros. De aceea, unii pot să le vadă reci sau calculate, mai ales persoanele foarte sensibile, născute în semne de apă.

Femeile cu Ascendentul în Gemeni pot fi persoane foarte amuzante, debordând de creativitate la nivelul cuvintelor pe care le folosesc. Sunt interesante, lângă ele nu te poţi plictisi. Au un mare spirit de observaţie, au o minte foarte activă şi mai tot timpul spun ceva glumeţ sau înţelept. Dar au nevoie de libertate şi de aer, mai ales în relaţii, şi de aceea pot fi văzute ca lipsite de căldură. Le place să dezbată şi să facă schimb de idei şi de păreri.

Femeia cu Ascendentul în Rac

Acestea sunt cele mai blânde femei, care emană un aer de familiaritate. Sunt foarte sensibile şi receptive şi adesea absorb toate energiile din mediul care le înconjoară. Pentru că sunt legate de trecut şi de ceea ce le este familiar, se pot intimida şi chiar retrage atunci când întâlnesc situații şi persoane necunoscute.motherchildMămicile zodiacului sunt cele mai calde. Fiind guvernate de Lună, emană un aer matern, cu care îngrijesc pe toată lumea. Dacă se simt bine în mediul în care se află, sunt receptive şi calde, au un aer chiar inocent. Dacă, în schimb, nu se simt confortabil, se vor retrage şi închide în ele, şi pot părea inabordabile pentru ceilalţi.

Femeile născute cu această poziţie pot căuta parteneri care să le ofere siguranţă, putere şi stabilitate. Pot chiar să prefere relaţii în care există reguli bine stabilite. Lasă mult de la ele mai ales când vine vorba de familie, sunt persoane care ţin mult la familia lor, mai mult decât la ele însele.

Femeia cu Ascendentul în Leu

Reginele Zodiacului, femeile născute cu Ascendentul în Leu, nu trec neobservate, pentru că au o energie şi un magnetism care atrag multă atenţie. Sunt foarte vocale, foarte bine îmbrăcate sau pun mare preţ pe podoaba lor capilară. Sau pot să aibă un comportament aproape regal, care îi intrigă pe cei cu care interacţionează. Nativele cu Ascendentul în Leu sunt foarte conştiente de fizicul lor şi de anturajul pe care îl au, de imaginea în societate, şi proiectează o energie de parcă s-ar afla tot timpul pe scenă, chiar şi atunci când sunt singure, în intimitate. Au o predispoziţie spre acţiuni temperamentale şi excese, Leul fiind o zodie de foc. Dar emană şi stabilitate, fiind o zodie fixă, iar punctele lor forte se referă la puterea pe care o au, fiind bune conducătoare atât pe plan profesional cât şi în cercul de prieteni.

 

woman wearing maroon velvet plunge neck long sleeved dress while carrying several paper bags photography
Fotografie de bruce mars pe Pexels.com

Au un entuziasm şi un optimism debordant, şi au în general o părere foarte bună atât despre alţii cât şi despre ele însele. Le place să se expună, să se afişeze şi să facă gesturi măreţe. Uneori pot fi chiar dramatice, mai ales dacă le este încălcată nevoia de a fi admirate. La nivel fizic, au în general constituţie puternică sau solidă, şi pun mare preţ pe felul în care arată şi se îmbracă. Sunt calde, ca Soarele, planeta care guvernează acest semn zodiacal. Le place calitatea şi chiar luxul, şi au o deosebită nobleţe sufletească.

Femeia cu Ascendentul în Fecioară

Aceste femei au o energie inteligentă şi mentală, dar ea este îndreptată spre interior, fiind femei mai retrase sau rezervate. Pot să nu pună foarte mare preţ pe modul în care arată sau se comportă. Sunt persoane mai timide, care analizează extrem de mult fiecare persoană sau aspect pe care îl întâlnesc, înainte de a se deschide sufleteşte. Acest tip de comportament poate fi interpretat de cei care nu le cunosc ca o atitudine rece sau critică.

close up photo of woman covering her ears
Fotografie de Oleg Magni pe Pexels.com

 

Persoanele cu Ascendentul în Fecioară sunt foarte conştiente de corpul lor, atât de felul în care arată cât şi de ceea ce fac cu membrele. Pot fi sensibile la orice formă de disconfort fizic, inclusiv temperatură, sau la orice semnal pe care îl transmite corpul. Multe dintre ele sunt foarte preocupate de sănătate, sau de legătura dintre trup şi minte, fiind foarte benefică pentru ei practica yoga. De asemenea, pot fi pretenţioase la mâncare.

Fiind o zodie Mercuriană îndreptată înspre interior, nativele au tendinte de a analiza şi de a gândi foarte mult, de a se îngrijora, a-şi face scenarii, despică firul în patru şi pot fi chiar foarte critice. Când cunosc oameni noi, pot părea reci, dar după ce ajungi să le cunoşti mai bine, se deschid arătându-şi afecţiunea mai ales prin lucrurile mărunte şi modeste pe care le fac pentru ceilalţi.

Femeia cu Ascendentul în Balanţă

Toată lumea le iubeşte pe femeile cu Ascendent in Balanță. Frumoasele zodiacului, sunt plăcute şi cinstite. Dar dacă le privești de mai aproape, poți afla că au avut probleme în viață mai ales la nivel relațional. Fiind dominate de Venus, au o mare frumuseţe şi forță de atracție, îi atrag pe alții fără niciun efort. Dar nici  nu știu ce să facă pe această lume dacă nu au o persoană iubită aproape. Sunt șarmante, se apropie de ceilalți cu gingășie și ușurință. Unele native sunt foarte atente la modul în care se îmbracă, la aspectul lor fizic, vorbesc frumos, într-un limbaj venusian, au un mod frumos de a umbla și de a se purta.

woman s face on white liquid
Fotografie de Bennie Lukas Bester pe Pexels.com

 

Pot fi persoane extrem de convingătoare, chiar dacă nu își vor împinge brutal argumentele, ci le vor adresa cu delicatețe, iar asta le face să câștige simpatia celorlalți. Pot avea tendința să își calce pe inimă doar pentru a fi pe placul celorlalți, chiar dacă în sufletul lor simt altceva. Buni mediatori, femeile cu Ascendentul în Balanţă vor fi primele care încearcă să împace pe toată lumea. Sunt atrase de parteneri competenți și activi.

Femeia cu Ascendentul în Scorpion

Misterioasele zodiacului emană un aer care le spune celorlalţi că nu pot fi date la o parte foarte uşor. Pot să atragă respectul celorlalţi, sau, dacă nu, măcar frica. Pot fi atât tăcute cât şi vocale, şi sunt genul de persoane care nu ţi se pot părea neutre, fie le iubeşti, fie le urăşti. Uneori sunt surprinse când află de impactul major pe care îl au asupra celor din jur. Au o putere inimaginabilă de a vedea oamenii aşa cum sunt, nelăsându-se influenţate de măştile pe care le poartă, citesc printre rânduri, intuiesc şi îi intimidează pe cei ce se ascund în spatele unor superficialităţi.

gray scale photo of nude woman
Photo by Pixabay on Pexels.com

 

Dar ele nu se lasă descoperite uşor, arătându-şi trăirile şi sentimentele doar persoanelor extrem de apropiate. Pun mare preţ pe intimitate, sunt secretoase şi au o mare nevoie de a controla mediul şi persoanele din jurul lor. Ştiu să aibă multă rădare şi să acţioneze doar la momentul potrivit, fiind un semn fix care intuieşte atât situaţiile cât şi oamenii.

Persoane de o sexualitate debordantă, sunt genul de femei care participă la ateliere de senzualitate, iar în parteneri caută persoane cu picioarele pe pământ, pe care să se poată baza. În general caută relaţii de durată şi nu suportă flirturile scurte şi fără substanţă.

Femeia cu Ascendentul în Săgetător

Femeile cu Ascendentul în Săgetător sunt tot timpul pregătite pentru noi aventuri, vor să experimenteze lucruri noi, vor să călătorească şi să se dezvolte. Au o credinţă nebănuită şi un entuziasm care le fac să se remarce. Chiar dacă au o deosebită dorinţă de a face planuri şi promisiuni măreţe, nu sunt acţiuni pe care să le ducă neapărat la bun sfârşit, Săgetătorul fiind o zodie mutabilă.sagittarius-womanPersoane foarte active, care par să nu se odihnească niciodată, caută lucruri noi şi activităţi noi în fiecare zi. Au multe de spus şi de oferit, dar pot fi foarte directe în exprimare, ceea ce îi poate deranja pe ceilalţi. Sunt genul de persoane care au câte o părere despre tot ce mişcă, şi felul în care se exprimă îi face pe cei din jur să le vadă ca persoane foarte încrezătoare în forţele prorpii, sau chiar deosebit de naive şi optimiste. Au o deosebită înclinaţie spre cunoaştere, mai ales la nivel spiritual sau pentru dezvoltarea personală.

Aceste femei se fac remarcare prin simţul umorului şi prin dorinţa de a glumi. Chiar şi în momentele dificile ştiu să facă haz de necaz, şi ştiu să îmbine plăcerea şi umorul. Felul în care se exprimă ţine şi de poziţia în care se află planeta guvernatoare, Jupiter. Tot Jupiter este cel care dă acestor native un deosebit simţ al dreptăţii şi al echităţii, valori după care trebuie să se ghideze pentru a avea o viaţă împlinită.

Femeia cu Ascendentul în Capricorn

Femeile cu Ascendentul în Capricorn au o alură foarte serioasă, chiar şi atunci când glumesc. Se poate vedea uşor din afară ca sunt foarte competente. Pot fi foarte conştiente de imaginea lor – legat de cum se prezintă, cum se îmbracă sau cum se comportă. Vor sa aibă succes şi în general reuşesc.pexels-photo-905913.jpegÎn familie, au fost probabil considerate copilul responsabil încă de mici. E posibil să fi fost nevoite să se îngrijească singure încă din copilarie. Pentru ele sunt importante tradiţiile, familia, responsabilitatea încă de la o varstă fragedă. Pot fi preocupate de siguranţa materială. Sunt muncitoare, competente, persoane pe care te poţi baza.

Nu lasă să se vadă asta din afară, dar de multe ori se frământă, întrebându-se dacă fac suficient de multe sau sunt suficient de bune. Pot cheltui mult pe haine care să le ofere un anumit statut sau apartenenţa la o anumită categorie socială, la un anumit grup, care sa le reprezinte. Faptul ca Ascendentul e guvernat de Saturn, planeta timpului, poate însemna că îşi trăiesc viaţa de la coadă la cap – cu o copilarie foarte serioasă, dar ajung sa se deschidă şi să fie joviale la maturitate.

 

Femeia cu Ascendentul în Vărsător

Femeile cu Ascendentul în Vărsător sunt văzute ca cele mai originale și inovatoare femei. Sunt persoane care se remarcă și care sunt greu de uitat. Mulți apelează la ele pentru sfaturi, pentru că sunt foarte inteligente. Curioase şi cultivate, atât în științele uzuale cât și în cele metafizice, sunt atrase de tot ce înseamnă avansare, progres al rasei umane. Sunt foarte greu se șocat sau impresionat, pentru că curiozitatea lor le-a determinat să studieze cam tot ce mișcă, deci e greu să le impresionezi cu ceva nou.

smiling woman wearing black sweater
Fotografie de Moose Photos pe Pexels.com

De fapt, le place să fie ele cele care șochează și impresionează. Pot fi foarte proactive, sunt prietenoase și ușor de plăcut. Se înțeleg destul de bine cu ceilalți. Le oferă libertate celor din jurul lor, și îi văd ca egali pe toţi oamenii, indiferent de mediul din care provin. Au o curiozitate permanentă față de tot ce mișcă.

În mod paradoxal, pot să iasă foarte tare în evidență, chiar la modul țipător, deranjat pentru alții, dar sunt și o zodie umanitară. Încă de mici copii sunt independente și originale, și pe tot parcursul vieții se pot simți diferite sau speciale. Au un foarte bun spirit de observație și de interpretare. Le place să facă lucrurile să funcționeze, ca și cum viața ar fi un puzzle pe care trebuie să îl rezolve, mai ales în relațiile cu oamenii. Le place să fie atente la modul în care se  îmbracă și se prezintă, pentru că pentru ele e important modul în care apar în fața altora. Se pot îmbrăca în mod foarte neconvențional, pentru a-și exprima temperamentul original. Pot fi foarte buni manageri și team leaderi.

Fiind deschise la idei noi, poți fi surprins când le cunoști latura încăpățânată. Vărsătorul este un semn fix, iar Ascendentul arată și modul în care individul reacționează la situații noi. De aceea, nativul poate fi rezistent la schimbare, care poate părea în contradicție cu natura lui deschisă și inovatoare. Există o anumită inflexibilitate a acestor femei, și pot încerca să impună altrora părerile lor.  Sunt atrase de partenerii care au încredere în ei și care sunt plini de pasiune.

Femeia cu Ascendentul în Peşti

Artistele zodiacului, femeile născute cu Ascendentul în Peşti lasă împresia că se lasă duse de val, că trăiesc viaţa în direcţia în care le duce curentul, mişcându-se haotic dar cu blândeţe. În general sunt artiste sau iubitoare ale păcii, au inimile şi minţile deschise, Peştii fiind un semn mutabil. Pot fi tăcute şi timide, dar pot avea momente în care să vorbească cu elan şi pasiune. Sunt uşor de impresionat, visătoare, şi au inima blândă. Nu sunt fiinţe foarte obiective, de obicei se disociază de ceea ce nu le place şi văd lumea aşa cum vor ele să fie, nu cum este ea în mod obiectiv. Nici luarea de decizii nu este punctul lor forte.

wallup.net
wallup.net

 

Au personalitate schimbătoare, şi nu le place să fie ţinute locului. Au o natură care caută veşnic, evită pe cât posibil tot ce e urât, crud sau dur. Nu sunt bune organizatoare, trăiesc mai degrabă după cum simt şi se răzgândesc frecvent. Pot fi cu capul în nori, şi pot visa foarte mult chiar şi cu ochii deschişi.

În general caută parteneri care să le completeze, stabili şi pe care se pot baza. De aceea, tot ceea ce ţine de planul concret, de organizare sau de material, va fi pus pe seama partenerului. Pot fi persoane destul de bolnăvicioase, să aibă adesea nevoie de medicaţie. Aceste native au un şarm deosebit, care se afişează în mod foarte subtil, cu blândeţe. Felul în care arată şi se comportă îi intrigă pe cei din jur.


Acestea sunt câteva trăsături generale ale Ascendentului în fiecare zodie. Totuşi, este extrem de important să ţii cont şi de celelalte planete care se află în apropierea punctului ascendental la momentul naşterii tale, precum şi de conjuncţiile, trigoanele şi alte interacţiuni dintre planete, care au o deosebită influenţă asupra personalităţii tale.


http://bit.ly/2Cz43uZ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.