CE NU ÎȚI SPUNE NIMENI DESPRE MANIFESTAREA PRIN AFIRMAȚII


Să îți spun ceea ce uită să îți spună toți trainerii despre această modalitate prin care tu poți manifesta situații și lucruri prin puterea cuvintelor pe care ți le tot repeți. Metoda afirmațiilor pozitive așa cum este ea numită de către unii dintre promotori are un aspect mai puțin plăcut care mi-a fost dat să îl simt pe propria piele. De aceea, pentru a deveni eficient și pentru a înțelege de ce se întâmplă ca la tine să nu funcționeze această metodă, citește cu atenție în continuare.ccc

În 2006 când s-a lansat The Secret, l-am privit cu mult entuziasm după care am început să experimentez cam tot ce îmi propunea filmul. Am luat o foaie și un pix, mi-am notat câteva afirmații, le-am memorat, și am început să le tot repet indiferent de ceea ce făceam. Cam o oră pe zi îmi lua drumul înspre și dinspre școală, iar în tot acest timp repetam. Pe parcursul zilei, cum prindeam un moment, repetam. Seara înainte să mă duc la culcare, repetam, iar a doua zi o luam de la capăt.

Manifestarea unui obiect

Poți observa că luasem lucrurile destul de în serios. Să îți spun ce mi s-a întâmplat. Una dintre afirmații avea în vedere manifestarea unui obiect în viața mea. Era vorba de un laptop. Ce o să ți se pară foarte tare e faptul că la 30 și ceva de zile de când am tot repetat ca disperatul respectiva afirmație, laptopul chiar era în proprietatea mea. Îl puteam atinge, puteam tasta la el, puteam face orice cu el, fiindcă era un laptop cât se poate de real. Îl cumpărasem la mâna a doua de la un tip care făcea bișniță cu electronice și am dat 700 lei pe el.bee-with-laptop-medium1

Oau ce tare! ai putea spune nu? Ei bine, vreau să îți spun că experiența pe care am avut-o cu acel laptop a fost unică într-un sens cât se poate de negativ. Nu o să-ți dau detalii fiindcă nu acesta este scopul articolului, însă ceea ce trebuie să știi e faptul că după două săptămâni în care am fost pus în niște situații greu de suportat, situații care aveau întotdeauna tangență cu noua mea achiziție, am fost nevoit să îl înapoiez celui de la care îl cumpărasem.

Ce bine că puteam să îl returnez nu? Da, și pe lângă asta tipul mi-a propus și un târg. Eu ți l-am vândut acum două sătămâni, însă nu ți-l pot primi înapoi decât dacă mi-l dai cu 600. Dar acum două săptămâni l-am cumpărat de la tine cu 700. Știu, dar ori îți dau 600 pe el, ori nu ți-l primesc înapoi. M-am chinuit câteva zile să îl vând altcuiva cu prețul cu care îl cumpărasem. Nu am găsit cumpărător, așa că m-am văzut nevoit să il dau mai ieftin celui de la care îl cumpărasem. Am făcut o afacere a cărei profit a fost -100 lei, multă energie consumată, dureri de cap, iar după toate astea, poate nu o să-ți vină să crezi însă mă simțeam ușurat că am scăpat de el.

Eliminarea unei boli

De data aceasta citisem Secretele vârstelor de aur. Ce am aflat? Cum să mă vindec de orice boală. Și iarăși mi-am zis: ”Oau ce tare, hai să văd ce se întâmplă și dacă funcționează”. Aveam ceea ce medicii numesc rinită alergică. Aceasta este o afecțiune ușoară și destul de des întâlnită. Sondajele au demonstrat că unul din trei europeni are o formă de alergie. Ea se manifestă în cazul meu printr-o iritație pe care o resimt pe calea respiratorie. Simt că aș vrea să îmi suflu nasul în permanență, și uneori nu pot avea un discurs cursiv deoarece simt că ceva mă îneacă.

Ce îmi propunea această carte? Metoda afirmațiilor. Repetă-ți că ești sănătos. Repetă-ți că respectiva afecțiune dispare din organismul tău. Ca și în exemplul de mai sus m-am pus pe treabă. Am formulat o afirmație care respecta regulile și am început să mi-o repet. Am constatat cu surprindere că după câteva săptămâni simptomele au început să se amelioreze. Am fost super entuziasmat și mi-am spus că dacă o să continui așa o să reușesc să o elimin de tot, și astfel aveam să confirm existența unui medicament universal care poate alina orice boală.mind-pillCeea ce s-a întâmplat a fost o altă serie de evenimente. Simțeam cum pierd în alte aspecte ale vieții. Simțeam cum lucruri pe care le obțineam foarte ușor înainte, acum deveniseră o adevărată provocare. Starea generală era mult mai proastă, însă efectele resimțite ale alergiei erau într-adevăr diminuate. Am observat asta după câteva săptămâni și am decis să renunț la a-mi repeta afirmația și să îmi concentrez atenția asupra tuturor aspectelor la care simțeam că începusem să am probleme.

Ghici ce? După o săptămână lucrurile au revenit la ”normal”. Simptomele alergiei erau la fel ca înainte, dar și aspectele care au avut de suferit în această perioadă s-au îmbunătățit aproape instantaneu. Ca si concluzie a ceea ce am experimentat pot spune că afirmația pozitivă chiar are efectul dorit, însă eu am observat cum toate celelalte aspecte ale vieții au avut de suferit și cum s-au și restabilizat odată cu renunțarea la exercițiu.

În teorie lucrurile stau ca în figura de mai jos

afirmatie_convigere_fapte_fiimplinit

Iar faptele vor face ca afirmația să devină realitate. Minunat și real în același timp. Din exemplele pe care ți le-am dat ai observat însă că de fiecare dată când obțineam ceea ce îmi propusesem în momentul construirii afirmației, sfârșeam de fiecare dată prin a fi neîmplinit. Chiar dacă ai mai încercat sau nu să manifești obiecte sau stări cu ajutorul afirmațiilor, ceea ce îți voi spune îți este oricum de folos.

Dacă ai mai încercat, o să afli de ce nu funcționează, sau de ce funcționează și ți se întâmplă 10 alte lucruri care te fac nefericit odată cu îndeplinirea dorinței asupra căreia te-ai concentrat. Dacă nu ai mai încercat știi cum să abordezi tehnica ca să nu îți produci prejudicii. De ce să te mai dai tu cu capul de pereți când am făcut-o eu deja. Așa că acordă atenție propozițiilor pe care urmează să le citești fiindcă sunt cheia a tot ceea ce ține de manifestare prin intermediul cuvintelor.

A avea convingeri care nu sunt congruente cu faptele tale

Este de fapt problema esențială pe care ți-o relevă practica în detrimentul teoriei expuse în schema de mai sus. Este distructiv. Simți că te rupi într-o mie de bucăți. Simți că explodezi. Fie că vorbim de o aplicare a tehnicii afirmațiilor pozitive, fie că vorbim pur și simplu despre viață, să ai convingeri care nu sunt asemeni faptelor tale te va distruge puțin câte puțin. Pare greu de crezut că poți avea o convingere, iar ea să nu fie confirmată de fapte nu-i așa? Chiar dacă ți se pare imposibil, acest lucru este foarte posibil, iar atunci când ești la început cu tehnica afirmațiilor te poți arde foarte ușor.

Afirmația repetată constant va produce în cele din urmă o convingere, însă această convingere nu generează întotdeauna fapte. O să spui că nu-i așa, că un om convins de un anumit lucru va acționa tot timpul pe cale de consecință. Depinde însă de cum i s-a format această convingere. Dacă ea a fost creată în mod artificial, prin afirmații repetate, este destul de probabil ca faptele să nu reflecte convingerea, iar atunci se produce o ruptură. Iar asta o să o simți în tine. Ești practic prins între două lumi și resimți asta în toate aspectele vieții tale.

Să presupunem că tu ești cercul din figura de mai jos

afirmatie_fapte_fiimplinit

Chiar dacă teoria spune că afirmațiile te vor conduce la acțiuni, eu știu că nu întotdeauna se întâmplă așa, iar când nu se întâmplă, bulina o să se rupă fiindcă este trasă în direcții diferite de forțe diferite.

afirmatie_fapte_fiimplinit_ruptura

Este adevărat că îți poți însuși mult mai bine ceea ce îți spun prin acest articol dacă deja ai experimentat pe propria piele repetarea afirmațiilor care avea drept scop atingerea unui anumit obiectiv. Dacă ai încercat este posibil ca dacă ai fost suficient de răbdător să fi manifestat respectivul obiectiv în viața ta. Este posibil ca în același timp să fi reușit să obții o congruență a faptelor care te-a condus lin înspre rezultat. Însă dacă ești practicant al metodei, este imposibil ca măcar odată să nu îți fi reușit. Acum știi de ce. De asemenea dacă ți-a reușit încearcă să rememorezi dacă nu cumva din pricina discrepanței dintre convingere și faptă nu ți s-au întâmplat ulterior o serie de evenimente pe care le-ai catalogat ca și negative și a căror cauză ți-a fost imposibil să o găsești.

Dacă ești în tabăra celor care nu au mai încercat este esențial să ai în vedere acest aspect. Nu uita să obții congruența convingere-faptă. Poți într-adevăr să manifești orice vrei tu în viața ta, și numai experiența personală te poate duce acolo unde îți dorești să fii. Numai experiența personală te poate face să devii un maestru al manifestării, numai experiența personală te poate face să spui muntelui mută-te și el să o facă. Ceea ce îți spun eu prin acest articol este însă un jalon pe drumul pe care îți propui să îl parcurgi.Lone-Man-walkingMi-aș fi dorit sincer să știu la momentul respectiv de ce simțeam cum celelalte aspecte ale vieții o iau razna, pe când boala la care lucram prin intermediul afirmației părea să se amelioreze. Răspunsul este discrepanța dintre afirmație și fapte.

Ceea ce ai citit aici nu trebuie să îți inducă o teamă de a exersa. Crede-mă că nimic grav nu o să ți se întâmple comparat cu ceea ce oricum ți s-ar întâmpla dacă nu ai încerca. Însă față de mine tu ai un foarte mare avantaj. Tu vei ști să îți analizezi starea și să tragi concluziile potrivite. Dacă ai prieteni despre care știi că au încercat metoda afirmațiilor pozitive și nu le-a ieșit, distribuie acest articol fiindcă este de o reală valoare și nu o să găsească pe nimeni care să le explice clar care este mecanismul din spate.

Pentru orice nelămuriri, sugestii sau dacă poate îți dorești să împărtășești din experiența ta cu afirmațiile pozitive pentru ca și ceilalți să aibă de învățat te invit în secțiunea de comentarii. Eu sunt aici și voi răspunde oricărui comentariu. Cu drag, Cosmin Constantin-Cîmpanu

sursa-fiimpilnit.ro


ccc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.