Puterea unei îmbrățișări


Este bine dovedit ca toți avem nevoie de contactul fizic cu cei dragi. Îmbrățișarea este forma cea mai importanta de transmitere a aceste miraculoase călduri umane. Când ne atingem într-o îmbrățișare afectuoasa, ne învioram intens simțurile si reafirmam incredere in propriile sentimente.ccc Deseori nu găsim cuvintele potrivite pentru a exprima ce simțim, acea îmbrățișare este copleșitoare. Alteori nu îndrăznim sa spunem ce simțim. ori din timiditate, ori ca sentimentele ne tulbura si in acest caz îmbrățișarea isi dovedește amploarea.hugcyprus_weddingÎmbrățișările pe lângă senzația de bine ce ne-o lasa, alina durerea, depresia si anxietatea. Provoacă stimulări psihice si fiziologice pozitive, la cel ce imbratiseaza precum si la cel îmbrățișat . Este o comuniune intensa de bine ce se transmite de la unul la altul.

Este important de stiut: îmbrățișările prin aceasta ampla manifestare afectuoasa in compania semenilor, sunt chiar necesare pentru dezvoltarea personalității. Oamenii de stiinta, in urma multor studii, au ajuns sa redescopere ceea ce mamele stiu de mult timp si anume ca o îmbrățișare tandra aduce mai mult bine decat un tratament pe baza de medicamente, deoarece atingerea iti amelioreaza durerea.Mother's love
Potrivit cercetătorilor din Suedia, atunci cand piele este mângâiată cu delicatețe de catre cineva drag, durerea este mai putin intensa. Acest lucru explica actiunea instinctiva a parintilor care isi strang capiii la piept sau ii mângăie atunci cand sufera din cauza unei probleme de sănătate.

Ce ne aduce o imbratisare?

 • Protecție
  Este important pentru oricine de a se simti protejat… prin acest simplu, dar extrem de generos gest, dar si mai mult pentru copii si batrani, ce frecvent depind mult de dragostea celor din jur.
 • Siguranță…
  Toti avem nevoie de un plus de siguranță. Daca de multe ori nu trăim acest sentiment este si din cauza ca întreținem intr-o forma ineficace relațiile cu cei din jur.
 • Încredere…
  Încrederea in propria fire sau in cei apropiati, ne face sa avansam cand teama afecteaza dorinta de a participa cu entuziasm la provocările vietii.
 • Forța…
  Când transmitem emergia noastră prin imbratisare, cu siguranta propriile noastre forte cresc.
 • Sănătate…
  Contactul fizic in imbratisare implica o energie vitala capabila de a vindeca sau usura suferinta.
 • Recunoaștere…
  Prin îmbrățișare transmitem un mesaj de recunoastere a valorii si nobletei ce este depozitata in fiecare…

  Conform învățăturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevității: transforma energiile negative in energii pozitive. Strângând in brate un copac va reîncărcați cu energie vitala. In China îmbrățișarea copacilor este un fenomen de masa. Dimineata parcurile sunt pline de tree-huggers.
  spirit95
  Ai îmbrățișat deja astăzi pe cineva? 🙂 Nu uita: nu pierde prilejul unei mari binefaceri… O îmbrățișare face si spune multe… Îmbrățișează-ti prietenul sau prietena, îmbrățișează cu toată căldura pe toți cei dragi tie, îmbrățișează-ti copiii, chiar si un animal sau o planta draga. Îmbrățișează totul. Eu te îmbrățișez cu mare drag…

sursa-suntsanatos.ro


ccc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.