TEST psihologic: DRAGOSTE SAU DEPENDENŢĂ?


Acest test este orientativ şi poate să îţi dea indicii clare dacă în relaţia în care te afli s-a păstrat vie şi curată iubirea sau datorită unor răni emoţionale nevindecate din trecut ea a devenit dependenţă. Oricare ar fi rezultatul acestui test, soluţiile îţi sunt mereu la îndemână.cccUrmăreşte să răspunzi cât se poate de sincer cu DA sau NU la următoarele întrebări:

 • 1. Ai fost adesea în situaţia de a realiza că este necesar să pui capăt unei relaţii care este pentru tine în mod evident chinuitoare, tensionantă şi lipsită de fericire şi totuşi nu ai avut forţa să o faci?
 • 2. Atunci când ai ieşit dintr-o astfel de relaţie preponderent tensionantă şi chinuitoare de cuplu ai urmărit imediat după aceea să începi o nouă relaţie de cuplu, chiar şi atunci când noua relaţie era în mare măsură asemănătoare cu relaţia de cuplu căreia tocmai i-ai spus stop?
 • 3. Atunci când încă din primele luni de relaţie sesizezi că relaţia este în mare măsură asemănătoare cu relaţia de cuplu căreia tocmai i-ai spus stop, ai tendinţa de a face supraeforturi pentru a o face să meargă?couple-fighting-2-lg-80931497
 • 4. S-a manifestat adeseori în tine tendința de a consuma mai multă sau mai puţină mâncare decât în mod normal, atunci când „sufereai din dragoste”?
 • 5.Te-ai gândit fie şi o singură dată să te sinucizi în urma unei suferinţe care a apărut din dragoste?
 • 6. Se petrece adesea să te simţi în mod excesiv responsabil/responsabilă pentru ceilalţi, uitând totodată în felul acesta aproape complet de tine?
 • 7. Te simţi vinovat/vinovată atunci când în mod firesc obţii sau ţi se oferă atenţia, bunătatea sau iubirea pe care o meriţi şi care ţi se cuvine?
 • 8. Simţi o teamă pregnantă şi iraţională că vei fi abandonat/abandonată de fiinţa iubită sau chiar părăsit/părăsită?
 • 9. Ţi-ai pierdut chiar şi pentru câteva zile capacitatea de a simţi sau de a-ţi exprima emoţiile afective sau de a mai trăi iubirea, în urma unei suferinţe din dragoste?
 • 10. Ai rămas vreodată într-o relaţie lipsită de iubire, din motive cum ar fi vina sau frica de a fi singur/singură?
 • 11. Ai acceptat să intri în relaţii în care ştiai de la bun început că nu te fac fericit/fericită?
 • 12. Te simţi atras/atrasă de persoane care au probleme cu alcoolul, drogurile, violenţa, persoane care se află într-o relaţie de cuplu, căsătorite sau care nu sunt disponibile din punct de vedere emoţional şi afectiv?
 • 13. Ai fost adesea în situaţia de a fi preocupat/preocupată mai mult de faptul de a face relaţia să meargă, decât de starea ta de bine şi echilibru?5903-i-fiori-di-bach-per-la-solitudine

Interpretarea testului:

 1. Dacă răspunsul este DA la 5 sau mai multe întrebări, aceasta evidenţiază că te afli într-o stare de dependenţă afectivă.
 2. Dacă răspunsul este DA la 7 sau mai multe întrebări, aceasta evidenţiază că starea de dependenţă afectivă este în cazul tău cronică.
 3. Dacă răspunsul este DA la 10 sau mai multe întrebări, aceasta evidenţiază în cazul tău o mare carenţă afectivă şi este posibil chiar să trăieşti în acest moment o stare de gol lăuntric.

  O relaţie de dependenţă afectivă perturbă întreaga fiinţă, poate dizolva propria personalitate, poate pune în pericol sănătatea şi de cele mai multe ori pot apărea consecințe grave. Dacă sesizezi că te afli în această stare este necesar să-ți dai seama că este în primul rând necesar să te vindeci emoţional şi apoi să înveți să iubești și să fii iubit/iubită. Dacă indicele acestui test este destul de mare ar fi indicat să cauţi ajutorul unui psihoterapeut sau chiar un grup de suport pe această temă. Îți urez mult succes în a face alegerile care îţi îndreaptă paşii spre fericirea şi iubirea pe care le meriţi.

  Dacă doreşti să ne împărtăşeşti experienţa ta sau simţi că ai nevoie de un grup de suport pentru a te desprinde de obiceiurile nesănătoase te rugăm scrie-ne pe adresa de email  nadia.cupsa@venus.org.ro

sursa-venus.org.ro


ccc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.