Încurajările sunt precum oxigenul pentru spiritul uman. Nu uita că poți să susții „aerul” cuiva. Încurajează-i pe cei din jurul tău, ajută-i să respire! Cuvintele dețin o putere uluitoare în viețile noastre. Sunt cele care dau formă viitorului.
Dacă crești auzind cuvinte de apreciere și încurajare dar și critici constructive, vei deveni un adult cu încredere de sine și cu atitudine. A nu confunda lauda excesivă cu incurajările! Încurajările și încrederea pe care o primim de la ceilalți trezesc spiritul din noi și ne ajută să ne îndeplinim potențialul maxim. Conversațiile de zi cu zi între parteneri romantici sau la discuțiile preparatoare pe care le dă antrenorul de baschet, până la discuțiile online de pe forumuri, arată faptul că acest mod de a interacționa este o practica obișnuită a vieții sociale. Încurajarea este una dintre cele mai comune forme prin care indivizii îți arată suportul unul fața de ceilalți. (Joel Wong în studiul Psihologia Încurajării: Teorie, Cercetare și Aplicție).
Michael E. McCullough si C. R. Snyder, doi specialisti in psihologie au definiit „virtutea sau taria de caracter ca orice proces psihologic care permite in mod constant unei persoane sa actioneze si sa gandeasca astfel incat sa obtina beneficii pentru el insusi si pentru societate.” Pentru a ne clădi tăria de caracter, avem nevoie de încurajări.
Foto: Shutterstock/ Aaron Amat
Secretul reușitelor: Cuvintele pot să dea forță sau să distrugă un individ. M-am întrebat mereu de ce oamenii sunt așa de zgârciți la complimente. Oare nu conștientizează destul importanța acestora? Oare nu au primit la rândul lor încurajări și atunci nu știu să le ofere? Oare nu știu să vadă calitățile din ceilalți?
Felul cum suntem crescuți când suntem copii, ne urmărește toată viața. Dacă în copilărie nu a existat cineva care să te încurajeze când erai mic, este greu pentru tine să îți însușești această mentalitate la vârsta adultă. Dar cu ajutorul celorlalți te poți ajusta.
Trebuie să înțelegi că nici un succes nu este bazat pe munca individuală, ci pe visuri și eforturi care au fost susținute și de alții. Încurajările sunt precum aerul pe care îl respiram și provoacă cele mai mari reușite din lume, ajutându-i pe oameni să înflorească. Încurajările aduc energie pozitivă în jur, încurajările creează un spațiu benefic pentru membrii unei comunități.
Iată 3 argumente pentru care ar trebui să practici încurajarea și în același timp să te înconjori de oameni care fac acest lucru.
Psihologie pozitivă: Încurajările ne ajută să nu renunțăm
Să renunți este cea mai mare nedreptate pe care poți să ți-o faci. Iar atunci când noi nu mai avem puterea de a crede, faptul că oameni dragi ne sunt aproape și preiau cumva din presiunea și tensiunea în care suntem, arătându-ne ceea ce noi nu mai putem să vedem, este precum aurul în viață! Încurajările ne ajută să ne recapătm puterea.
Foto: Shutterstock/ Moopixel
Încurajările influențează decizii importante
Mulți oameni iau decizii importante pe baza emoțiilor. Acest lucru poate fi foarte periculos, mai ales dacă vorbim despre deciziile grăbite pe care le luăm atunci când suntem furioși. Un suflet descurajat ajunge mai des în spirale ale îndoielii și în consecință este susceptibil să ia decizii greșite. Prin cultivarea încrederii de sine, devenim mai lucizi și mai înțelepți. La încrederea de sine contribuie oamenii din jurul nostru.
Psihologie pozitivă: Încurajările ne fac oameni mai buni
Inconștient, noi vrem să împărțim totul cu cei din jurul nostru, în special cei apropiați. Când ceva pozitiv s-a întâmplat în viața noastră datorită unor sesiuni de încurajare, realizăm importanța acestui gest și vom începe să îl practicăm mai des, empatizând cu momentele mai vulnerabile prin care poate trece oricine. Vom ști, fiindcă am fost și noi acolo. Vom ști, fiindcă am simțit cum este să fii ridicat pe aripile unor cuvinte bune.
sursa-garbo.ro
