Prețul unei dorințe


Vei înțelege care este prețul unei dorințe, datorită acestei pilde minunate
 

La marginea Universului se afla un mic magazin. Nu avea afișată vreo denumire deja demult, a căzut după un uragan cosmic, iar proprietarul magazinului nu a pus alta nouă, pentru că toți știau că acesta era un magazin de dorințe. Sortimentul era extrem de mare, puteai să cumperi practic orice. Iahturi, case, mariaje, afaceri, bani, copii, locuri de muncă, sâni, câștiguri, mașini, putere, influență, succes, bijuterii și multe altele. Nu se vindea numai viața și moartea.pexels-photo-291762.jpegOrice cumpărător, care venea aici, se interesa mai întâi de preț. Acestea erau foarte diferite. De exemplu, jobul iubit costa renunțarea la stabilitate și previzibilitate, la posibilitatea de a planifica și structura propria viață, la încrederea în propriile forțe și la permisiunea de a munci acolo unde-ți place și nu unde trebuie.

Influența costa un pic mai mult: trebuia să renunți la unele convingeri, să găsești o explicație rațională la orice, să poți să le refuzi altora, să-ți știi prețul, să te manifești, indiferent de aprobarea sau neaprobarea celor din jur.

Unele prețuri păreau stranii. Mariajul putea fi primit aproape gratis, iar viața fericită era foarte scumpă, trebuia să oferi în schimb: responsabilitate pentru propria fericire, capacitatea de a primi plăcere de la viață, cunoașterea propriilor dorințe, refuzul de a corespunde celor din jur, un mic simț al vinovăției, capacitatea de a prețui ceea ce ai, propria permisiune de a fi fericit, conștientizarea propriei valori, riscul de a pierde câțiva prieteni.

Nu orice vizitator al magazinului era gata să cumpere imediat o dorință. Unii fugeau repede din magazin, la vederea prețului. Alții se gândeau îndelungat, dacă au toate cele necesare pentru a cumpăra ceva sau trebuia să mai găsească surse. Erau și dintre cei, care începeau să se plângă din cauza prețurilor prea mari și cereau de la patron o reducere. Dar și dintre cei care își scoteau repede economiile din buzunar și își primeau dorința, împachetată frumos; cei din urmă erau priviți cu invidie de ceilalți vizitatori ai magazinului…Christmas-Present-redMultă lumea îi zicea patronului să scadă prețurile, pentru a spori numărul de cumpărători, însă el zicea că din această cauză va avea de suferit calitatea dorințelor.

Atunci când proprietarul magazinului era întrebat dacă nu se teme de faliment, el răspundea că întotdeauna se vor găsi curajoși, care vor fi gata să riște și să-și schimbe viața, să renunțe la previzibilitate și monotonie, care vor fi capabili să creadă în propriile forțe, în propriile vise și în capacitatea de a le putea cumpăra.

P.S: Pe ușa magazinului scria: „Dacă dorința ta nu se împlinește, înseamnă că încă n-ai plătit pentru ea.”


cropped-2560x1440-white-solid-color-background1.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.