Dieta ayurvedica pentru zodia Gemeni


Simbolistica
Al treilea Semn zodiacal, care nu corespunde nici ca localizare şi nici ca întindere constelaţiei omonime. În sigla modernă, ce reprezintă doi gemeni umani dând mâna cu doi gemeni nemuritori, se păstrează simbolismul originar – doi bărbaţi, unul de condiţie terestră, iar celălalt de condiţie divină. Pentru vechii egipteni, steaua fixă Alfa este Castor (19 gr. 29′ Rac), geamănul nemuritor (divin), în vreme ce steaua fixă Beta este Pollux (22 gr. 28′ Rac) geamănul muritor (uman, terestru). Semnul zodiacal Gemeni aparţine Elementului Aer, are calitatea de mutabil şi îşi face simţită influenţa la nivel mental şi intelectual.

ananas

Nativul Gemeni, în aspectul lui armonios, este foarte sociabil şi manifestă un caracter versatil, idealist, comunicativ, inventiv, alert, păstrându-şi aparenţa tinerească, mentală şi fizică – adică acele calităţi asociate Aerului ca modalitate de a stabili comunicarea cu lumea. În aspectul lui dizarmonios, nativul Gemeni este neliniştit, nerăbdător, instabil şi adesea chiar instabil mental, superficial, inconştient, predispus la imaturitate sau chiar la infantilism.

Semnul zodiacal Gemeni este guvernat de către Mercur, care conferă nativilor abilităţi relaţionale şi disponibilităţi mentale de factură informaţională, având mai degrabă legătură cu memoria de scurtă durată.

Din punct de vedere anatomic, Semnul guvernează umerii, braţele şi aparatul respirator şi procesul respiraţiei. De asemenea, el guvernează dualitatea în general (adesea veţi întâlni nativi care simt două emoţii în acelaşi timp), comunicarea de orice fel (orală, scrisă, la distanţă, telepatică), învăţământul elementar, călătoriile scurte, vecinii şi rudele.zodiac-gemeni-1

Greşeala spirituală
Semnul zodiacal Gemeni rămâne, probabil, cel mai mental dintre Semnele de Aer ale Zodiacului; fiind în analogie cu vârsta adolescenţei – vârsta prin definiţie a cunoaşterii, a acumulării de informaţie, a mişcării permanente a minţii – el concentrează energia fiinţei umane către acţiunea de a afla. Nativii trăiesc foarte mult la nivelul ideilor, există foarte mult în afara lor, în tot ce se petrece în lume, în familie, între prietenii apropiaţi şi comunică permanent – indiferent ce şi cu cine dar, atenţie!, fără să se comunice pentru că nu au timp, culmea!, să afle ce se petrece în ei înşişi. Sunt la curent cu tot şi cu toate, dar niciodată nu le trece prin minte ideea de a se ocupa de propria fiinţă. Tocmai de aceea nu au timp să se relaxeze şi pierd din vedere viaţa lor interioară. Atenţi întotdeauna la cuvinte şi la ce se poate ascunde în spatele lor, la un posibil al doilea sens aşadar, ei sunt departe de a avea încredere în ceilalţi sau de a fi atenţi la viaţa lor lăuntrică. Rezonanţa scăzută cu planul afectiv universal şi cu iubirea îi face sensibili la boli în general; afecţiunile cele mai frecvente şi, uneori, cele mai grave, ale nativilor Gemeni se produc la nivelul sistemului nervos central.geminiAtitudinea spirituală
Aceşti nativi au nevoie aşadar, cel mai mult, să iubească şi să investească în iubire, deoarece nu informaţia, nu acumularea permanentă de cunoştinţe constituie hrana fiinţei umane, ci imensa Graţie Divină care ne sprijină, clipă de clipă, evoluţia spirituală pe această planetă şi în această lume a aparenţelor. Nicio fiinţă umană nu se hrăneşte din forme trecătoare şi din energii de scurtă durată – cum sunt cele ale ştirilor de orice fel – ci din imensa Iubire, din nesfârşita dragoste care ne vine de la Dumnezeu-Tatăl.

Din punct de vedere profesional, nativii Gemeni se angajează acolo unde sunt necesare o minte rapidă şi mâini îndemânatice; de aceea, dieta lor trebuie să includă alimente bogate în proteine, care măresc vitalitatea (ouă, brânză, nuci şi soia), dar şi alimente bogate în glucide şi vitamine, care hrănesc sistemul nervos adesea foarte epuizat. Acestei diete i se mai pot adăuga sâmburii de migdale, stafidele, alunele de pădure, fisticul, mierea, măslinele; în perioadele de stres, puţină brânză de oaie este mai mult decât binevenită. În caz de stres avansat, se recomandă ceaiurile slabe de valeriană sau albăstrele administrate seara, înainte de culcare.

Sarea Semnului zodiacal Gemeni este clorura de potasiu, prezentă în cantităţi semnificative în fasole verde, sparanghel, pere, prune şi ananas.

Plantele medicinale asociate acestui Semn sunt: anasonul, trifoiul, tătăneasa, albăstrelele, gura lupului, uneori chiar teiul şi petalele de trandafir. Metalul specific acestui Semn zodiacal este mercurul.

Nota: Am acordat o atentie speciala alimentatiei deoarece, in sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvant sanskrit care se traduce prin „stiinta vietii”), alimentatia este o modalitate esentiala de evolutie spirituala sau macar de mentinere a sanatatii. Suntem ceea ce mancam si mancam ceea ce gandim – iata o fraza extrem de simpla care spune totul despre noi si prin care va invitam sa va analizati, obtinand astfel o intelegere rapida a caracterului dvs. si o posibila imbunatatire a vietii dvs. daca veti aplica macar una dintre sugestiile continute in analiza zodiacala a Semnului zodiacal sub care v-ati nascut. Un remediu general valabil pentru nativii fiecarei zodii este acela de purta pe mana stanga, sub forma de bratara spiralata, metalul corespunzator Semnului zodiacal natal, bratara care constitue astfel un rezonator energetic cu sfera de forta a planetei guvernatoare a Semnului.

astrolog Rodica Purniche


Doneaza


2560x1440-white-solid-color-background

2 gânduri despre „Dieta ayurvedica pentru zodia Gemeni

    1. Nici vorba..mercurul este toxic, se pot purta bratari pentru amplificarea altor energii zodiacale dar care nu sunt daunatoare..pentru Gemeni,de exemplu bratarile din aur amplifica energia zodiacala a Leului din aura Gemenilor 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.