Cheia succesului este propria ta frica


http://bit.ly/2Cz43uZAi descoperit cheia succesului sau inca incerci sa-ti descoperi calea? Nu te „teme”. Se pare ca, de fapt, „teama” este cheia care deschide poarta catre succes! 

Teama ii paralizeaza pe oameni. Ii impiedica sa-si asume riscuri si sa fie sinceri cu ei insisi si cu cei din jur. Principalul motiv pentru care oamenii nu reusesc sa-si indeplineasca visele este ca fug de propria lor teama. Succesul este parte din teama, nu separat de ea.Modele-de-succes-pentru-tineri--la-BUZZ-CAMP-2013

INFRUNTAREA FRICII ca strategie de viata

Confruntarea cu propriile temeri este o strategie de viata foarte eficienta. Teama este un indiciu ca ai vrea sa faci ceva, dar eviti sa duci lucrurile pana la capat. In loc sa te apropii de indeplinirea propriului tau vis, iti asculti teama si te indepartezi de el, asculti de convingeri irationale si urmezi tipare de gandire care te limiteaza.

Cand incepem sa ne infruntam temerile (in loc sa fugim de ele sau sa pretindem ca nu exista) invatam lucruri IMPORTANTE despre noi insine. Invatam care ne sunt punctele tari si cat de hotarati suntem. Invatam sa ne detasam de gandirea negativa si de asteptarile pe care care le avem de la noi insine si de la lume.

Mai mult decat atat, cand ne infruntam temerile, descoperim cat de irationale au fost si cat de mult timp am pierdut cu ele. Apoi, odata depasite, patrundem pe taramul unei puteri fara limite, care ne ajuta sa obtinem acele lucruri pe care ni le dorim in viata.frica_10442000

Ori de cate ori iti INFRUNTI teama, ai o LECTIE de invatat 

Ori de cate ori te temi de ceva, cel mai bine este sa iti infrunti teama. Smulge plasturele cu o singura miscare si arunca-te cu capul inainte. Indiferent ca vei inota sau te vei scufunda, vei invata ca nu aveai niciun motiv de teama si vei fi mandru ca ti-ai asumat riscul. Sa traiesti zile sau ani intregi paralizat de frica este mult mai greu decat sa iti asumi un risc si sa nu reusesti.

ANALIZEAZA-TI TEAMA SI DEMITIZEAZ-O

Inainte de a te arunca cu capul inainte, analizeaza-ti frica. Cunoaste-o. Intelege motivul pentru care este acolo. In acest fel vei demistifica frica si vei intelege foarte clar limitele pe care ti le impui singur. Dupa o introspectie atenta, vei incepe sa vezi ca toate aceste frici nu sunt altceva decat nesigurante si limitari in care, de fapt, nici nu crezi. Pana la urma, in adancul tau STII ca esti puternic. Asa ca este bine sa te intrebi de ce te sperie acest lucru atat de mult?

Raspunsurile pe care le gasesti te vor face sa te simti mai sigur pe tine. Tot ce trebuie sa faci este sa ai curaj si sa pui intrebarea. Daca simti ca vrei sa faci ceva in viata, dar esti tinut pe loc, inseamna ca ai o frica pe care trebuie sa o infrunti. Intreaba-te de unde vine. Cand iti vei intelege frica, vei sti cum s-o depasesti.

curajos-cel-ce-nu-are-frica-care-stie-sa-si-invinga-frica-sa-600x317

Frica nu e nimic altceva decat un VIS URAT

Un concept care poate fi asociat foarte bine cu infruntarea fricii este cel de visare lucida. Visarea lucida este, practic, arta de a invata sa fii „treaz” si sa devii pe deplin constient cand esti in starea de visare. Sunt multe tehnici care te pot invata cum sa obtii acest lucru. Una dintre cartile care explica acest lucru foarte bine este “Explorand lumea visarii lucide” de Stephen LaBerge. In aceasta carte, LaBerge spune ca visarea lucida poate fi foarte eficienta pentru depasirea cosmarurilor. El spune ca, atunci cand esti in starea de visare lucida, cea mai buna metoda de a scapa de un cosmar este sa infrunti cosmarul si sa-l intrebi de ce este acolo si sa-i ceri sa plece. Iar acesta, in mod miraculos, va pleca.

Este o strategie care functioneaza cu succes nu numai pentru cosmaruri, dar si pentru personaje sau alte chestiuni din subconstient care te sperie. Acelasi lucru care are efect in starea de visare este valabil si pentru starea treaza. propria noastra teama este cea care alimenteaza situatiile inspaimantatoare. Cand luam initiativa de a le infrunta, patrundem pe un taram mult mai cuprinzator,  acea parte din noi care stie ca totul este bine si ca suntem creatorii propriei realitati.

Temerile sunt propriile noastre CREATII INTERIOARE

Orice situatie care ne sperie in realitatea exterioara este doar o proiectie a unei temeri din interiorul nostru. Cand o infruntam, ne dam seama ca este, de fapt, o simpla iluzie. De aceea, daca vrei sa te apropii de visul tau, trebuie sa fii dispus sa-ti infrunti temerile! Nu uita ca sunt simple plasmuiri ale imaginatiei tale si paseste cu curaj inainte.

Fii sincer cand vorbesti despre sentimentele tale. Inlatura-ti masca si fii tu insuti. Fa-ti curaj si arunca-te in necunoscut cu multa incredere. Obisnuieste-te cu ideea ca este mai bine sa iti infrunti temerile, in loc sa fugi de ele. In definitiv, nu sunt decat iluzii create de propria minte, nimic mai mult.

Cheia catre succes sta in propriile tale temeri. Infrunta-le si mergi inainte spre indeplinirea viselor tale!  

Sursa enlightened-consciousness.com


2560x1440-white-solid-color-background

2 gânduri despre „Cheia succesului este propria ta frica

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.