Adevărata fericire se află dincolo de minte


http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=12Mintea este o închisoare, o carceră în care noi toţi suntem prizonieri. Este clar că trebuie să devenim tot mai independenţi de minte. Trebuie să evadăm din această închisoare dacă vrem cu adevărat să ştim ce este libertatea, această libertate care nu aparţine timpului, această libertate care nu aparţine minţii.

Înainte de toate trebuie să considerăm mintea ca pe ceva ce nu aparţine Fiinţei. Din păcate, persoanele sunt foarte identificate cu mintea şi spun: „Gândesc!” şi se simt chiar mintea. busy-mind-300x294
Există şcoli care se dedică întăririi minţii. Fac cursuri prin corespondenţă şi arată cum se dezvoltă forţele mentalului etc., dar toate aceste lucruri sunt absurde. Nu este bine pentru noi să întărim gratiile închisorii în care ne aflăm. Trebuie să distrugem aceste gratii pentru a cunoaşte libertatea adevărată care, aşa cum am spus înainte, nu aparţine timpului.Cât timp suntem închişi în închisoarea intelectului, nu vom fi capabili să experimentăm adevărata libertate. 

Mintea, în ea însăşi, este o închisoare foarte dureroasă, căci nimeni nu a fost fericit cu mintea.  Până acum nu se cunoaşte niciun om care să fi fost fericit cu mintea. Mintea face nefericite toate creaturile. Momentele cele mai fericite pe care le-am trăit în viaţa noastră au fost întotdeauna în absenţa minţii. A fost vreun moment fericit pe care nu-l uităm niciodată în viaţă, căci, în acel moment, noi poate am cunoscut ce este fericirea, dar acesta nu a durat decât o clipă. Mintea nu ştie ce este fericirea, căci ea este o închisoare!Mind-bodyConnection

Trebuie să învăţăm să dominăm mintea. Nu pe cea a aproapelui trebuie să o dominăm, ci pe a noastră proprie, dacă vrem să devenim independenţi de ea. Este indispensabil să învăţăm să privim mintea ca pe ceva ce trebuie dominat, ca pe ceva, să spunem, care trebuie îmblânzit.  Mintea în sine este Egoul. Este urgent să distrugem Egoul pentru ca substanţa mentală să poată fi folosită în mod transcendental. 
Este important să ne eliberăm de această minte neîndemânatică şi îndărătnică, căci odată eliberaţi, vom învăţa să ne desfăşurăm, fără minte, în lumea Spiritului Pur, vom şti să trăim în acel curent de sunete care se găseşte dincolo de minte şi care nu aparţine timpului.

Ceea ce există în minte este ignoranţa. Adevărata înţelepciune nu se găseşte în minte, ci ea este dincolo de minte. Mintea este ignorantă şi, de aceea, cade în multe greşeli grave. Ce proşti sunt cei care fac propagandă mentală, cei care promit puteri mentale, cei care arată celorlalţi cum să domine mintea aproapelui lor etc.  Mintea nu face fericit pe nimeni. Adevărata fericire se află dincolo de minte. Nu putem ajunge să cunoaştem fericirea până când nu vom fi independenţi de minte.
Samael Aun Weor

2560x1440-white-solid-color-background

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.