Eclipsa de Lună şi eclipsa de Soare în astrologie


http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=12
Subconstientul este cheia succesului tau !

În fiecare an, cel puţin de două ori în timpul Lunii Pline are loc un fenomen specific: o eclipsă de Lună iar în timpul Lunii Noi, o eclipsă de Soare. Acest articol îşi propune să descrie ce sunt aceste fenomene şi ce efecte au.

Orice eclipsă (de Lună sau de Soare) indica o blocare a luminii unui corp ceresec sau a umbrei sale. Eclipsa de Soare are loc atunci când Luna blocheaza lumina Soarelui fiind interpusă între Pământ şi Soare. Eclipsa de Lună este atunci când umbra Pământului se proiectează peste Lună. (Pământul se află pe axa care conecteaza Soarele cu Luna între cele două). Eclipsele de Lună au loc doar atunci când este Lună Plină. Dacă Luna s-ar roti în jurul Pământului în acelaşi plan în care Pamăntul orbitează în jurul soarelui, eclipsele ar avea loc la fiecare Lună Plină. Dar planul orbitei Lunare fiind înclinat faţă de planul orbitei Pământului faţă de Soare cu 5 grade, acest fenomen are loc doar atunci când Luna este în vecinătatea Nodurilor orbitei sale.

Încă din antichitate aceste fenomene au lăsat o impresie puternică asupra oamenilor iar în unele culturi au fost asociate cu evenimente tragice. De exemplu, se credea că Dragonul Sacru (nodurile lunare fiind numite Nodul de Nord sau Capul Dragonului şi Nodul de Sud sau coada Dragonului) devorează Luna şi Soarele în momentul eclipselor ceea ce va aduce dezastre şi catastrofe. A fost nevoie de multe generaţii pentru ca aceste mituri să se estomeze. Cu toate acestea, în astrologie, eclipsele încă sunt considerate evenimente negative, dar cel mai negativ impact este doar asupra celor care sunt născuti fix în momentul eclipsei, cei care în momentul unei eclipse au o conjuncţie a acesteia cu Soarele lor, Luna sau ascendentul sau cei care au solara în momentul unei eclipse. Puterea cu care o eclipsă afectează un anumit aspect al vieţii individuale depinde de casa în care cade şi de aspectele care se formează.

O persoană născută în timpul unei eclipse nu este sortită nefericirii, dar va avea probabil un grad mai redus de libertate a alegerilor sale şi îi va fi mai dificil să schimbe anumite lucruri în viaţă deoarece îi va fi extrem de dificil să îşi armonizeze emoţiile cu acţiunile şi dorinţele sale. De obicei există un ciclu de 18.5 ani (ciclul Saros) în care evenimetele tind să conţină anumite similarităţi. O eclipsă lunară poate avea un ecou în 3 luni dar adevăratul rezultat se va vedea în 18.5 ani.

Eclipsele au un impact puternic asupra oamenilor. În astrograme acest lucru depinde de planetele pe care le aspectează. Dacă au loc evenimente chiar atunci nu vor părea importante în prima fază dar în timp ele îşi vor dezvălui relevanţa. Dacă o planetă din astrogramă este aspectată negativ de o eclipsă atunci putem să ne aşteptăm la evenimente majore, crize, conflicte, complicaţii sau alte circumstanţe adverse. Dacă o planetă este aspectată favorabil de o eclipsă vor exista schimbări si evenimente importante dar ele vor fi în beneficiul nostru.

Eclipse şi evenimente

Aceasta este o scurtă interpretare veche a efectelor negative de natură publică pe care le poate provoca o eclipsă de Lună atunci când punctul eclipsei se află în diferite sectoare ale cercului zodiacal:

 • Primul decan din Berbec 1° – 10°: Căldură care provoacă incendii. Incendieri. Pierderea pădurilor. Febră.
 • Al doilea decan din Berbec 11° – 20°: Boli. Epidemii.
 • Al treilea decan din Berbec 21° – 30°: Pericole pentru femei: pierderi de sarcină, naşteri cu probleme. Complicaţii post-natale.
 • Primul decan din Taur 1° – 10°: Boli sau accidente legate de animale domestice mari. Pierderi masive ale fermelor de animale.
 • Al doilea decan din Taur 11° – 20°: Naşteri dificile pentru femei, moartea femeilor în vârstă. Probleme în agricultură.
 • Al treilea decan din Taur 21° – 30°: Prefăcătorie şi dezinformare.
 • Primul decan din Gemeni 1° – 10°: Acţiuni secrete, trădări, furturi.
 • Al doilea decan din Gemeni 11° – 20°: Schimbări în dispoziţia trupelor militare.
 • Al treilea decan din Gemeni 21 ° – 30°: Decesul unor oficiali de rang înalt (regi, miniştri) sau a unor persoane faimoase.
 • Primul decan din Rac 1° – 10°: Tensiuni militare.
 • Al doilea decan din Rac 11° – 20°: Creşterea costurilor sociale si familiale.
 • Al treilea decan din Rac 21° – 30°: Un număr mare de cauzalităţi care au ca rezultat un şir de dezastre şi accidente; creşterea mortalităţii printre femei.
 • Primul decan din Leu 1° – 10°: Boala sau moartea unei persoane în vârstă cu funcţie importantă în stat sau a unei persoane faimoase.
 • Al doilea decan din Leu 11° – 20°: Schimbări importante în relaţiile dintre state; călaătorii importante ale oamenilor de stat.
 • Al treilea decan din Leu 21° – 30°: Agitaţia maselor, greve, răscoale, insubordonări, revolte ale unităţilor militare.
 • Primul decan din Fecioară 1° – 10°: Boala sau moartea soţului/soţiei unei persoane importante, nelinişte în rândul populaţiei.
 • Al doilea decan din Fecioară 11° – 20°: Furtul de obiecte de artă şi antichităţi sau distrugerea lor din cauza unor dezastre.
 • Al treilea decan din Fecioară 21° – 30°: Înrăutăţirea stării de sănătate în răndul pacienţilorm posibilitatea morţii.
 • Primul decan din Balanţa 1° – 10°: Dezastre naturale devastatoare – furtuni, tsunami, fulgere, inundaţii etc.
 • Al doilea decan din Balanţa 11° – 20°: Pericol de moarte şi pierderea proprietăţii.
 • Al treilea decan din Balanţa 21° – 30°: Moartea unui om de stat în vârstă sau a unui om celebru din mediul artistic.
 • Primul decan din Scorpion 1° – 10°: Dezastre naturale – cutremure, incendii, inundaţii, taifunuri, tsunami.
 • Al doilea decan din Scorpion 11° – 20°: Epidemii – atât în rândul oamenilor cât şi al animalelor, pagube agricole.
 • Al treilea decan din Scorpion 21° – 30°: Epidemii, condiţii meteo dificile, greve, revolte, lovituri de stat.
 • Primul decan din Săgetător 1° – 10°: Creşterea infracţionalităţii, furturi, violuri.
 • Al doilea decan din Săgetător 11° – 20°: Mortalitate în rândul animalelor domestice.
 • Al treilea decan din Săgetător 21° – 30°. Epidemii.
 • Primul decan din Capricorn 1° – 10°: Trădare, conspiraţie, uciderea unui om de stat sau a unei persoane faimoase.
 • Al doilea decan din Capricorn 11° – 20°: Creşterea numărului de infracţiuni, violenţe, acte de terorism.
 • Al treilea decan din Capricorn 21° – 30°: Greve, nesupunere, rebelini, conspiraţii, trădări, uciderea unui om de stat.
 • Primul decan din Vărsător 1° – 10°: Boala unui om de stat.
 • Al doilea decan din Vărsător 11° – 20°. Distrugerea vegetaţiei.
 • Al treilea decan din Vărsător 21° – 30°: Reforme, schimbări în ministere, în departamente de stat.
 • Primul decan din Peşti 1° – 10°: Este o perioada dificilă pentru biserici, cler, temple.
 • Al doilea decan din Peşti 11° – 20°: Boala sau decesul soţiei/soţului unui om de stat, a unui om de ştiinţă sau a unei persoane renumite din mediul artistic.
 • Al treilea decan din Peşti 21° – 30°: Dezastre naturale pe uscat şi pe mare, greve, revolte, banditism şi violenţă.

Notă: Aceste interpretări trebuie adaptate situaţiilor moderne şi trebuie să se ţină cont de locul din care exte vizibilă eclipsa.

Diferenţe dintre Eclipsa de Soare şi Eclipsa de Lună

Eclipsa poate avea loc în momentul în care avem Lună Nouă – pentru eclipsa de Soare sau Lună Plină pentru Eclipsa de Lună. Pentru a înţelege diferenţele între cele două eclipse trebuie să înţelegem dinamica fazelo lunii.

Luna Nouă semnalează pregătirea pentru un nou ciclu. De la momentul Lunii Noi până la Luna Plină aceasta creşte în energie – asociere făcută cu creşterea în lumină. Oamenii sunt în general mai receptivi la ideile noi şi este o perioadă bună pentru a începe ceva. Luna Nouă este pozitivă ca aspect dar astrologii din vechime spuneau ca fix în momentul în care aceasta nu este vizibilă să nu începi decât ceea ce vrei să rămână secret. Între Luna Nouă şi Luna Plină corpul nostru tinde să acumuleze lichide ca răspuns la natura uscată şi fierbinte a acestui aspect. În orice secţiune a horoscopului tău va cădea acest aspect vei experimenta un val de energie şi o abundenţă de idei (în legătură cu elementele pe care le semnifică acea casă).

Lucrurile începute în această perioadă ajung la maturitate sau culminează la Luna Plină. Acum este momentul luării deciziilor importante deoarece totul este “la lumină”. Condiţiile şi circumstanţele sunt expuse fie ele bune sau rele. Există uneori o finalizare a ceea ce a început în momentul Lunii Noi.

Pornind de la aceste considerente, o eclipsă de Soare reprezintă realimentare, fundaţia pentru noi proiecte, dorinţa de noi experienţe. Eclipsa de soare este despre ego-ul nostru, despre identitate, vitalitate şi sugerează experienţe la acest nivel.

Eclipsa de Lună reprezintă conştientizarea bruscă, spontană a lucrurilor pe care înainte nu le-am luat în considerare, culminare, revelaţie, competitudine. O eclipsă de Lună te poate provoca să explorezi anumite aspecte emoţionale, relaţii, situaţii, totul la un nivel profund. Fie bune sau rele, ele ne vor determina să facem schimbări care ulterior să ne îmbunătăţească viaţa.

SURSA-AICI

 

http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=12

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

Meteoedu

Amanece un nuevo dia

Victor Ilina

O încercare

RADIO PROPAGANDA

"Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști, ridică-te și mori" - Jim Morrison

SCRIPTEUM

Blog de escritura

mayyadahali

Just another WordPress.com site

%d blogeri au apreciat: