Vrei sa îți meargă creierul exceptional? Vezi cât zahăr trebuie să consumi!


Celulele creierului funcţionează optim doar dacă nivelul glucozei în sânge se situează la un anumit nivel. Glucoza din sânge îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea şi creşte capacitatea de învăţare, fiind sursa de energie pentru organism şi creier.

Deşi creierul reprezintă doar 2% din greutatea trupului, poate consuma 20-30% din întreaga energie a organismului. „În plus, creierul stochează atât de puţină glucoză încât, dacă rezerva nu ar fi împrospătată, s-ar putea epuiza în decurs de 10 minute!”, precizează Jean Carper. Aşa se explică de ce ne desfăşurăm destul de greu activitatea înainte de a mânca dimineaţă, mai ales dacă munca implică gândirea şi folosirea intensă a creierului; el pur şi simplu nu are combustibilul necesar.

Glucoza este deci prietenul creierului, dar nu în cantităţi excesive. S-a observat că la diabetici ateroscleroza este mai gravă în capilarele creierului şi în artera carotidă care alimentează creierul. Glicemia şi insulina ridicate încurajează demenţa legată de vârstă şi boala Alzheimer. Un studiu efectuat la clinica Mayo a descoperit că bolnavii de diabet de tip II erau cu 66% mai predispuşi să dezvolte toate tipurile de demenţă. Asta înseamnă că bolnavii de diabet trebuie să aibă o grijă şi mai mare de dieta lor şi să-şi ţină pe cât posibil glicemia sub control, pentru a nu dezvolta boli ale creierului.

De ce zaharuri are nevoie creierul

Glucidele sau zaharurile sănătoase, aşa-zisele „glucide bune” sau „carbohidraţii buni”, pot fi găsite în următoarele alimente: fructe şi legume proaspete, fructe şi legume uscate, zarzavaturi, cereale integrale şi produse fabricate din acestea, lactate degresate, nuci şi alune de orice fel.

Organismul nostru nu are nevoie de zahăr adăugat în alimente. Toată nevoia de glucoză a organelor noastre, deci şi a creierului, este acoperită de consumul acestor alimente sănătoase, fără a adăuga vreodată zahăr în ele.

sursa-yogaesoteric

Un gând despre „Vrei sa îți meargă creierul exceptional? Vezi cât zahăr trebuie să consumi!

  1. sunt incantata cu „ASTRODEVA” si subiectele afisata.Sunt F.interesata de tot ce este legat de fenomene si indispozitii rare ,corpului uman.Este o rubrica decenta cu elemente veridice,care de multe ori ma surprind,dar cu un interes deosebit.Va astept in fiecare zi cu drag si curiozitate.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.