Spălarea creierului


 „În „democraţie” nu contează cine are dreptate, ci doar „adevărul” impus majorităţii populaţiei, prin manipulare.”-Mihai Enachi 

Spălarea creierul e mecanismul prin care ni se introduce în subconștient programe care să ne determine să reacționăm într-un anumit fel în anumite situații. Acest mecanism a ajuns așa de dezvoltat că de cele mai multe ori nici nu realizăm că suntem manipulați, iar partea cea mai rea e că încercăm să-i convingem și pe cei cunoscuți să procedeze la fel (adică spălăm pe alții pe creier la rândul nostru), iar partea cu adevărat dramatică e că ne obligăm proprii copii să accepte aceste programe.

Uite câteva programe care ne sunt implementate în timp și care e modul în care reacționăm în urma acestor programe:

Memoria. În manipulare nu contează aproape niciodată ce spui, ci mai degrabă, cum o spui.” – Victor Chomsky

Școala dezvoltă excesiv memoria copiilor, iar celelalte procese mentale sunt aproape ignorate, pentru ca viitorul adult să țină minte ce are de făcut, fără să gândească.  Societatea  are nevoie de un sclav modern nu de un om care se manifestă liber și după propria sa personalitate. De aceia toate funcțiile au un set de reguli și îndatoriri (fișa p(r)ostului ) pentru că funcțiile au nevoie de roboți, nu de oameni responsabili care să gândească. Această manipulare îți determină o gândire de turmă pentru că e nociv  pentru sistem și economie ca tu să gândești, e suficient să faci ce ți se spune, doar așa pot prosperă alții pe spinarea ta.

Disciplina. Proştii au fost creaţi prin metode de manipulare politică şi religioasă.”-  Mihai Enachi

Școala, biserica, armata, statul  promovează disciplina (în sensul de obediență, nu în sensul original al cuvântului), pentru ca tu să stai în banca ta și să-ți vezi de treabă, să fii ascultător și să execuți ordinele întocmai și la timp, cică alții depind de asta  , ce tare sună asta, alții depind de un rob ca tine . Crezi că degeaba sunt cozi interminabile la agențiile fiscale? E un mod ca tu să-ți arăți obediența față de stat, așteptând ascultător la coadă și plătindu-ți taxele.

Munca excesivă. Manipularea este un bisturiu folosit de persoane îndemânatice, pentru a vindeca sau pentru a ucide.”definiţie de Zeno Sustac

Școala promovează exagerat de multe ore (4-6 ore pe zi), la care se adaugă: temele (care le ia copiilor cel puțin 3-4 ore pe zi), meditațiile (1 oră pe zi), after school (1-2 ore pe zi), activități extrașcolare (1-2 ore pe zi) și uite așa copiilor li s-a ocupat 10-14 ore pe zi, nemaiavând timp pentru ei (și culmea suntem indignați că stau prea mult la calculator  și nu ies pe afară, e singurul mod în care se pot odihni puțin și a mai compensa, în același timp, și alte activități de care are absolută nevoie un copil, cum ar fi joaca, socializarea și nevoia de valorizare . Și toate aste pentru ca atunci când vei fi angajat să fii capabil să muncești 10-14 ore fără să crâcnești sau să întrebi de ce, și mai ales fără să spui că nu mai ai energie pentru asta.

Egalitarismul.  „Suntem egali în faţa legii // Pentru că suntem mulţi creduli, // Favoruri, sporuri, privilegii, // Le au doar ei, noi suntem nuli… ”  – epigramă de Cristian Ionuţ

Școala promovează egalitarismul, pentru ca tu să nu-ți dai seama că ești deosebit și ai putea avea o abilitate care să-i facă pe alții să aibe nevoie de tine, nu tu de ei. Și aici mai apare un mecanism extrem de util pentru „binele societății”, atunci când alegi să fii diferit ești foarte repede pus la punct de ceilalți, cei care ați ales drumul dezvoltării personale deja v-ați confruntat cu asta. Uitați de „toți suntem egali”, nimeni nu e egal cu nimeni, suntem unici originali și irepetabili.

Plafonarea.  „A-ncercat o cale dreaptă;// Prins în labirintul vieţii,// A „greşit” ca toţi „baieţii” // Şi-a rămas… la prima treaptă…” -epigramă de Constantin Enescu 

Școala nu dă nici o atenție  imaginației și creativității, de ce să faci ceva și apoi să trăiești toată viața fără să faci nimic, devii inutil, un om care nu plătește taxe nu și-a făcut „datoria” față de societate. Pentru cei care nu cred, un patron plătește de 3 ori mai puține taxe decât un muncitor. Impozitul unic pe venit e de 16%, iar un muncitor plătește una peste alta peste 50% din salariu. Sclavul susține guvernul nu patronul, ultimul  dă, dar în condițiile impuse de el, primul nu are acest drept, chiar dacă plătește de trei ori mai mult.

Obiective materiale. Cel înzestrat cu o mică bogăţie interioară aspiră la o cât mai mare bogăţie exterioară.” –Iosif M. Cristian 

Școala promovează ideea că tu ai neapărat nevoie de un obiectiv material în viață, ca tu să muncești toată viața pentru a-ți satisface o nevoie materială( care nici măcar nu e a ta și nici măcar nu ai neapărat nevoie de ea) sau nevoia de auto realizare (inducându-ți ideea că tu nu ești întreg, ai nevoie de ceva exterior ție pentru a fi realizat și întreg). Apoi vine media și iți arată reclame în care îți sugerează că un TV  mai mare te-ar face fericit,  o casă nouă te va duce în rai, iar o excursie exotică te va propulsa direct în nirvana. Toate asta pentru ca tu să-ți cheltui puținii bani pe care-i ai, să nu te bucuri de viață și să nu trăiești prea mult (pentru că vei muri de epuizare) pentru a te bucura de pensie.

Consumerismul. „Poţi oare să faci într-adevăr distincţie între mass-media ca un instrument de informare şi de divertisment şi ca un agent de manipulare şi de îndoctrinare?” –Herbert Marcuse

Tot media vine și ti-o arată pe Bianca Drăgușanu și Adrian Cristea, care sunt modelele consumerismului în România, dacă vrei să fii tare ( ce contează dacă ești prost cu spume ) cumpără-ți Ifon7, pantofi Prada, fustă Gucci, eșarfă Versace, poșeta Louis Vuitton, parfum Dolce&Gabbana, bluză Armani , taior Dior, ceas Rolex, bijuterii Chanel și chiloți Botezatu. Ce contează că tu mori de foame, ce contează că vei plăti un an pentru unul din obiectele astea, tot ce contează e ca firmele respective să facă profit, iar dacă tu nu ești în turmă nu ești interesant pentru cei care produc, nu merge economia cu oameni ca tine, dacă n-ai cumpăra tu aceste firme ar da faliment (și vă rog fără comentarii de genul „ ce e rău în asta că doar firmele respective dau locuri de muncă în economie”)

Intoxicarea. „Procedurile de dezinformare şi manipulare au devenit atât de subtile şi de eficace, încât agresiunile ascunse pot fi preferate.” –Lucian Culda

Presa centrală, care e direcționată de putere (că nu pot spune că-i subjugată, nu dă bine la democrație  ) ți-i arată pe mafioți și pe baronii locali ca să ai pe cine da vina, că doar nu statul e vinovat…baronul și mafiotul, ei sunt capul tuturor relelor, ei nu plătesc taxele și pentru asta tu trebuie să dai mai mult de jumătate din salariu, tot baronul e vinovat pentru că tu nu ai drumuri, spitale și școli, de parcă baronii administrează banii guvernului, iar mafiotul e acuzat pentru frica cu care trăiești zi de zi. Apoi tot media inventează tot felul de subiecte, „unele mai tari decât altele” pentru a-ți abate atenția de la problemele principale ale societății. De ce să-ți bați capul cu lucruri care ți-ar putea îmbunătăți viața când îți poți ocupa timpul cu nimicuri.

Frica.  „Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desfiinţării totale.” – definiţie celebră de Frank Herbert în Dune

La muncă, șeful îți scoate peri albi, nu pentru că nu ți-ai face treaba ci pentru că e dobitoc și asta e treaba lui ( ăsta e criteriul pentru care e promovat, nu te gândi că ești tu ghinionist), să te facă să-ți fie frică, să te simți un nimic, să nu ai încredere în tine pentru a ridica nasul din mocirla în care trăiești, să-ți consume toată energia și să „simți” că „meriți” banii pe care-i primești la sfârșit de lună. Ajungi acasă deschizi televizorul care prezintă 90% din evenimentele negative și doar 10% din cele pozitive (statistic din 100 de evenimente 90 sunt pozitive și 10 negative, dar presa alege să le prezinte invers) și toate astea pentru ca tu să trăiești în frică, să te facă să te îngrijoreze ziua de mâine, ca tu să nu ai o fundație solidă de pe care să pleci pentru a face ceva sănătos pentru viața ta și pentru cei dragi. Frica e cea care te oprește să acționezi de unul singur, lumea are nevoie de sclavi nu de învingători.

Pedepsirea greșelii. „Uneori o greșeală poate fi  tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.” -Henry Ford

Pedepsirea geșelii începe tot din școală, când profesorul îți evidențiază greșelile, și nu ceea ce-ai spus sau scris corect. Apoi societatea, familia, prietenii te pedepsește de câte ori ai greșit, ei o fac cu „intenții bune” pentru a te corecta, ei iți „vor binele” , dar tu fii deștept nu da binele tău în mâna lor, doar acceptând greșeala vei invăța, și doar invățând vei ieși din acest sistem bine structurat și direcționat promovat de societate.ATENȚIE, nu vorbesc să inveți la școală, învață ceea ce-ți place ție, ce te ineresează pe tine, ce crezi că îți va fi folositor în viitor, invață despre tine, despre minte, emoții, comunicare, relaționare, manipulare, invață CUM SĂ FII FERICIT.

Așadar, dragi părinți, dacă vă doriți copii liberi nu mai obligați copii să învețe, pentru că nu faceți decât să sprijiniți sistemul actual. Încurajații să fie ei, sprijiniții când fac ceva nou, încurajații să facă lucruri noi, evidențiați lucrurile bune nu pe cele rele, învățații să se pună pe primul plan și să-și aloce timp doar pentru ei .

Apropo una din cauzele pentru care așa mulți tinerii folosesc droguri este nevoia de a compensa experiențe extraordinare, în timp foarte scurt, pe care altfel nu le-ar cunoaște, societatea le limitează drastic propria manifestare (prin sistemele manipulatorii pe care le-am enumerat mai sus, acestea și multe altele).Nu-ți vinde copilul societății, asumă-ți responsabilitatea pentru educația lui!Mă opresc aici, mai las câteva metode de manipulare și pentru alții .Pace și Armonie!

sursa-aici

Un gând despre „Spălarea creierului

  1. Acest articol care se refera delicat ”La Spalarea Creerului” nu este ceva nou , aici in ”NOUL BABYLLON” acet process a inceput cu zeci si zeci de ani in urma si acele Guverne care sunt Guvernante conduse de acel Diavol si ”satelitii lui” din anul 1961 sa dat chiar o dispozitie de ”Uzat Intern” ca orce Informatie ref ”Extraterestii atit si colaborarile cu unii ”MALEFICI” sa NU FIE DATE aceste Informatii publicului de oriunde de pe aceasta Planeta .
    Azi nu ne miram de loc de efectele negative care se petrece in Tara noastra si sa nu uitam totusi ca prezenta acestui DIAVOL pe tarimul Tarii noastre are in scop bine determinat si anume distrugerea Spiritualitatii Neamului nostrum plus SPALAREA CREERULUI INTENSIV special tinerei generatii de azi care defel este prostita din saminta acelei blestemate puteri Communiste , care daca ne gindim mai intelligent vom afla groaznicul Adevar dece noi am fost fortati sa traim peste jumate de veac sub acei nenorociti , si asta din cauza ca NOI si alte Natiuni din blocul Est European am fost VINDUTI de acei DIAVOLI + altii , care acuma s-au intors sa ne distruga total natia noastra , daca doriti sa cunoasteti mai bine Istoria urmariti pe You-Tube …”Terra Galactica” toate episoadele care va va deschide adevarul .

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.