Totul începe cu a fi fericit!


Azi dimineață începuse o ploaie torențială, iar eu trebuia să fac cumparăturile la magazinul din colțul străzii. Am așteptat ceva timp să se oprească, dar părea că se întețise, iar eu aveam de pregătit masa de prânz. Puteam alege să fiu furioasă, deprimată sau plină de nervi, dar eu am ales o altă stare. Am ales, da, pentru că totul este o alegere. Am ieșit cu umbrela, care era mai mult de decor la cum ploua și bătea vântul și, chiar dacă m-am udat până la genunchi, râdeam și mă bucuram ca un copil de ploaia ce cădea, vazând-o ca pe un dar de la Dumnezeu. Oricum nu puteam schimba ploaia în soare.

În schimb gândurile și stările ni le putem schimba. Haideți să ne schimbăm modul de a genera sentimente și emoții. În loc de sentimente negative și neproductive, să începem să generăm sentimente pozitive, de fericire. Să fim fericiți. Pur și simplu. Pentru faptul că trăim, că avem această oportunitate. Nu este cel mai frumos motiv pentru a fi fericiți?

 • ,,Nimic nu are putere asupra mea în afară de ceea ce las eu să treacă prin gândurile mele conștiente.” Anthony Robbins

Ideea este că în momentul în care ne schimbăm starea, automat ne vom schimba și comportamentul, acțiunile. În momentul în care reușim să susținem cât mai des o stare pozitivă, totul se va schimba în jurul nostru. Încrederea în propria persoana va fi mult mai mare.

Toți avem nevoie să creștem și să ne schimbăm și nimeni nu are o atitudine perfectă, dar dacă ne concentrăm atenția asupra propriei atitudini, putem reuși să fim în fiecare zi un pas mai sus decât eram ieri. Noi suntem cei care deținem controlul și cei care ne alegem atitudinile. Nu reușim din prima în tot ceea ce întreprindem, dar este foarte importantă atitudinea pe care o adoptăm în momentul în care ceva nu ne-a ieșit așa cum ne așteptam.

Atitudinile greșite sunt greu de schimbat deoarece au devenit obiceiuri, modalități greșite de gândire cu privire la viață. Suntem atât de obișnuiți să reacționăm într-un anumit fel, încât alegerile noastre devin automate.

Putem alege să înlăturăm nemulțumirea și să credem în recunoștință. Pentru că dacă stăm să analizăm puțin: cui facem noi rău atunci când suntem nemulțumiți? În primul rând ne facem rău nouă. Pentru că atunci când ne plângem, alegem o cale care ne face mai mult rău decât bine. Iar apoi, îi rănim și pe cei din jurul nostru. Le facem rău cu gândirea noastră negativă. Nimănui nu-i place unul ce se plânge încontinuu. Fiind veșnic nemulțumiți îi demoralizăm și pe cei din jur. Dacă tot suntem nemulțumiți de o situație, ar fi bine să facem ceva pentru a schimba situația în loc să ne plângem.

De ce să ne imaginăm scenariul cel mai rău cu putință, când ne putem închipui cel mai bun scenariu cu putință? Sunt de acord că nu ne vom putea schimba pocnind din degete. Trebuie să ne angajăm serios în a nu ne întoarce la vechile obiceiuri și stări negative. Dar eu zic că avem obligația asta față de noi înșine. Suntem singurii responsabili de tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. 🙂

 • ,,Nici un lucru nu este bun sau rău, ci tu îl faci așa cu gândul tău.” William Shakespeare

sursa-aici

Un gând despre „Totul începe cu a fi fericit!

 1. Bună dimineața!
  Este un frumos articol motivațional. Iar mie mereu îmi place să citesc ce publicați. În acest caz însă… am o întrebare, o sugestie: cred că în loc de „sursa – aici” ar fi fost mai potrivit să apară numele Victoriei. Mai explicit, mai direct, atribuind mai direct.
  Părerea mea.
  Asta, evident, dacă nu ați validat cu ea cum vreți să apară.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.