Despre minte și … gândire


http://www.aimgroup.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=111&url=12

Gândirea este o funcţie a corpului mental. Omul poate să gândească fără corpul fizic, într-un mod independent de materia cerebrală. Acest lucru este deja demonstrat de laboratoarele știinţifice, unde s-a ajuns la materializarea entităților neîncarnate. Encefalul este guvernat de minte, dar mintea nu poate fi guvernată de encefal. Encefalul este instrumentul emoţiilor și al conștiinţei, dar nu produce nici emoţiile, nici conștiinţa. Ceea ce este logic nu poate fi respins de ignoranţă. Logica este logică. Cei care afi rmă că creierul produce gânduri, emoţii și conștiinţă sunt ignoranţi, pentru că ei nu au studiat corpul mental. Având ca bază ignoranţa, nu se poate respinge acest lucru. Este necesar ca ignoranţii să studieze.

Cei care cred că mintea este creierul se înşală total.  Mintea este energetică, subtilă şi ea poate să devină independentă de materie, poate, în anumite stări hipnotice sau în timpul visului normal, să se deplaseze în locuri foarte îndepărtate pentru a vedea şi asculta ceea ce se întâmplă în acele locuri. În laboratoarele de parapsihologie se fac experimente remarcabile cu subiecţi în stare de hipnoză. Mulţi subiecţi în stare de hipnoză au putut să dea informaţii detaliate asupra unor evenimente, persoane şi situaţii care se întâmplau la o mare distanţă, în timpul transei lor hipnotice.

După desfăşurarea acestor experimente oamenii de ştiinţă au putut verifica adevărul acestor informaţii, au putut verifica realitatea faptelor, exactitatea evenimentelor. Cu aceste experimente şi observaţii din laboratoarele de parapsihologie s-a demonstrat pe deplin, prin observaţie, că mintea nu este creierul. Cu adevărat putem spune că mintea poate să călătorească în spaţiu şi timp independent de creier, pentru a vedea şi asculta lucruri care se întâmplă în locuri îndepărtate. Realitatea extrapercepţiilor senzoriale este deja demonstrată şi numai un nebun de legat sau un idiot ar putea nega realitatea acestor extrapercepţii.
Creierul este făcut pentru a percepe gândurile, dar creierul nu este gândul. Creierul nu gândeşte, cea care gândeşte este mintea. Creierul este doar instrumentul minţii, dar nu este mintea. Sfera gândurilor în care trăieşte omul nu ar putea fi niciodată închisă în circumferinţa limitată a craniului. Dacă ar exista un astfel de om ar fi omul cel mai nefericit din lume. Un om cu gândurile închise în craniu nu ar putea vedea, nici percepe Lumile Interne.  Se ştie că atunci când corpul se relaxează, „sufletul” evadează, iar atunci când este în aceste „dimensiuni paralele”, îşi continuă procesele, fără a avea nevoie de creierul pe care l-a lăsat în corpul fizic.
 
Toate fiinţele umane pot învăţa să-şi utilizeze corect propria minte. Conştiinţa care se găseşte în minte ar putea să călătorească în mod voluntar în spaţiu şi timp, aşa cum făceau marii clarvăzători ai trecutului. Însă este urgent să aflăm cum şi de ce funcţionează mintea. Doar rezolvând acest cum şi de ce putem face din minte un instrument util.
autor-Samael Aun Weor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.