Cunoasterea de sine – autocunoasterea si autovindecarea – partea I-a


Tu te cunosti suficient de bine?  Indiferent de raspunsul la intrebarea ta, sa stii ca atunci cand vei fi tu insuti, vei  deveni mai bun, iar energia negativa a bolii se va metamorfoza in energia pozitiva a sanatatii. Stii cum? Transformandu-ti starea vibrationala a eu-lui din negativa in intentie pozitiva axata pe o noua existenta (o noua existenta inseamna un nou nivel cuantic, in care energia gandului de vindecare modifica vibratia energetica preexistenta, deci energia bolii)  in care faci ceea ce trebuie asa cum trebuie – mental (ganduri), atitudinal (relatii), comportamental (reactii sanatoase in orice domeniu al vietii tale).

tu-stii-cine-esti-anca-mizumschi-medic-scriitoare-si-psihoterapeut-la-asta-i-viata-126120

In general, fiecare om se cantonează doar in anumite laturi caracteristice eu-lui său, lăsand neexplorate altele care s-ar putea constitui intr-o sursa de bine (poate ca nu-ti cunosti talentul creativitatii intr-un anumit domeniu, sau nu crezi ca ai puterea de a face lucruri minunate in aceasta viata, iar lista ar putea continua).  Iata din ce motiv îi este necesara oricăruia dintre noi autocunoasterea.

 Autocunoasterea in starea de boala are un caracter vindecator deoarece amalgamul emotiilor responsabile de boala odata constientizat si eliminat din existenta individului, prin puterea intentiei, a afirmatiilor si vizualizarilor,  ori prin tehnici sistematizate de tip EFT (Emotional freedom technique),  favorizeaza vindecarea.

Emotions_faces_web

In general, majoritatea oamenilor se complac si se limiteaza in a-si duce viata cum o fi ea, fiind lipsiti de CURAJUL AUTOCUNOASTERII, deoarece, sa stii ca autoanaliza presupune si curaj – curajul de a te vedea asa cum esti. De fapt, poate ca esti  chiar mai bun decat crezi pana la momentul autoanalizei.
 Sa revenim la cei care se complac in acest mod de trai, fara autocunoastere, datorita comoditatii, de teama schimbarii, din inertie sau din lipsa dorintei de a evolua.  Si astfel se limiteaza la a cunoaste despre ei numai ceea ce spun prietenii (buni sau rai), rudele, colegii si viata prin faptele de rutina sau de rascruce (consideră boala ca un moment de rascruce in viata).
O boala are rolul de a transmite doua tipuri de mesaje
  • 1. ca undeva in existenta ta, ceva te-a facut sa gresesti – ganduri, fapte, vorbe, atitudini, iar boala este rezultatul acestei greseli – ma refer la greseala ta fata de tine insuti de a permite ca ceva sa fie disfunctional in viata ta
  • 2. trecerea prin boala simtind curajul de a trai in astfel de conditii (conditiile bolii) te fac sa descoperi puterea interioara care iti poate schimba totalmente viata, in sensul cel mai bun).Balance
Pentru a fi tu insuti (ceea ce reprezinta conceptul definitoriu al autocunoasterii), intai de toate, trebuie sa-ti cunosti foarte bine eu-l interior, ceea ce este echivalent cu  autocunoasterea –  autocunoasterea constituie o formula de educatie prin intermediul     careia vei reusi sa te descoperi. Daca nu, ar insemna sa amani sa traiesti in speranta ca numai viitorul te va ajuta in acest proces. Ori asa ceva este complet fals! Din pacate insa, majoritatea oamenilor traiesc la voia intamplarii, iar ca urmare, isi creaza un mod de viata din a fi nefericiti, fiindca a trai la voia intamplarii nu poate asigura nimanui succesul, indiferent de numele lui acestuia (numele succesului in functie de domeniul de viata) – sanatate, familie, profesie, viata sociala etc, ceea ce aduce nefericire.
Deoarece intr-adevar, absenta succesului si a realizarilor din existenta oricui aduce nefericirea. Acesti oameni nu isi planifica viata, de parca nu ar sti ce vor. Cel mai probabil este ca multi dintre ei isi doresc sa aiba parte de realizari, dar lipsa autocunoasterii, care duce la imposibilitatea descoperirii in totalitate a propriului potential ii autolimiteaza.
succesIata din ce motiv autocunoasterea este o piatra de temelie pentru o viata plina de reusite. Iar momentul autocunoasterii nu tine seama de varsta – important este sa te cunosti cat mai bine pe tine insuti si vei descoperi cum viata ta se imbunatateste vizibil.
Poate ca prin procesul autocunoasterii vei afla si unele lucruri neplacute despre persoana ta, dar cu cat stii mai multe despre tine, vei fi capabil cu mai mare usurinta sa iti stapanesti acele laturi, iti poti insanatosi viata si pe tine insuti.
Iar descoperirea totala a sinelui constituie cel mai mare succes ce poate fi obtinut de orice fiinta umana care isi doreste o viata mai buna. Pe langa descoperirea potentialului pe care il ai la dispozitie pentru ceea ce iti doresti, vei descoperi o liniste interioara care iti este extrem de utila pentru tot ceea ce iti propui sa realizezi. Este perfect adevarat ca odata cu trecerea timpului, viata te obliga sa te confrunti cu diferite situatii.  Ia asta ca pe o oportunitate; aceea de a afla lucruri noi despre tine, de a face bine si de a deveni mai bun. Dar daca vei lasa numai pe seama timpului sa obtii raspunsurile despre tine insuti nu este suficient pentru devenirea ta. Iti ofer inca un motiv ca sa intelegi necesitatea autocunoasterii.
knowledge-tree
In clipa in care vei reusi sa te autodescoperi, rezultatul consta in faptul ca tu vei deveni capabil sa-ti urmezi latura luminoasa a sinelui tau, iar atunci sa stii ca ai toate sansele sa devii tot ceea ce iti doresti, o fiinta radiind sanatate si fericire.  Fii tu insuti si vei fi astfel!
A fi tu insuti” reprezinta filozofia cu aplicabilitate practica imediata (poti incepe chiar acum procesul transformator al autocunoasterii si implicit, pe cel al autovindecarii). In cadrul acestei filozofii, cunoasterea de sine este esentiala. Iar ca forma de descoperire a propriei persoane, cunoasterea de sine necesita o introspectie profunda. Din punct de vedere al psihologiei, introspectia semnifica autoobservarea fenomenelor si proceselor psihice ale fiecarui individ.
Singura persoana din lume care s-ar putea sa nu te deceptioneze niciodata in viata ta esti numai tu! Este o fraza cu risc de probabilitate, deoarece tu insuti daca nu te cunosti suficient de bine si nu-ti stapanesti laturile negative, apare riscul sa gresesti major in ceea ce te priveste, ajungand la dezechilibre si boli. Iata de ce apare ca fiind atat de necesara autocunoasterea. Ea iti asigura sanatatea. Iar procesul  autocunoasterii devine usor de abordat dupa ce te supui unei autoanalize complete – de exemplu: analizeaza ce a fost bun si ce nu in viata ta, cum te-ai purtat intr-o situatie sau alta, din ce motiv s-a intamplat intr-un fel si nu in altul etc. In acest mod, vei descoperi multe despre tine.Attractive young woman with hand in hair, laughing
Stiai pana astazi ca esti o fiinta unica? Daca raspunsul este da, e foarte bine. Iar daca esti multumit cu tine si de tine, inseamna ca ai ajuns intr-un stadiu foarte bun al vietii tale. Atunci, trebuie doar sa-ti pui intrebarea ce trebuie sa faci ca sa te mentii asa. E un fel de a zice: ai ajuns pe culmi, ramai acolo! Daca nu, nu trebuie sa te mire intrebarea mea si macar de acum incolo afla ca orice om este unic pe Pamant, iar asta o vei descoperi prin incercarea ta de a te autocunoaste, de a-ti vindeca viata si pe tine insuti. Deci nu te irosi, crezand ca ti-a fost sortit un destin banal. Asadar, invata-te cu tine insuti, desigur dupa o atenta introspectie. Va urma!
Sa ne fie cu folos!
Autor Dr.Liana Enache
sursa-https://autovindecareblog.wordpress.com/

 

astrograma completa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s