IUBIND VEI ÎNVĂȚA SĂ IUBEȘTI


Fiecare om are relația sa personală cu Dumnezeu și cu cei din jur. Nu există un șablon de iubire sau de sfințenie prin care toți oamenii să treacă și să bifeze altruismul, iertarea, mântuirea și altele asemenea. Oricine are emoția sa, povestea sa, balada sa, căderea și ridicarea sa. Fiece suflet este un diamant neprețuit. Iubirea cheamă iubire. Orice om poate fi iubit dacă vedem chipul lui Hristos în celălalt. Iubește și iubirea te va învăța să iubești curat.

spiritual-love-hold

Iubirea ne face să ieșim din „eul” nostru şi să trăim plenar. Iubirea ne urcă la Dumnezeu și tot iubirea este criteriul Judecății de Apoi. Nu ne va întreba Doamne dacă avem multe „cartoane” și certificări, nici ce funcții am avut, nici prin ce cercuri de oameni ne-am învârtit, nici ce mașină am condus, nici în ce casă am locuit, nici ce vacanțe ne-au odihnit, ci ne va întreba cât am iubit și cât am iertat. Iubirea și iertarea curată transformă într-o liturghie lăuntrică chipul din om. Dragostea are raze puternice care prăjește prin flacăra interioară orice umbră de răutate din exterior, este lumina care alungă întunericul. Iubirea te transformă în ceea ce iubești și trece de orice barieră, de orice graniță. Cine iubește nu are ziduri sau temnițe interioare, ci trăiește bucuria Împărăției Veșnice în starea de grație divină. Iubirea naşte îngeri. Iubirea ne face frumoşi. Iubirea ne face sănătoşi.

kindness-heart-image-orgspring

Adeseori ne pierdem prin târgul vieții căutând preț la lucruri ce nu au preț. Purtăm lumea în inimă și în minte. Cine nu a găsit ceva bun acolo nu va găsi în exterior. Oamenii sunt ceea ce știm noi să găsim în ei, lumină sau întuneric, slăbiciune sau virtute, bucurie sau durere. Dacă fericirea altora este fericirea noastră atunci ştim că suntem pe drumul iubirii. Iubirea e o artă a inimii, este viaţă, este răbdare şi veşnicie.

Nu pot cuprinde iubirea în aceste smerite rânduri şi nici nu-mi doresc asta, căci i-aş ştirbi din valoare. Iubirea nu se filosofează, nu se poate cuprinde în tratate, ci se simte, se gustă, se trăieşte clipă de clipă. Iubirea îţi taie respiraţia, nu are logică şi este foarte puternică, străbătând munţi, mări, ani, istorie…  Iubirea este un curcubeu deasupra sufletului tău.

Heart giving În bucuria iubirii nu avem nevoie de măşti. Este singurul loc curat şi pur care nu are nevoie de interpretări, de roluri, de scenarii. Cred din toată inima în puterea iubirii. Suntem pe pământ să ne iubim într-o continuă lecţie a iubirii. Uneori luăm notă de trecere, alteori picăm examenele. Până la buza mormântului se dau restanţe la iubire. Dacă oamenii şi-ar umple sufletele cu iubire nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieţii. Dacă iubeşti ierţi şi ierţi totul boiereşte, nu doar din vârful buzelor! Iubirea te iubeşte aşa cum eşti, căci în iubire eu sunt tu şi tu eşti eu.

Vocaţia fiinţelor vii este iubirea. Fiecare dintre noi are dreptul să fie iubit. A fi în iubire înseamnă a fi şi a locui în Dumnezeu. Iubesc Iubirea! Tu ce iubeşti?

Mă semnez cu un strop de iubire, ieromonah Hrisostom Filipescu

3 gânduri despre „IUBIND VEI ÎNVĂȚA SĂ IUBEȘTI

  1. DESPRE IUBIRE S-AU SCRIS SI SE SCRIE LA GREU;DAR NU NE INTREBAM SI NU RASPUNDEM CU ADEVARAT INTREBARII CUM SA FACEM,CE,CA SA TRAIM PE O PLANETA PLINA DE IUBIRE;RASPUNS:PRT CA CREDEM ,INTERPRETAM GRESIT PEDEAPSA-SUFERINTA IN SI PT ISUS;CHIAR NE DA SATISFACTIA CA PRIVIM CU DETASARE CUM CINEVA PLATESTE-CUNOSC CAZ PERSONAL IN CARE CINEVA A PLATIT O VIATA PT PROSTIA SI LIPSA DE IUBIRE A ALTORA;UN OM CARE SUFERA ,FIE PRINTR-UN NIVEL ,STANDART DE VIATA,SAU HAZARD SI NU ESTE SUSTINUT-CADE -INTRA-N DEPRESIE-SI IN LOC SA VEDEM IN ASTA MANA LUI D-ZEU AR TREBUI SA PUNEM MANA SA REMEDIEM-DAR E MAI COMOD SA AVEM CASTA NOASTRA-CA BANI CAT S-O DUCEM BINE AVEM;ASTA SE RESFRANGE ULTERIOR ASUPRA FAMILIEI SI IN SPECIAL A COPIILOR NEVINOVATI CARE PREIAU SUFERINTA,BOALA UNEORI A PARINTILOR SI UITE ASA AM AJUNS SA TRAIM INTR-O LUMR NRBUNA;concluzie:pt un crestin adevarat il doare sufletul cand vede atata falsitate,prostie-am dreptul sa-mi spun parerea

    Apreciază

  2. Ce te faci atunci cind fericirea si iubirea unora este bazata si construita pe lacrimi, suferinta, chin, umilire, injosire, incalcarea liberului arbitru, birfa, intinarea a tot ce atingi cu ginduri si fapte reprobabile aplicate constant, programat, din obisnuinta sau la comanda, in obtinerea de foloase materiale, pentru a obtine putere, pentru a manipula pe cei care in mintea lor sunt mai slabi fizic, care nu ar da o palma nimanui, nici celui ce la un moment dat a ridicat palma si a lovit……

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.