CINE ESTI TU?


Cine esti tu? Aproprie-te de o oglinda si priveste adanc in ochii tai si pune intrebarea –Cine sunt eu? Sunt oare acest corp firav supus vremelniciei? Cand ceva te doare in interior, ce anume te doare? Cine esti tu daca te indragostesti si totul se termina trist si te doare ceva in interior? Cine esti?

Man In The Mirror

Sunt oare numai ceea ce vad in oglinda? Daca vad dincolo de reflexia oglinzii inseamna ca admit existenta a ceva ce locuieste in acest trup firav cusut cu ata firava a temporalitatii. De ce te doare in interior? Uneori avem impresia ca suntem aceste trupuri, ca ele ne caracterizeaza, insa batalia interioara pentru identitatea ta esentiala se da exact in acest interior de unde toate s-au nascut.  Cand privim in oglinda cerem de la noi sa fim sinceri cu noi insine si sa ne raspundem la acesta simpla intrebare –Cine sunt eu?, Cine suntem noi? , Cine esti tu?

Suntem oare niste roboti, spre a servi altora bunastare? Suntem oare facuti sa muncim zi lumina si sa nu avem timp sa ne privim copilul in ochi? Suntem oare facuti sa mergem la piata cu traista in mana si capul plecat gandind mereu la ce grea este viata, sau suntem mai mult?  Priveste in interior omule, observa ce se petrece acolo si fa-ti o descriere a ceea ce esti. Iesim in societate imbracati elegant si ne spunem ca suntem speciali, o lume speciala in care doar intretinerea acestui trup conteaza, goana nebuna dupa bani soarbe si ultima posibilitate de a te mai intalni cu tine in interior, de a vorbi cu tine, de a sta in liniste 5 minute cu tine. Ce-ti trebuie tie? Stii ce-ti trebuie? Daca nu, afla!  Viata pe care o construiesti mental si care prinde contur in suportul realitatii, te inalta cumva,  atinge cumva coarda sensibila a laturi tale interioare?

200572630-001

Evident cu totii stim ca cel mai mult conteaza calitatea si putinul, decat mult si prostesc, grotesc si fara rost. Toate acestea se intampla pentru ca iti lasi viata condusa dupa “ce zice lumea”, dupa cum “se poarta lumea”, dupa vointa lumii. Lumea este un “curent”de experiente, care ofera sabloane si tipare.  De ce vrei sa fii asa cum zice lumea sa fii? Ce avantaje iti aduce? Traind viata in ton cu lumea si lasand soapta Sinelui Superior suprimata de taria acestei provocari lumesti, innoada , opreste  comunicarea cu tine insuti/insati. Tu esti o taina. Descopera-te! Tu esti mai mult din ceea ce vrei sa crezi ca reprezinti.

Viata fara iubire si fara constiinta ca existi cu un scop bine determinat de urmat, in ton cu divinul din tine, nu are sens, este sluta, oarba si urata. Urmam mereu tiparele unor destine care nu fac  decat sa alimenteze iluzia si sa se reia la nesfarsit. Asta vrei? Esti multumit/a cu ceea ce creezi? Numai stand de vorba cu tine insuti/insati, 5 minute pe zi vei putea sa identifici, ceea ce te face fericit/a, vei putea sa-ti construiesti viata fara tiparele acestei lumi ci in concordanta cu vointa ta libera si cu inima ta. Ai dreptul sa fii fericit/a, nu-ti nega acest drept. Daca altii din ignoranta si prostie nu vad adevarul, nu te asocia constructiei lor nesanatoase.

lovely blond with bamboo in water

Esti mai puternic/a decat iti poti imagina, numai daca te redescoperi pe tine. In interior Sinele tau autentic, asteapta clipa cand iti vei da seama ca tot ceea ce construiesti fara a o face constient si calitativ, se naruie pentru ca nu are o baza solida. Iubirea este baza.  Iubirea te face constient de ceea ce reprezinti si de calea pe care trebuie sa o urmezi in viata. Totul iti arata calea, insa uneori refuzati sa vedeti.  Planurile, dorintele, idealurile celorlalti, nu trebuie sa fie un scop pentru tine. Tu singur/a, iti poti stabili scopul in ton cu inima ta, si vei creea frumos, vei aduce sublimul interior la exterior.

De cine depinde suferinta ta, sau bucuria ta, daca nu te tine insuti/insati? Toate alegerile pe care le faci, sunt pentru tine, din ele vei invata, vei suferi, te vei bucura, vei avea exact raportul cauza-efect, raportul a ceea ce ai construit. Viata care se bazeaza pe suferinta si ignoranta spune, vorbeste foarte mult despre ce ai in interior, ce ai semanat pe campul fiintei tale. Renaste omule cu fiecare gand, gest, actiune pe care o faci constient si descopera-te pe tine. Nu cauta vina lumii sa o atasezi la insuccesul vietii tale, ci mai degraba cauta sa devii constient ca tu insuti/insati ai creat asta. Nimeni nu este rau sau bun, ci este asa cum s-a vrut, cum ai vrut. Trezeste-te! Cine esti tu?

Autor-Cristian Gabriel Voicu   sursa-http://inspatelescenei2012.blogspot.ro/

astrograma completa

Un gând despre „CINE ESTI TU?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.