Legea atracției- Cum să ai tot ce-ți dorești


Tot ceea ce mintea poate să conceapă și inima să creadă, omul poate realiza.”-Napoleon Hill

Ai mai auzit poate de legea atracției din diferite cărți sau filme ( The Secret) ai și aplicat-o în viața ta, conștient sau inconștient.4SecretsTuneInToYourHeartChannel-533x340

 

În acest articol nu vreau să-ți explic cu inflăcărare cât de util e filmul Secretul ( care nu e chiar așa mare secret) sau câte cărți poți citi despre subiect și cum toate visele tale vor deveni realitate. Deși cred și am aplicat legea asta în viața mea,(deci pot zice că da, funcționează), pe parcursul drumului am remarcat câteva obstacole și lucruri de care nu se spune în film. Despre asta voi vorbi astăzi.

Legea atracției spune că ești ceea ce gândești și lucrurile cărora le acorzi atenția și energia ta, vor veni spre tine. De exemplu te gândești în permanență la câte facturi ai de plătit( toată atenția ta este acolo) și te enervezi, stresezi la gândul că toate cheltuielile sunt prea scumpe,iar energia ta este joasă( frustrare, nervi, îngrijorare), ei bine asta vei atrage în viața ta. Motive de îngrijorare.

Cum funcționează mai exact?

Legea atracției spune că orice ți-ai dori, poți avea, dacă te situezi pe aceeași lungime de undă cu dorința ta. A te situa pe aceeași lungime de undă înseamnă să știi că meriți, poți și să ai sentimente pozitive, așteptând realizarea obiectivului tău.

Pentru manifestarea dorințelor tale este necesar un obiectiv clar stabilit, care apoi să-l vizualizezi ca și când s-ar fi împlinit deja , să te aștepți ca rezultatul să apară și apoi să te bucuri de rezultat. Asta spune în film și în multe cărți, însă oamenii o iau mot-a-mot și uită un detaliu: ACȚIUNEA.healthy-22.jpg

De fapt principiul este simplu, dar oamenii se împiedică în detalii și nume pompoase ca Legea atracției, Secretul, Puterea gândului, etc. Astea sunt nume oarecum comerciale și poate de aceea ești sceptic la început, fiind sătul de atâtea legi și secrete.

Hai să vedem de ce funcționează și cum poți să o pui în aplicare.

În primul rând ai o dorință, un vis. Nu trebuie să fie nimic egoist, care să facă rău altor oameni și nici să includă alte persoane( nu poți de exemplu să spui vreau să facă x cutare lucru) E visul tău și trebuie să depindă numai de tine. Așa că îți setezi un obiectiv. Îl și notezi într-un caiet sau pe o foaie. Apoi îți imaginezi că visul tău deja s-a realizat. Închizi ochii și vizualizezi rezultatul, fiind total asociat în acțiune.( nu te vezi pe tine ca într-un film,ci trăiești acțiunea), te bucuri, îți amplifici toate sentimentele pozitive.

Poți să și scrii în caiet care-i rezultatul final și să pui o poză reprezentativă pentru obiectivul tău, având o credință de nezdruncinat că visul tău se va împlini.

Până aici, fie că o numim Legea Atractiei, setarea unui obiectiv sau Dumnezeu, funcționează pentru că tu te concentrezi acum pe ceea ce vrei, îți clarifici în minte câțiva pași de parcurs și imaginându-ți rezultatul, te auto-motivezi și-ți creezi o stare pozitivă, având încredere deplină că este posibil. Vizualizând rezultatul, îi transmiți creierului tău unde să-și îndrepte atenția și în ce să creadă. El te ascultă întotdeauna. Și-n plus, dacă te gândești la lucruri pozitive, ai o stare bună și ai observat sigur și tu, că în zilele când ești bine-dispus, ai mai mult randament și motive de bucurie.Te simți altfel, acționezi altfel.

child Head

Urmează acțiunea. Fii deschis la oportunitățile care apar și te pot duce mai aproape de visul tău. Acționează chiar acum.Orice pas mic e important. Dacă știi ce vrei și cum arată rezultatul, ți se vor ivi soluții , oportunități și norocul îți va surâde larg.

Un motiv pentru care întâmpini greutăți când îți dorești ceva, este pentru că Universul, Dumnezeu, sau numește-l tu cum vrei, vrea să vadă dacă chiar vrei lucrul respectiv. Dacă îți vine o idee și o pui imediat în agendă, apoi mai dai și un telefon unui prieten să vezi dacă te poate ajuta, Dumnezeu zice AHA, AȘA DA! Dacă vede apoi că ai încredere în tine și-n visul tău, îți trimite provocări, să vadă din nou cât de mult îți dorești. De aceea acțiunea e foarte importantă. Pune în mișcare energia și te asigură că te îndrepți spre visul tău, cu încredere.

Pasul urmator este așteptarea . Să aștepți ca visul tău să se împlinească și să fii sigur că vei avea rezultatele dorite.

Crede în lucrurile care nu se văd, iar recompensa ta va fi să vezi lucrurile în care ai crezut.”- Sf. Augustin

Ca un fel de GPS pe drumul tău spre realizarea viselor este ceea ce simți. Așa știi dacă te apropii de obiectivul tău,sau din contră, te îndepărtezi. Dacă te simți bucuros, entuziast și energic, felicitări. Înseamnă că ești tot mai aproape cu fiecare zi ce trece. Însă dacă ești îngrijorat, supărat și stresat, felicitări din nou, tot vei atrage în viata ta ceva, atât că e ceva ce nu vrei.

Brain

Motivul pentru care gandurile tale nu s-au transformat inca in realitate, este acela ca alte ganduri ale tale s-au transformat deja in realitate !”

Cel mai important pas, după acțiune, este detașarea. Eu multă vreme n-am înțeles-o și chiar m-a enervat. Cum adică să fiu detașată de rezultat? pai dacă ma detașez, renunț și gata, dupaia poate să mi se împlinească visul,că nu-l mai vreau, se gândea omul răzgâiat din mine.

Ei bine…a te detașa de rezultat, nu înseamnă să renunți, ci SĂ TE BUCURI DE CĂLĂTORIE .

Ai în minte clar obiectivul tău, știi cum arată,ce se aude și cum se simte, acționezi zilnic pentru a ajunge acolo, însă cu bucurie, fără să-ți pese de final. Savurezi prezentul și lucrezi cu bucurie la visele tale, te bucuri de fiecare mic succes care știi că te va îndrepta spre scopurile tale. Și bucurându-te de călătorie cu toată energia, atenția și încrederea ta, rezultatul nu se va lăsa așteptat.  Oricum, drumul spre succes e mai interesant ca succesul în sine. După ce ți-ai realizat dorința aia arzătoare, vei zice “așa… și acum?”, apoi vei găsi un alt obiectiv, poate mai mare.

Deci e mai important cine devii pe parcursul drumului, decât ce realizezi la final.

Un obstacol în realizarea dorințelor tale este mintea ta, subiect despre care am mai vorbit și în articolele trecute.

Ai mii de gânduri inconștiente, zilnic. Multe din ele sunt programate de părinți, anturaj, școală și majoritatea sunt de vibrație joasă, adică te gândești la lipsuri, la ce nu vrei, la ce nu ai, la ce nu poți. Și acestea te vor onora și-ți vor da ceea ce ceri, însă sunt convinsă că nu asta vrei. Nu este indicat să le alungi. Acceptă-le, zâmbește-le și concentrează-ți atenția pe ce vrei de fapt.

Data viitoare când vezi facturi, în loc să te enervezi , fii recunoscător. Ai mult de plătit la curent? Mulțumește. În luna respectivă înseamnă că ai avut lumină în casă și te-ai bucurat de ea, ai avut internet, ai spălat cu mașina…gândește-te la câte ți-a folosit electricitatea.

rabdare

Dacă ești într-o stare proastă, fă o plimbare, ascultă muzică, dă un telefon unei persoane dragi cu care n-ai mai vorbit de mult. Mută-ți atenția în altă direcție, apoi când ai o stare de bine gândește-te și lucrează la visele tale.

Un alt obstacol este nerăbdarea. Vreau asta și o vreau chiar acum. Împarte obiectivul în pași mici de acțiune și atunci vei știi că te apropii de visul tău.

Paradoxal este că oamenii spun că nu au răbdare, însă stau foarte bine și confortabil în același loc și situație de ani de zile.  Dacă ai avut răbdare cu lucrurile neplăcute din viața ta, eu cred că te poți bucura acum și să te îndrepți răbdător spre lucrurile frumoase care te așteaptă.

Apoi mai este invidia. Orice ți-ai dori, deja există cineva care are acel lucru. Fii fericit pentru el și eventual întreabă-l cum a reușit, ce pași a făcut. Poți afla lucruri interesante și utile. Invidia respinge acel lucru din viața ta. Dacă te gândești “ui și la nenorocitul ala, că a reușit, sigur a făcut ceva necurat” practic refuzi ideea că poți să ai și tu. Așa că de acum, când vezi oameni de succes, bucură-te, vorbește cu ei, mulțumește-le. Poate că Dumnezeu ți pune în cale tocmai pentru a vedea că se poate, nu să fi invidios.

Deci stabilește-ți o intenție clară. CE VREI? , imaginează-ți rezultatul glorios, treci la acțiune, fii atent la ce simți, așteaptă cu credință să reușești și detașează-te de ideea obsesiva să ajungi acolo, acum. Bucură-te de călătorie.

Apoi când ai ajuns la rezultatul mult așteptat, dă mai departe. Ajută-i pe alții să-și împlinească visele. Poate fi un sfat, o carte sau un singur cuvânt prin care poți schimba viața unui om.

Funcționează de fiecare dată?

Depinde. De tine.

Când nu funcționează este pentru că nu te-ai concentrat pe lucrurile bune din viața ta, nu ai fost recunoscător, nu ai acționat și cel mai important lucru, te-ai simțit trist și neîncrezător.

Iar diferența între filmul Secretul, cărțile despre acest subiect și realitate este că de fapt, în spatele norocului și a “coincidențelor” se ascunde multă muncă. Cu propria ta persoană, propriul tău creier și propriile sentimente. Trebuie practic să lucrezi zilnic la visul tău. Să-ți implici imaginația, să acționezi, să te șlefuiești și să-ți faci propria minte să lucreze pentru tine, nu împotriva ta. Dar se poate.Cu antrenament.(să nu uităm că și creierul e un mușchi) Depinde de tine cât de hotărât ești să ajungi acolo unde îți dorești cu adevărat.

TraCredinta

Nu trebuie să crezi nimic din ce am scris eu aici. Chiar te rog să nu o faci. Dar încearcă. Pune întrebări la orice auzi , citești sau simți. Fă tot posibilul să nu fi limitat de cei din jur sau alte lucruri exterioare. Ți se spune că nu poți? Întreabă-te Chiar? De unde știe că nu pot? Si dacă totuși pot? Simți că nu se poate realiza ceva? De unde știi asta? Unde anume simți? Si dacă totuși se poate?.

Nu crede nimic, fără să pui întrebări înainte și aplică în viața ta orice consideri că ți se potrivește. Încearcă, apoi dă verdictul de adevărat sau fals.

Succes!

sursa- aici

 

ccc

16 gânduri despre „Legea atracției- Cum să ai tot ce-ți dorești

  1. Asta înseamnă să fii optimist și să vezi tot timpul partea plină a paharului să fii conștient că totul e o provocare si viata le împarte pe toate după felul cum actionezi. Călătoria multi nu o realizăm pentru că suntem nerăbdători să ajungem la destinatie, aici pierdem…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu cred in asta ,la mine functioneaza . De foarte multe ori mi-am imaginat ceva (traiam acel ceva ca si când se intampla in realitate ,
    faceam asta si de fiecare data multumeam ca si cand se intampla) si in final chiar mi-i s-a intamlat aproape tot ce mi-am dorit de când am descoperit aceasta . Cred cu tarie in continuare ca tot ce doresc mi-i se intampla si sigur asa va fi ,multumesc !

    Apreciat de 1 persoană

    1. Eu cred, Andrei Elena, ca daca ai sa iti imaginezi ca scrii corect si ai sa traiesti lucrul asta ca si cand s-ar intampla in realitate… Si daca ai sa mai si pui mana pe o carte, chiar ai sa reusesti ! Chiar ti se va intampla 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      1. mai ,mai Mihaela….critici ca tine am mai vazut…critici micile greseli de punctuatie ….sau caligrafie dar se vede ca n ai invatat nimic

        Apreciază

  3. Functioneaza dar numai pt ca astfel traim intr-o lume imaginara ,unde totul este posibil.Cum procedam cind revenim in realitatea palpabila?Hai sa fim seriosi….

    Apreciază

  4. Reblogged this on Autovindecareblog and commented:

    S-ar putea sa ti se para complicat, dar sa stii ca in esenta, in Legea Atractiei conteaza focalizarea gandurilor tale pozitive pe actiune, iar vizualizarea rezultatului este obligatorie, concomitent cu emotia generata anticipativ de traire si resimtita cu inima, in timp ce excluzi implicarea mentalului analitic in acest proces. Fii foarte atent, ca si efectul gandurilor negative cunoaste acelasi mecanism simplu de actiune! Iata din ce motiv trebuie sa te incarci numai cu ganduri pozitive. Sa ne fie cu folos! Liana Enache

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.