Alegerea conexiunilor autentice 


Absorbiţi fiind de utilizarea telefoanelor celulare, de scrierea mesajelor şi navigarea pe Internet, noi suntem distraşi de la adevăratele conexiuni – cele realizate pe plan sufletesc. ART_Life-Files--Communication-Over-InteractionNoi suntem adeseori fermecaţi de informaţiile publicitare elogioase despre tehnologiile de ultimă generaţie, sperând că ne vor creşte calitatea vieţii şi ne vor ajuta să ne conectăm unii cu ceilalţi. Deşi reuşesc, în multe feluri, ele ne şi dau, fiecăruia dintre noi, ocazia de a face noi alegeri, cu privire la modul de petrecere a timpului şi de investire a energiei proprii. Majoritatea gadgeturilor, a micilor dispozitive, sunt în general concepute cu scopul de a ne îmbunătăţi viaţa; însă, atunci când le acordăm prea mult timp şi ne lăsăm captivaţi de ele, se întâmplă exact contrariul. Absorbiţi fiind de utilizarea obiectelor tehnologice portabile, configurate pentru e-mail, jocuri video şi navigare pe Internet, noi suntem, de fapt, distraşi de la adevăratele conexiuni – cele realizate pe plan sufletesc. Prin însăşi conştientizarea acestor tendinţe, noi devenim stăpâni pe propria putere de a le înfrânge şi de a face alegeri mai bune, pentru noi înşine şi pentru familiile noastre.7542152-young-successful-career-woman-holds-her-laptop-and-talks-on-her-mobile-phone

Odată ce vom fi decis să valorificăm cu înţelepciune micile dispozitive, în favoarea noastră, noi vom deveni maeştri în gestionarea propriului timp. Vom reuşi să ne concentrăm pe deplin atenţia asupra clipei prezente şi a activităţii desfăşurate, neacordându-le conversaţiilor telefonice şi altor surse de distragere, permisiunea de a se substitui contactului interuman. Fiecăruia dintre noi îi este cu putinţă să facă alegerea conştientă de a fi mai prezent în propria-i viaţă. Avem, în orice clipă, posibilitatea de a decide să nu fim aserviţi gadgeturilor şi să devenim conştienţi de priveliştile splendide şi sunetele încântătoare dimprejurul nostru, în vederea extinderii propriei conştienţe şi a prezenţei depline, atât în trupurile, cât şi în mediile noastre de viaţă.

happy-life1


Atunci când ne folosim discernământul cu privire la modul de investire a propriei energii, noi putem fi siguri că vom alege tot ce este mai bun pentru noi înşine şi fiinţele dragi sufletului nostru. Gadgeturile, micile dispozitive, ne pot fi instrumente utile, în călătoria noastră prin lumea materială; dar nu trebuie să uităm nicicând că noi suntem, cu adevărat, fiinţe spirituale ce trăiesc o experienţă omenească, ceea ce presupune interacţiunea cu semenii noştri, în mod direct, nemijlocit, la un nivel personal. Alegerile care susţin viaţa, care ne însufleţesc şi ne aduc bucurie, care ne intensifică legătura cu lumea dimprejur şi fiinţele iubite, sunt cele demne de întreaga noastră atenţie şi prezenţă de spirit, … minte şi trup. 

Alegerea Conexiunilor Autentice
Preţuirea Legăturilor Sufleteşti Nemijlocite
Tehnologia, o sursă de distragere 

2 gânduri despre „Alegerea conexiunilor autentice 

  1. Se spune ca omul nu trebuie sa uite de unde a plecat;cred ca o intelegere profunda a acestei intelepciuni ,ne-ar ajuta sa ne regasim echilibrul;intre mana de tarana ce suntem si atomul de siliciu ajuns pe mana noastra ,DELOC INTAMPLATOR;acest lucru nu se poate face mai bine decat facand excursii cat mai dese,DESCULTI- in istorie,la vatra stramoseasca,caci bine zise ,vorba de duh ardelanul L. BLAGA-VESNICIA NOASTRA TOT LA SAT ESTE !ESTE VORBA DE ACEA FORTA GRAVITATIONALA DINTRE STEA SI SATELITUL SAU,CARE,ATUNCI CAND DISPARE.DISPAR AMANDOUA !!!

    Apreciază

  2. SUSTINEREA EMOTIONALA TREBUIE SA DEVINA A DOUA NOASTRA NATURA CA SPECIE CE DORESTE SA NU DISPARA IN NEGURA IGNORATEI,EGOISMULUI ,FARISEITATII

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.