Evoluţie în Timp Real


Uneori, în circumstanţe dureroase, ne-am dori cu toţii să apăsăm butonul de Derulare Înainte; însă, procedând astfel, noi prelungim un proces important de învăţare.hourglassÎn răstimpuri, trecem cu toţii prin circumstanţe neplăcute, în care ne-am dori să dispunem de un buton de derulare înainte şi să ne propulsăm în viitor, transcenzând astfel dificultăţile, zbuciumul şi mâhnirea. Indiferent dacă situaţia cu care ne confruntăm este de mică însemnătate; ori e gravă, majoră – cum ar fi pierderea unei fiinţe iubite – dorinţa de a ne sustrage durerii şi de a găsi consolare, alinare, mângâiere, cât mai repede cu putinţă, stă în natura omenească. Totuşi, noi ştim, în adâncul sufletului, că trebuie să răzbim prin aceste experienţe, depăşindu-le de o manieră conştientă, mai degrabă decât să ne îngropăm capul în nisip; întrucât vremurile actuale sunt oportune accesării unor informaţii esenţiale, despre noi înşine şi despre viaţă. Procesul de învăţare nu este, întotdeauna, uşor; însă, el conţine nenumărate lecţii valoroase, menite să ne confere înţelepciunea pe care nu am reuşi să o acumulăm nicăieri altundeva şi nicicum altcumva.

tumblr_lsqd583Tdr1qbhetko1_500

Dorinţa de a apăsa butonul de derulare înainte poate duce la escapism [sauefugionism, tendinţa de a evada din realitate, percepută ca fiind neplăcută sau nesatisfăcătoare. Activităţile obişnuite ale vieţii cotidiene pot deveni, uneori, fenomene de efugionism, de pildă mâncatul în condiţii de stres. Alte moduri de efugionism sunt televiziunea, jocurile pe calculator, consumul de droguri, jocurile de rol, literatura etc. N.Tr.] şi la negare [în psihanaliză, negarea constituie un mecanism de apărare ori defensă, împotriva dezvoltării angoasei; un procedeu psihic prin care eul este menajat de confruntarea directă cu conţinutul subconştientului. Elisabeth Kubler-Ross consideră negarea unul dintre cele cinci stadii constitutive ale tiparului suferinţei. N.Tr.] ambele doar prelungindu-ne dificultăţile şi, în anumite cazuri, agravându-le. Cu cât suntem mai direcţi, hotărâţi şi curajoşi, în faţa oricăror provocări cu care ne-am confrunta, cu atât mai repede vom răzbi prin situaţiile respective. În lumina acestei înţelegeri, s-ar putea să realizăm că încercarea de a apăsa butonul de derulare înainte este, de fapt, similară încercării de a apăsa butonul de pauză. Atunci când înţelegem, cu adevărat, că singura cale de a depăşi orice situaţie existenţială, presupune a o înfrunta şi a trece de-a dreptul prin ea, noi încetăm să căutăm modalităţi de sustragere şi începem să acordăm mare atenţie circumstanţelor de viaţă. Realizăm că ne aflăm exact acolo unde trebuie să fim. Ne amintim că ne găsim în situaţia respectivă, cu scopul de a învăţa ceva ce trebuie să ştim; de asemenea, ne putem atenua durerea şi putem găsi consolare în lumina conştienţei că există un scop tainic şi înalt, al suferinţei, în viaţă.

Books globe and glasses

Atunci când simţi imboldul de a apăsa butonul de derulare înainte,aminteşte-ţi că nu eşti singura fiinţă umană, cu această tendinţă, în asemenea situaţii; instinctiv, noi evităm cu toţii, durerea. Însă, procedând astfel, noi ne prelungim, adeseori, suferinţa; şi tergiversăm un proces important de învăţare. Pe când alegi să-ţi trăieşti experienţele de viaţă în timp real, fii convins că, pe termen lung, ai optat pentru calea cel mai puţin dureroasă, cea mai sigură şi cea mai bogată în învăţăminte.

Evoluţie în Timp Real 
Butonul de Derulare Înainte
astrograma completa

2 gânduri despre „Evoluţie în Timp Real

  1. Intr-un Univers in care totul este energie ( de densitati si vibratie diferita ) trebuie sa ne fie clar ca ceea ce emitem vom primi inapoi. Fie ca te gandesti la acest lucru ca la ” karma ” fie ca te gandesti la legea atractiei universale sau la cea a rezonantei, pana la urma ideea este sa intelegem ca nu vom putea avea o viata , o experienta fericita pana cand nu gasim fericirea in interiorul nostru, un echilibru in exterior pana nu ne echilibram in interior.
   Cum sa faci asta ?
   Stai tu cu tine si intreaba-te : ce ma face nefericit/a ?
   Nu va ganditi ca alte persoane va fac nefericiti, este vorba doar despre noi, cu noi si ideile, credintele pe care le acceptam ca fiind adevarate desi ele nu sunt.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.