CELE 12 LEGI ALE KARMEI


Cuvantul “karma” in limba sanscrita inseamna “actiune”. Legea karmica este foarte asemanatoare cu legea lui Newton care sustine ca “orice actiune trebuie sa aiba si o reactie”. Atunci cand gandim, cand vorbim sau cand actionam vom initia o forta care va reactiona in consecinta. Aceasta reactie nu va putea fi  eradicata niciodata.

Active-Imagination-

Aceasta lege a cauzei si a efectului nu trebuie sa o privim ca fiind o pedeapsa, menirea acestei legi fiind aceea de a ne ajuta sa ne dezvoltam. O persoana nu va putea niciodata sa scape de consecintele actiunilor sale de aceea este necesara o mai mare constientizare a acestor actiuni proprii si o cunoastere a acestor legi.
Credinta ne invata ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni, iar consecintele acestor actiuni se vor face simtite in aceasta viata sau intr-o viata viitoare.

Actiunile din trecutul tau sunt cele care determina evenimentele cu care te confrunti in prezent. In budism se crede ca tot ceea ce simtim, tot ceea ce spunem si tot ceea ce facem, va aduce cu sine anumite concecinte, in concordanta cu intentiile noastre. In loc sa privim karma ca fiind o pedeapsa pentru greselile noastre din vietile anterioare, putem sa o privim ca fiind o lege care ne ajuta sa traim intr-o armonie, intr-o unitate cu tot ceea ce exista. Aplicarea acestei legi  in viata ta determina aparitia anumitor consecinte, fericite sau nu.images

Iata deci cele 12 legi ale karmei care odata intelese si aplicate va vor aduce implinirea,pacea si fericirea.

MAREA LEGE – LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI
“Așa cum semeni, așa vei culege”. Tot ceea ce emitem in Univers se intoarce la noi amplificat . Dacă ceea ce ne dorim este fericire, pace, iubire, prietenie … Apoi, ar trebui să oferim fericire, pace ,iubire si prietenie altora.

hourglass

LEGEA CREATIEI – viata nu se intampla pur si simplu , este nevoie de participarea noastră. .Noi suntem una cu Universul , atat in interiorul cat si in afara noastra si noi suntem conectati cu totul. Ceea ce este in afara noastra,in viata noastra ..este o reflectare a interiorului nostru. Fii tu insuti si inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa ai in viata,de oameni buni,care te iubesc,te sustin,de relatii pline de armnie si iubire…de tot ce vrei sa traiesti.

LEGEA UMILINTEI – Ceea ce refuzi , va continua pentru tine. Cu alte cuvinte,acel lucru caruia tu te impotrivesti va fi si mai mult prezent in viata ta.Dacă consideram ca cineva ne este dusman sau consideram ca gasim o trasatura de caracter negativa cuiva , atunci noi insine nu suntem focusati pe un nivel superior de existenta.

LEGEA CRESTERII. — “Oriunde te duci, acolo esti”. Pentru ca noi sa crestem in Duh, noi suntem cei care trebuie să ne schimbam nu oamenii, locurile sau lucrurile din jurul nostru. Singurul lucru pe care il putem controla in viata suntem noi insine. . Cand ne vom schimba in interiorul nostru si vom tine cond de calauzirile inimilor atunci si viata noastra se va schimba.sol-man_walking-grey

LEGEA RESPONSABILITATII – Ori de câte ori există ceva în neregulă în viata mea, este ceva în neregulă în mine. Noi oglindim ceea ce ne inconjoara si ceea ce ne inconjoara sunt oglinzi pentru noi.Acesta este un adevăr universal. Cu alte cuvinte absolut totul ce traim este doar responsabilitatea noastra,noi am atras prin cuvintele,gandurile si faptele noastre.

LEGEA CONEXIUNII-Fiecare pas duce la urmatorul,si asa mai departe,si asa mai departe… Chiar daca ceva ne pare inconsecvent sa stim ca este bine caci in Univers totul este conectat. Ca sa termini ceva, primul pas este sa te apuci de el.Nici primul pas nici ultimul nu sunt cei mai importanti. Prezentul,Trecutul si viitorul sunt toate conectate…

LEGEA FOCUSARII-Nu te poti gandi la 2 lucruri in acelasi timp Cand ne focusam pe valorile spirituale nu mai putem avea ganduri cu vibratie joasa care genereaza manie sau furie.focused-mind-energy[1]-710228

LEGEA DARUIRII SI OSPITALITATII-Atunci cand crezi ca ceva este adevarat acel ceva se va manifesta ca adevar pentru tine. Ceea ce ne asumam din invataturi se va vedea in practica de zi cu zi .

LEGEA LUI AICI SI ACUM-Privind in urma la ceea ce a fost ne impiedica sa traim in AICI SI ACUM. Vechile ganduri,credinte si iluzii ale trecutului trebuiesc eliberate pentru ca ne impiedica sa avem altele noi .

LEGEA SCHIMBARII-Istoria se repeta pana cand noi ne invatam lectiile de viata.

LEGEA RABDARII SI RECOMPENSEI-Ca sa fii recompensat pt ceva trebuie sa trudesti.Recompensele de valoare necesita rabdare si munca persistenta. Poate bucuria nu vine imediat dar sigur va veni la momentul cel mai bun . Anticipeaza acest lucru!rabdare

LEGEA IMPORTANTEI SI INSPIRATIEI-Primesti intotdeauna inapoi ceea ce tu ai oferit.Valoarea adevarata a unui lucru este rezultatul direct al intentiei si energiei investite.Fiecare contributie de-a ta este pentru intreaga creatie.Ceea ce faci are un impact asupra tuturor. Contributiile pline de iubire aduc viata si inspiratie Intregului.

articol tradus de pe http://www.social-consciousness.com/

sursa-https://vindecaviata.wordpress.com/

astrograma completa

Reclame

2 gânduri despre „CELE 12 LEGI ALE KARMEI

 1. DUALITATE (KARMA- LEGEA ACTIUNII SI REACTIUNII) SI NONDUALITATE (IUBIRE; LEGEA NONACTIUNII)
  Nonactiunea- actiunea nemijlocita, directa sau holografica (delocalizata) fara reactiune, exemplificata in univers de actiunea gravitationala si de iubire.
  Actiunea- actiunea mijlocita, indirecta sau localizata, exemplificata in univers de actiune si reactiune.
  Cei care va dezinformeaza sunt cei care va spun ca „Pentru fiecare actiune exista o reactiune egala si de sens contrar”
  In realitate exista actiunea fara reactiuni (naishkarmya in Karma Yoga), echivalenta actiunii paradoxale din taoism (wei-wu-wei: actiune fara reactiune), actiunii directe, nemijlocite, non-dualiste ori holografice (actiunile delocalizate sincronice, care actioneaza simultan asupra tuturor atomilor unui corp, precum timpul, gravitatia). Civilizatiile avansate folosesc acest tip de actiune pt accelerare si franare instantanee in care este eliminata inertia..
  Vechiul Testament (vechea lege) avea 10 porunci intemeiate pe legea actiunii si reactiunii (legea karmei), care mentineau identificarea cu mintea si cu dualitatea (realitatea perceputa prin mijlocirea mintii).
  Noul Testament (noua lege) are doar o singura lege (porunca) fiindca este intemeiat pe legea iubirii ( in fapt doua legi :1. iubirea simpatica dedicata lui Dumnezeu: „sa iubesti pe Dumnezeu din tot sufletul tau” ; 2. iubirea empatica dedicata semenilor: „sa iubesti pe semenii tai ca pe tine insuti”) sau a nonactiunii (actiunea care nu este localizata in minte ) prin care se transcede dualitatea (realitatea perceputa prin mijlocirea mintii).

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s