Miracolul Schimbării


Senzaţia de plictis poate fi un indiciu 

că trebuie să fim proactivi, prin declanşarea schimbării.

Confucius-despre-schimbare

Uneori, avem impresia că evenimentele nu se desfăşoară îndeajuns de repede, în ceea ce ne priveşte; de asemenea, că viaţa trece pe lângă noi. Timpul pare să-şi fi contenit lunecarea, să stea neclintit; iar noi părem a fi martori tăcuţi ai propriilor vieţi. Alteori, avem impresia că nu ne-au mai rămas experienţe inedite, captivante, de încercat, şi că suntem ferecaţi într-un ciclu nesfârşit, al stagnării. Dacă ne vom acorda răgazul de a lua în considerare aceste simţăminte, vom constata că se petrece, probabil, mult mai mult, dincolo de vălul aparenţelor; de pildă, poate mocni teama de a ne aventura în necunoscut. Cu toate acestea, prin contemplarea şi analizarea modului în care ne trăim viaţa, ne va fi mai uşor să depăşim senzaţia de plictis şi să pătrundem într-o stare existenţială pozitivă.

Arthur-Schopenhauer-citat

Aparenta monotonie a vieţii constituie, de obicei, un indiciu că trebuie să facem o schimbare. Plictisul ne poartă, cu uşurinţă, pe calea deznădejdii. Conştientizarea propriilor sentimente şi, apoi, stabilirea intenţiei de a schimba chiar şi un aspect minor al propriei existenţe, poate conferi valenţe pozitive, luminoase, perspectivei noastre. Acest act de schimbare ne îngăduie să păşim dincolo de propriile limite şi să descoperim lucruri noi şi captivante, care, adeseori, erau deja prezente, însă neobservate, în viaţa noastră. Lucruri simple, cum ar fi adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, participarea la un curs, ori înscrierea la un club, sunt moduri prin care ne putem depăşi zona de confort şi, implicit, prin care putem trăi miracolele şi explora splendoarea care există pretutindeni împrejur. Reţine că, în clipa în care ne încumetăm la ceva diferit de rutina noastră zilnică, vom aduce mult mai multă energie proaspătă, speranţă şi binecuvântări, în existenţă! Cu alte cuvinte, nu vom mai considera nimic, ca fiind plictisitor, ci vom conştientiza valoarea nepreţuită a toate cele ce sunt. group-meditation


Abilitatea de a integra aceste schimbări subtile, în existenţa de zi cu zi, va înlesni conştientizarea şi preţuirea miracolului reprezentat de însăşi viaţa noastră, a fiecăruia dintre noi. Am putea socoti schimbarea, drept o acţiune radicală, cu potenţialul de a ne transforma viaţa, din temelii; totuşi, tranziţiile delicate, subtile, aproape imperceptibile, de la modurile noastre  rutiniere de a acţiona, precum şi onorarea întregii vieţi, cu toate aspectele sale – acestea sunt cele care provoacă, într-adevăr, transformarea de valoare şi de durată.

Miracolul Schimbării
Dincolo de plictis

de Madisyn Taylor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.