Prezenţa deplină în Acum


Prezenţa deplină, fiinţarea  în momentul prezent

ne aduce, în mod firesc,  darul însufleţirii, vioiciunii

şi dragostei de viaţă.

Dream-Life-538x218

Atunci când suntem pe deplin prezenţi, ne oferim, în mod integral, pe noi înşine, Sinele nostru, stării sau îndeletnicirii din clipa de Acum. Atenţia, integritatea şi integralitatea, precum şi energia noastră sunt revărsate în momentul prezent şi sunt concentrate asupra activităţii curente. Este o experienţă intensă; şi, când ne aflăm în această stare, ne simţim întru totul vii şi învioraţi, debordând de forţă vitală. Acest fel de însufleţire ne cuprinde cu uşurinţă şi naturaleţe, atunci când suntem absorbiţi în îndeletnicirea preferată sau în divertisment; cu toate acestea, ne este accesibilă în fiecare moment şi ne-o putem insufla, o putem regăsi în orice clipă, în fiecare activitate. Ne stă în putere să infuzăm chiar şi îndatoririle care nu ne stârnesc o deosebită plăcere, cu lumina deplinei noastre prezenţe. Cu cât participăm mai intens, cu cât suntem mai prezenţi, cu atât mai expresivă şi valoroasă devine existenţa noastră.

Citat-Mahatma-Gandhi1

Data viitoare când te vei surprinde pe deplin implicat în momentul prezent, indiferent de natura activităţii săvârşite – creaţie artistică, dezlegare a unei enigme, rezolvare a unui puzzle sau convorbire cu cel mai bun prieten, ar fi bine să îţi acorzi răgazul de a conştientiza ceea ce simţi. Vei constata, poate, că nu te mai gândeşti, cu anxietate, la viitor, că trupul tău freamătă, în armonie cu ritmul Vieţii, ori că mintea ta lucrează la capacitate maximă. În timp ce te delectezi cu simţământul de a fi pe deplin ancorat în clipa de Acum, îţi poţi aduce la cunoştinţă că vei dori să evoci, să retrăieşti această stare, mai târziu. Ai putea să o reînvii, în timp ce străbaţi drumul spre casă sau te pregăteşti de odihnă, îngăduindu-ţi să fii la fel de implicat în acea experienţă, după cum ai fost, anterior.

Baby_Colours_Wallpaper_1920x1200_wallpaperhere


Cu cât ne canalizăm energia şi ne concentrăm atenţia asupra momentului prezent, cu atât onorăm darul Vieţii, precum şi oamenii din preajma noastră. Atunci când suntem pe deplin prezenţi, nu numai oferim, dar şi primim forţă vitală. În cursul zilei de azi, încearcă să fii pe deplin prezent în activităţile cotidiene şi vei asista la deschiderea porţilor unei noi şi fascinante realităţi!

de Madisyn Taylor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.