UN MIC SECRET DESPRE FERICIRE !


Cineva spunea “Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică.”

Martin Luther King

oamenii-fericiti_9e2d2c08d390ed

Intr-adevar procesul de imbatranire incepe doar atunci cand ii tratezi pe cei de langa tine cu intelepciune si ura crezand ca tu esti mai bun decat ei. Atunci cand vezi in ceilalti doar aspecte negative iti hranesti frustrarile iar maturitatea si seriozitatea cu care te mandresti nu sunt altceva decat minciuni proprii. Nu este nevoie de prea mult sa iti dai seama ca fiecare suflet e special, fiecare om are farmecul lui, trebuie doar sa alegi sa ii cunosti, sa vezi parte buna si vei invata ca viata nu e rea cu tine ci tu aduci rautate in viata ta prin ce spui, ce gandesti si faci.

Nu ai nevoie de prea multe pentru a fi fericit, iti trebuie o atitudine pozitiva si vei privi tot ce te inconajoara cu alti ochi, vei zari raze de soare chiar si atunci cand e ploaie, vei vedea bucurie acolo unde sunt lacrimi, si vei simti ca ai totul chiar daca nu ai nimic.

fericire

Viata de multe ori te poarta de pe un drum pe altul, de la o bucurie la tristete, de la ura la iubire, de la pasiune la indiferenta de la bunatate la rautate insa fara sa bagam de seama cee ce suntem suntem ceea ce gandim. Cum ne comportam si ce vorbim reflecta cu adevarat ce sentimente nutresc acolo in inima noastra.

Ne chinuim de multe ori sa intelegem viata ca pe un film, de multe ori nemaivand rabdare derulam mai departe scenele si vrem sa gustam doar finalul, alte ori preferam sa punem pauza deoarece ne plictisim prea repede, sau de multe ori preferam alt film, al nostru e prea greoi. Dar nu vom intelge niciodata daca nu ne vom opri pentru a savura fiecare clipa, fiecare moment, fiecare secunda din viata nostra cu inima deschisa si calda.

E-mult-mai-bine-sa-fii-fericit-riscand-pentru-ceea-ce-iubesti-decat-sa-fii-nefericit-renuntand

Nu maturitate si intelepciunea dobandite prin orgoliu pentru a fi superior celorlalti ne aduce fericirea si intelegerea acestei vieti ci simplul fapt ca preferi sa aduci valoare fiecarei emoti, fiecarui lucru, fiecarei stari, fiecarei persoane.

oameni-fericiti

Daca vrei sa intelegi viata, asta sa-ti fie invatatura dintru inceput si temelia tuturor rationamentelor si dorintelor tale: nu ai drept la nimic si nimeni nu-ti este dator cu nimic, nici societatea, nici natura. Daca le ceri fericirea, esti un prost; iar daca te crezi nedreptatit pentru ca nu ti-o dau, esti inca si mai prost. – Hippolyte Adolphe Taine

sursa-aici

Un gând despre „UN MIC SECRET DESPRE FERICIRE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.