Recunoaşterea propriei valori


Schimbă-ţi modul de gândire!

Fii convins că viaţa are importanţă şi tu eşti de nepreţuit!

Cum-iti-afecteaza-Facebook-ul-stima-de-sine

Uneori, cădem cu uşurinţă în mrejele iluziei conform căreia suntem insignifianţi, lipsiţi de valoare. Poate că vedem corporaţii sau instituţii de mari proporţii, celebrităţi sau oameni de succes, în comunitatea noastră, şi ne comparăm cu aceştia, gândindu-ne că notorietatea sau puterea acestora, în planul material, confirmă lipsa de importanţă a existenţelor noastre. Totuşi, nimic nu este mai departe de adevăr. Absolut fiecare dintre noi are valoare — o valoare colosală. Însăşi existenţa noastră influenţează nenumăraţi oameni, în felurite moduri. Şi, întrucât fiecare dintre noi constituie, în esenţă, un microcosmos, înlăuntrul unui Univers vast, experienţele şi trăirile noastre afectează Viaţa, în totalitatea ei, dincolo de orice închipuire. Pur şi simplu, lumea însăşi nu ar exista sub forma ei actuală, dacă tu sau oricare dintre noi nu am vieţui în ea.

ziua8

Eşti, probabil, conştient că, la un anumit nivel, nutreşti convingerea conform căreia existenţa ta nu are însemnătate. În cazul în care rezonezi cu acest mod de gândire, poate că a venit timpul să explorezi cauzele profunde. S-ar putea să îţi fi format, încă din copilărie, un sistem de gândire bazat pe autorespingere şi autodesconsiderare, pentru a te proteja sau pentru a pricepe ori, mai degrabă, a conferi propriul tău înţeles unor situaţii neclare. Este posibil să nu ţi se fi acordat suficientă atenţie şi ai decis, prin urmare, că ceva nu este în regulă cu tine, şi nu cu sfera de atenţie a oamenilor din preajmă. Petrece un timp, scrutând de unde au răsărit aceste sentimente de insignifianţă şi chibzuieşte ce schimbări ai putea aduce în viaţa ta şi în simţămintele tale!

poza


Chiar şi numai această credinţă în propria lipsă de valoare te-ar putea limita şi ar putea avea un impact negativ asupra existenţei tale. Atunci când îţi transformi percepţia şi viziunea, cu privire la posibilitatea şi capacităţile tale de a-ţi înfrumuseţa viaţa şi de a produce o schimbare semnificativă în lume, vei regăsi aspecte minunate din fiinţa ta, ce au fost învăluite în uitare. Vei descoperi, de asemenea, noi şi fascinante aspecte, a căror existenţă nici măcar nu o bănuiai. Conştientizarea gradului înalt de importanţă al propriei existenţe aduce, totodată, cu sine, darul unor noi surse de energie vitală şi al reînnoirii sentimentului de conexiune cu toată lumea.

   de Madisyn Taylor

Un gând despre „Recunoaşterea propriei valori

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.