Acolo unde ești, acolo ai vrut să fii


Cel mai probabil acum ești pe scaun în fața calculatorului tău și citești acest articol. Te-a obligat cineva să intri aici? Cel mai probabil nu. Tu ești cel care a luat această decizie. Se poate să cunoști blogul, iar în acest caz ai intrat pentru a vedea ce mai este nou. O altă posibilitate ar fi, să fi văzut articolul pe o rețea de socializare și să fi intrat din curiozitate. Sau poate ai luat decizia de a citi la recomandarea unui prieten.

Indiferent de situație, tu ești totuși cel care a luat decizia finală. Dacă blogul îți este cunoscut, puteai totuși să amâni citirea articolului:„O să-l citesc eu mâine”. Dacă ai intrat de pe facebook, puteai la fel de bine să nu îl fi deschis. Sunt doar atâtea articole care chiar dacă sunt share-uite nu intri pe ele. Iar dacă ești aici la recomandarea unui prieten, puteai la fel de bine să îți găsești și altă treabă. Cu siguranță ți s-a întâmplat ca unii prieteni să îți recomande filme, articole sau muzică pe care nu le-ai consumat niciodată.

Și cu toate acestea, ești totuși aici. Și știi care este elementul cheie datorită căruia tu ești aici?

Eu îl numesc într-un mod foarte „spectaculos”, îl numesc:„alegerea ta”. Trăiești experiența citirii acestui articol pentru că ai ales asta. Iar dacă în situația expusă mai sus lucrurile sunt evidente, în articolul de astăzi o să aprofundez puțin subiectul alegerilor și experiențelor pe care fiecare dintre noi le trăiește, inclusiv tu.

9526285194_7004935bd9_b

Fotografie de Tyreke White

Acolo unde ești, acolo ai vrut să fii

Atunci când am întrebat cititorii ce sugestii au pentru viitoarele articole de pe http://www.fiimplinit.ro, au fost mulți care mi-au sugerat să povestesc în articole mai mult despre experiențele mele personale.

Aș vrea să îți spun că mai în toate articolele eu scriu de fapt despre experiențe personale. Nu o fac la modul direct pentru a proteja identitatea și intimitatea persoanelor cu care intru în contact.

Dacă ai mai citit și alte articole de pe blog, ai observat poate că uneori folosesc exemple utopice. Aceasta este tot o modalitate de protejare a identității, atunci când orice legătură cu întâmplarea reală ar deconspira persoana, inventez ceva din care să se înțeleagă ideea.

În cele ce urmează o să fac o excepție și o să îți povestesc în mod direct o întâmplare trăită de mine acum câteva săptămâni. Imediat după istorioară voi trage și concluziile esențiale. Până atunci însă hai să vedem…

Istorioara

Acum două săptămâni, am fost timp de 7 zile într-o zonă de munte în apropierea parcului național Ceahlău. Excepțională zonă. Ți-o recomand cu căldură. Iar urcarea timp de 4 ore pe traseu montan, ciorba de legume de pe vârful muntelui, și coborârea timp de 2 ore au fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Asta ca să nu mai vorbesc de peisaje.

Ce este însă relevant pentru acest articol are legătură cu locul în care am stat cele 7 zile.

O persoană din grup, care s-a ocupat de organizare, a sunat cu vreo 3 luni înainte și a rezervat pensiunea care avea cele mai faine dotări din zonă. A plătit și avans pentru siguranță. Totul era pus la punct.

Totuși, cu o săptămână înainte de data cazării, organizatorul a sunat ca să se asigure că totul este în regulă. Surpriza a fost că lucrurile nu erau deloc conform celor stabilite. Nu ne mai puteam caza la respectiva pensiune la care plătisem și avans. Administratora de acolo însă ne găsise un loc la o altă pensiune neinclusă în circuitul turistic și cu niște condiții mult sub cele de la pensiunea rezervată inițial.

Cam aceasta ar fi povestea pe scurt.

Membrii grupului s-au agitat destul de mult până ce au conchis că: „Nu merită să ne stricăm concediul pentru o proastă”. Ne-am cazat în cele din urmă la pensiunea sugerată, iar cele 7 zile au fost perfecte după părerea mea. Ceilalți membri ai grupului mai aminteau tangențial de pensiunea la care ar fi trebuit să fim cazați și care se putea observa cu ușurință în zare.

Ceea ce nu știau acești oameni este că: Acolo unde ești, acolo ai vrut să fii. Cu nici o excepție și în orice circumstanțe această propoziție este adevărată.

Dacă ai fost cazat în altă parte decât acolo unde conștient ai ales, înseamnă că inconștient ai vrut să fii cazat acolo unde într-un final ai stat. Nimic nu se află în afara controlului tău. Tu alegi totul. Iar acest adevăr(odată înțeles) îți aduce o stare de calm inegalabilă.

Energia grupurilor

Pe lângă asta, în situația dată era vorba de un grup cu un așa zis scop comun. Mai bine de 10 persoane doreau să își petreacă concediul împreună. Energiile fiecăruia luate separat erau cu siguranță diferite. Locația în care am fost cazați, a fost defapt locația aleasă de energia grupului și nu de un singur individ.

Și merită să ai în vedere și tu asta de fiecare dată când intenționezi să faci ceva împreună cu alte persoane. Privește și desenele explicative de mai jos:

poza1

Cam așa poate fi văzută ideea de colaborare a unui grup. În realitate lucrurile stau ușor diferit:

poza2

Iar în fața situației reale, universul se vede nevoit să îndeplinească dorințe contradictorii. Ținta se poate chiar schimba conform cu energia grupului.

poza3

Asta pentru că universul te privește ca pe un întreg și ține cont în permanență de toate dorințele tale, încercând în permanență să le satisfacă pe toate.

Dacă dorința ta de astăzi nu are aceeași vibrație cu dorințele tale de ieri și de alaltăieri, este puțin probabil ca visul tău să devină realitate. De aceea, unul din lucrurile pe care trebuie să le țintești tu este congruența.

Revenind, conform energie tale, tu

Te afli în permanență exact acolo unde ai vrut să fii

Și nu există nicio excepție de la regulă.

Dacă ești cu capul sub ghilotină urmând ca în 3 secunde să rămâi fără el, este pentru că energia care te caracterizează(și care ți se datorează) a ales asta.

Dacă ești pe propria-ți insulă, într-un hamac cu un pahar rece cu suc natural în mână, este tot pentru că energia care te caracterizează a ales asta. Nicio experiență nu este în afara alegerilor tale.

Este adevărat că uneori în ecuație poate interveni energia grupului. Dar asta numai dacă ai discutat cu alte persoane să realizați ceva împreună. Alteori poate interveni energia dorințelor tale subconștiente.

Niciodată însă,(repet!) niciodată nu ți s-a întâmplat sau ți se va întâmpla ceva fără ca tu să vrei asta.Conștientizează acest adevăr, și trăiește pacea pe care o aduce el în viața ta.Pentru orice completări sau curiozități te invit să folosești secțiunea de comentarii de mai jos. De abia aștept să aud părerea ta referitor la ceea ce ai citit.

Cu drag,Cosmin Constantin-Cîmpanu -sursa: fiimplinit.ro

KARMA IUBIRII
Karma iubirii http://www.vidia.ro/afiliere/idevaffiliate.php?id=1&url=24

17 gânduri despre „Acolo unde ești, acolo ai vrut să fii

 1. Interesant…ok, totusi, nu mi-e foarte clar….deci ni se poate intampla ceva ce totusi, constient nu ne dorin. ceva neplacut de exemplu, ….cum e cu energia fiecaruia, energia care ne caracterizeaza si care decide ca trebuie sa ni se intample ceva neplacut…(exemplu cu ghilotina)
  Sau, constient aleg sa mi se intample ceva bun, imi doresc, de exemplu foarte mult sa vad o persoana, sa interactionez cu ea si nu se intampla asta…de ce, pentru ca acea persoana nu-si doreste la randul ei acest lucru?
  Mi-ar placea sa pot sa decid tot ce urmeaza sa se intample in viata mea….Mersi mult!

  Apreciază

 2. Hmm, acum 2 luni calatorind cu masina, am revazut un loc foarte frumos care mie imi placea, si pe care si de aceasta data il admiram cu bucurie, fara sa am in gand nimic rau, sau negativ. Totusi, cand am ajuns in centrul acestui loc s-a intamplat ca era sa mi pierd viata (un accident) ceea ce ma face sa cred ca nu intotdeauna se intampla exact ceea ce vrem, ci se filtreaza acest lucru prin toate energiile cu care interactionam. Asa imi explic functionalitatile anumitor intamplari, si cred ca e bine sa alegem sa traim in preajma celor pe care ii simtim pozitivi, sau macar sa incercam, pentru ca ne putem si asa insela uneori 🙂

  Apreciază

  1. DA acum inteleg si eu unele chestii ex;eu vreau ceva dar ..se intimpla altceva dupa, imi dau seama ca e mai buna varianta a doua …pt ca eu in fond aia vroiam ,ce tare
   multumesc !e bine sa te citim ..succes .

   Apreciat de 1 persoană

 3. Salut !
  Intro oarecare masura sunt de acord cu expresia „esti acolo unde ai vrut sa fi „….constient sau „inconstient”,dar nu sunt de acord cu exemplu dat ,cel cu ghilotina.Nimeni nu-si doreste sa i se intample ceva atat de crud…..nici constient,nici inconstient ,nici subconstient.
  Iar exemplu cu alegerea celei de a doua pensiuni,ca toti au fost de acord…Hai sa nu gandim ca niste copii naivi; intram in filozofie….
  Adica,vrei sa spui ca toate persoanele din grup si-au canalizat energia pentru cea de a doua pensiune,de care,probabil,nici nu stiau de existenta ei ????????Greu de crezut…
  De fapt,acest grup s-a gandit la vacanta aceasta cu 3 luni mai devreme iar in momentul in care a aflat ca pensiunea unde urma sa se cazeze s-a schimbat,ce alegeri putea sa mai faca????Sa nu mai mearga in zona si sa stea acasa??Dupa atatea planuri si dupa atata asteptare!!!???Da,din moment ce au ajuns la aceasta pensiune,au fost de acord;dar au fost de acord,pentru ca nu au vrut sa stea acasa;pentru ca e si spiritul de turma…..

  Apreciază

 4. Consider ca ești acolo unde ești nu pentru ca tu ai vrut sa fii acolo ci pentru ca acea forța care ne guvernea za viața, si care se cheamă destin, ne schimba planurile fie ca vrem, fie ca nu vrem. Nimic din ceea ce ni se întâmpla nu este întâmplator.

  Apreciază

 5. Cand am citit titlul,,acolo unde esti,acolo ai vrut sa fi”,m-am gandit la situatia in care sunt.
  Am ales cu cateva luni in urma,
  sa fac o schimbare in viata mea.
  Locuinta.orasul.locul de munca.
  Am ales,am vrut.Am crezut in alegerea mea.In momentul de fata nu e ceea ce speram dar mereu imi spun ca sunt unde am vrut.Am ales.
  Ce te faci daca ai dorit ai ajuns ai sperat?O iei de la capat si astepti ca universul sa iti dea o alta dorinta sa ajungi acolo unde vrei……

  Apreciază

 6. Așa Cum ni se întâmplă majorități probabil ,nu sunt nici eu foarte impacata cu viața mea. As vrea o schimbare și nu știu…nu pot…nu îndrăznesc sa o fac. Sa se datoreze reticenta faptului ca aici trebuie sa fiu??? S

  Apreciază

 7. Sunt foarte multe alegeri pe care le facem si inainte de intrupare.Asa ce destul de greu sa verifici ce anume ai hotarat ca suflet, ce experiente ai ales, si care sunt alegerile din aceasta viata.Oricum indiferent cat de ” rau ” ar arata experientele actuale, ele sunt alese cu un dingur scop, si anume acela e atinge maxomul din potentialul nostru, de a evolua, a invata si a ne transforma.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.