Constiinta Christica


CHRISTCONSCIOUSNESS01Un subiect spinos, fiind acoperit de atât de multe straturi de dogmă. Conştiinţa Christică este o stare de conştiinţă extinsă, un nivel colectiv al Fiinţei şi care, totuşi poate fi trăit personal. Conştiinţa Christică este un nivel al propriei noastre Fiinţe. “Caută-mă în Inima ta”, spunea El, “după ce vei fi închis uşa cămăruţei tale, şi voi fi acolo”. Conştiinţa Christică este o experienţă, chiar dacă din această experienţă ministerele credinţei au făcut o teorie şi o dogmă. Ea este accesibilă oricui are curajul de a trece dincolo de ficţiunile egotice ale personalităţii liniare, oricui are onestitatea de a se privi dincolo de orice negaţie şi de orice judecată, oricui are puterea de a rămâne transparent în faţa realităţii, în Acceptare. 

 

imagesDe ce în Inimă trebuie căutată experienţa Christică?  Pentru că Inima este spaţiul interior în care se încrucişează două moduri fundamentale de a percepe întreaga realitate: a gândi şi a simţi. Mintea nu poate accepta niciodată, căci natura ei este întrebarea, problematizarea şi dihotomia. Aceasta este gândirea. Alternativa este a simţi realitatea mai curând decât a o gândi. Acesta ste secretul, marea schimbare, marea transformare interioară pe care fiecare poate alege să o facă. Sau nu.

Cât de greu este să linişteşti mintea, pentru a putea simţi realitatea şi a deschide larg uşile percepţiei către conştiinţa Christică? E uşor. Eşti la distanţă de o respiraţie conştientă de marea poartă.

344608cc2b199acc548974dbf82941dcAcum 2000 de ani, cel cunoscut sub numele de Isus în lumea ortodoxă, trăia starea de conştiinţă numită Christos. Era Acela care semăna seminţele marilor transformări pe care le trăim astăzi în conştiinţa întregii umanităţi. Aceste timpuri nu ar fi fost posibile fără acest mare Maestru. A fost un revoluţionar extraordinar, un vizionar neconformist, un neascultător, o adevărată oaie neagră a timpului său. Cuvintele sale izvorâte din experienţa Christică au fost răstălmăcite şi răsucite până când au ajuns ceea ce el înfiera cel mai aspru: literă moartă a fariseilor şi cărturarilor. Dogmă. Cel mai important lucru care a fost omis din credinţa oficială ar putea fi doar o completare aparent neimportantă la celebrul citat: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Şi tu eşti asemenea.” Asta ar fi răsturnat totul. Oamenii ar fi căutat înlăuntrul lor în loc să caute înafară. Puterea ar fi rămas fără obiect.

images (1)Şi totuşi Umanitatea, această rasă superbă de îngeri care şi-au asumat experienţa de a fi în trupuri de pământ, ajunge în zilele noastre la o rezoluţie. Conştiinţa Christică erupe de pretutindeni, sub toate formele, în toate manifestările Conştiinţei, schimbând pentru totdeauna istoria Creaţiei. Sistemele puterii se prăbuşesc, doar din cauză că puterea este o iluzie. Frumuseţea, Adevărul, Libertatea erup şi ele din adâncurile acelui spaţiu interior pe care Maestrul umanităţii l-a indicat de atunci: din Inimă. O nouă Identitate, celestă este gata de a fi îmbrăcată de Umanitatea ce-şi recapătă

Conştienţa.

ChristusBuddhaFiecare dintre voi, cei care citiţi aceste rânduri simţiţi crescând din adâncuri acest adevăr care nu mai poate fi oprit. Altfel aceste rânduri nu ar fi ajuns până la voi. Sunteţi aceia aflaţi în Călătoria Inimii, care nu este altceva decât călătoria Sufletului aflat în experienţa umană, în drumul vostru către o nouă stare de conştienţă a ceea ce sunteţi cu adevărat. Voi sunteţi aceia în care creşte Conştiinţa Christică. Aceasta este marea transformare prin care trece Umanitatea, aceasta este “cea de-a doua venire”, acesta este “sfârşitul timpurilor”, aceasta este “noua conştiinţă şi noua energie”. O puteţi numi Conştiinţa Christică. Sunteţi la o singură respiraţie conştientă de această experienţă aflată dincolo de orice dogmă.

 autor-Horia Turcanu

sursa-aici

3 gânduri despre „Constiinta Christica

 1. Constiinta nu poate fi doar Cristica pentru simplul fapt ca ea nu este ,si aceasta afirmatie ca nu este,arata ceea ce nu este.Iisus a fost si este si va fi ,adica aici si acum mereu cel ce este!

  Apreciază

  1. In grea ispita au cazut din pricina intrarii prea de timpuriu in zavorare si compatriotii
   nostri, Preacuviosii Isachie (Patericul Lavrei Pecerska si Vietile Sfintilor, 14 februarie) si
   Nichita (Patericul Lavrei Pecerska si Vietile Sfintilor, 31 ianuarie) ai Lavrei Pecerska. Vrednic de luare aminte in viata Preacuviosului Isaachie, traitor in aceleasi vremuri cu
   Preacuviosii Antonie si Teodosie, este faptul ca el s-a zavorat de voia lui. El se nevoia
   trupeste cu mare asprime; nazuinta spre o nevointa inca si mai aspra i-a insuflat gandul de a
   se zavora intr-una din cele mai stramte pesteri ale manastirii Pecerska din Kiev. Se hranea cu
   prescura si bea numai apa, iar aceasta hrana saracacioasa o primea din doua in doua zile.
   Nevoindu-se trupeste cu atata asprime si neavand destula cercare in ce priveste nevointa si
   lupta duhovniceasca, era cu neputinta sa nu puna pret pe nevointa in sine. Indeobste, ispita cu
   care il bantuiesc demonii pe nevoitor se intemeiaza pe starea lui launtrica. „Daca omul insusi,
   spune Preacuviosul Macarie Egipteanul, „nu da pricina satanei sa-1 supuna inrauririi, satana,
   nu poate nicicum sa puna stapanire pe el cu de-a sila ” (Cuvantul 4, cap. 2).
   Demonii i s-au infatisat lui Isachie in chip de ingeri de lumina; unul dintre ei era mai
   stralucitor decat ceilalti; demonii 1-au numit pe acesta Hristos si au cerut nevoitorului sa se
   inchine lui. Prin inchinarea cuvenita numai lui Dumnezeu si pe care a dat-o, insa, diavolului,
   nevoitorul s-a supus demonilor, care 1-au muncit prin saltarea silita a trupului (dantuire) pana
   ce 1-au lasat pe jumatate mort. Preacuviosul Antonie, care-i slujea zavoratului, a venit la el cu hrana obisnuita; insa, vazand ca zavoratul nu scoate nici un cuvant si intelegand ca s-a
   intamplat cu el ceva aparte, a spart, cu ajutorul altor monahi, intrarea, care era inchisa cu
   totul, intrand in pestera lui Isaachie. L-au scos pe acesta afara ca pe un mort si 1-au pus
   inaintea pesterii; bagand, insa, de seama ca mai traieste inca, 1-au asezat in chilie pe pat.
   Preacuviosii Antonie si Teodosie il ingrijeau cu randul. Din pricina ispitei, Isaachie ramasese
   slabanogit cu mintea si cu trupul: nu putea sa stea in picioare, nici sa sada, nici sa se intoarca
   de pe o parte pe cealalta, fiind intins; vreme de doi ani a zacut nemiscat, mut si surd. In al
   treilea an a inceput sa vorbeasca si a cerut sa fie ridicat si pus in picioare. A inceput, apoi, sa
   umble ca un copil mic, insa nu a aratat nici un fel de dorinta sau gand sa mearga la biserica;
   acolo 1-au dus abia-abia si numai cu sila; incetul cu incetul, a inceput sa stea in biserica lui
   Dumnezeu. Mai apoi, a inceput sa mearga si la trapeza, si s-a deprins putin cate putin, sa
   manance: in cei doi ani cat zacuse in nemiscare, nu pusese in gura nici paine, nici apa. In cele
   din urma, s-a liberat cu desavarsire de infricosata si uimitoarea pecete pe care o lasase asupra lui aratarea si lucrarea demonilor. Dar pana la sfarsitul vietii sale, Preacuviosul Isaachie a atins o inalta masura a sfinteniei.
   Preacuviosul Nichita era ………………….

   Dă clic pentru a accesa Sf.%20Ignatie%20Briancianinov%20-%20Despre%20inselare.pdf

   Apreciază

 2. E bine și doar atât, dar cred că anonim știe că Iisus Cristos este Viu în toate timpurile și dimensiunile, adică Veșnic. Conștiința Cristică este Mintea Lui și gândurile care emană din această Minte în care toți ne unim și suntem una. Avem libertatea să credem ce vrem, însă cele 2 cuvinte, Iisus Cristos, sunt cele mai puternice din Cer și de pe Pământ și doar rostindu-le se întâmplă instantaneu ceva! Unuia din discipolii lui Iisus i s-a cerut să dezvăluie ultimul Nume revelat de Dumnezeu, iar el a spus că este cel pe care l-au răstignit. Au vrut să-l linșeze… Cine vrea să cerceteze aceste cuvinte să caute pe Google ,,Trupul de Slavă,, a lui Iisus, și deși lapidare informațiile, unii vor înțelege că toți vom avea aceste Trupuri. Mulțumesc, cu respect pentru oricare altă opinie a oricărui seamăn de-al meu!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.