Adevarata daruire


Sharing“Adevarata daruire inseamna o revarsare a iubirii tale. Atunci cand daruiesti in acest fel, nu simti ca esti sleit de puteri. De fapt, te simti energizat, pentru ca iubirea pe care o darui se intoarce la tine, prin recunostinta oamenilor pe care i-ai atins. Nu face greseala de a crede ca nu ai nici un dar de facut.

Fiecare dintre noi are ceva de daruit. Darul tau aduce bucurie, tie si celorlalti. El te ajuta sa pasesti inainte si sa te exprimi pe tine insuti. El inlatura barierele separarii, te ajuta sa te conectezi cu ceilalti si sa le permiti celorlalti sa afle cine esti tu cu adevarat.

Poti da numai ceea ce crezi ca ai si poti primi, numai ceea ce crezi ca meriti. Daca incerci sa dai ceva din ceea ce nu crezi ca ai, ceilalti vor simti ca darul tau este nesincer si vor refuza sa il accepte, neavand cum sa daruiesti astfel! Daca incerci sa primesti ceea ce crezi caprimesti pe nemerit, vei incarca darul cu atat de multe conditii, incat celorlalti le va fi imposibil sa ti-l dea.

kindness-heart-image-orgspringAstfel de incercari esuate de a da si a primi pot fi epuizante din punct de vedere emotional. De asemenea, ele iti pot slabi increderea in sine, in asa fel incat, atunci cand pasesti in urmatoarea experienta, te poti astepta la un esec. Este mai bine sa o iei mai incet si sa fii cinstit cu tine insuti. Dupa aceea, poti fi cinstit si cu ceilalti.

Daca nu crezi ca ai darul, nu incerca sa-l dai. Daca nu crezi ca meriti darul, nu incerca sa-l primesti. Asteapta pana cand esti gata sa dai darul si sa-l primesti si vei avea o sansa mult mai mare de a reusi.

Poate credem ca suntem generosi fata de ceilalti dar, atunci cand ne displace faptul ca ei nu si-au exprimat recunostinta, sau ca nu ne-au facut si ei daruri, trebuie sa punem sub semnul intrebarii propriile noastre motive. Am dat noi oare in mod neconditionat, sau am dat pentru a obtine ceva in schimb? Ne-am simtit bine daruind, sau am simtit ca facem un sacrificiu?

Numai sinceritatea cu care raspundem la aceste intrebari ne poate spune daca darul nostru a fost sau nu autentic. Daca a fost, nu vom regreta. Daca regretam, e mai mult ca sigur ca darul nu a fost dat cu inima deschisa. “

Paul Ferrini

 

3 gânduri despre „Adevarata daruire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.