PILONUL CENTRAL- Exerciţiu de relaxare şi meditaţie


pilonulcentral_frontPilonul Central” este un exerciţiu de meditaţie  deosebit de puternic şi eficient, preluat din marile învăţături secrete ale Cabalei. Această meditaţie purifică toate structurile energetice, restabileşte câmpul auric prin infuzarea unei mari cantităţi de energie în aură şi activează centrii interiori de lumină.

Exerciţiul începe cu o relaxare fizică urmată de o relaxare mentală care au ca scop liniştirea corpului şi a minţii care vor duce la restabilirea echilibrului energetic, necesar pentru a intra în starea de meditaţie profundă. Meditaţia Pilonul Central are un caracter complex cu multiple efecte benefice asupra corpului, mentalului şi sufletului, facilitând toate procesele de vindecare şi, în acelaşi timp,  accederea spre energiile superioare, care stau la baza dezvoltării spirituale.

Meditatia aici-  http://embed.trilulilu.ro/muzica-ambientala/meditatie-ghidata-pilonul-central

12 gânduri despre „PILONUL CENTRAL- Exerciţiu de relaxare şi meditaţie

 1. Personal, am incercat aceasta meditatie, dar nu am reusit, deoarece aveti doua greseli fundamentale:muzica aleasa este total inadecvata si, fiindca ati considerat ca nu este de ajuns, are volumul mai tare chiar decat vocea respectiva. Regret, conform mie, care practic de ceva vreme si, deci, stiu ce inseamna relaxarea prin meditatie, spun ca efectul a ceea ce faceti este contrar rezultatelor pe care ar trebui sa le obtina un practicant. Numai bine si sanatate, va doresc!

  Apreciază

  1. Încercați să nu mai opuneți rezistență sunetului, stimată doamnă. Sunteți prea încrâncenată mental de aceea nu vă reușește meditația. Muzica aleasă de realizatorii acestei meditații ghidate este foarte potrivită, adecvată. Nu poate fi vorba de nici o greșeală „fundamentală” După modul în care vă exprimați, „conform mie” „care practic de ceva vreme și, deci, știu ce înseamnă…” „spun!” dând o sentință din înălțimea majestății dumneavoastră, „efectul a ceea ce faceți e contrar” Rar am citit așa ceva, – în câteva cuvinte numai, debordați de un ego ieșit din comun, GRANDIOS, cu ghilimele de rigoare. Tocmai din acest motiv nu vă reușește meditația. Nu știu ce practicați, dar rezultatele ar trebui să fie altele. Mă îngrozesc citind comentariul dumneavoastră, vă simt ego-ul cum mă strivește. Și vă mărturisesc am intrat pe această pagină pentru prima dată, nu am nici un fel de aranjament nici cu realizatorii blogului, nici cu realizatorii suportului meditației în cauză.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Bun gasit. Am practicat meditatia acesta sezand in lotus (pozitie in care meditez de obicei). Este ok, sau necesita pozitia asezat pe sacun? Intreb asta deoarece se cere vizualizarea unei sfere la capul picioarelor si nu stiu cum sa procedez, fiind in lotus.
  Sper sa imi clarificati nedumerirea, astfel incat sa pot practica eficient.
  Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna,
  Dana

  Apreciat de 1 persoană

   1. Multumesc pentru promptitudine si pentru precizare..
    In lotus fiind unde vizualizez in acest caz sfera „de la capatul picioarelor”? Mai sunt necesare si alte ajustari privind aceasta meditatie in pozitia lotus?
    Ce consecinte are energizarea extraordinara a Ajnei? Intreb deoarece din punct de vedere ayurvedic am un exces de tip Vatta (aer) in corp, ceea ce produce agitatie la nivel mental cu tendinta si senzatie de stranietate si tendinta spre dezorganizare ca si cum „nu ti se leaga” si sunt neclare lucrurile. De felul meu sunt o persoana organizata, pragmatica si lucrez foarte mult cu mine (ca formare sunt psiholog/psihoterapeut). Acum fac ceva exercitii yoga de eliminare a acestui exces si as dori sa practic meditatii si tehnici de restabilire a sanatatii radiante. Dezechilibrul este ca urmare a mutarii mele in strainatate acum 5 ani si am inteles ca se datoreaza faptului ca vibratia cristalelor din chakra Muladhara este diferita de cea a pamntului de aici. Si intervine acest dezacord pana la armoizare si reechilibrare.
    Avand in vedere aceste considerente ce imi recomandati?

    Multumesc anticipat,
    Dana

    Apreciază

    1. Dana, îl voi lăsa pe Daniel să-ți răspundă, dar parcă simt nevoia să-ți spun câteva cuvinte. Lasă detaliile la o parte, nu e un sfat, e o rugăminte. În meditație își cunoști Ființa, îți atingi Ființa – Ființa este un întreg, și așa trebuie să te lași și tu modelată, după „chipul” Ființei. Nu te mai fragmenta, nu mai percepe ce probleme ai în ajna, pentru că percepția produce probleme. Ridică energiile din Muladhara, tragele sus prin insprirație spre plexul solar, și vei vedea că te vei împăca cu pământul pe care ești acum. Ba mai mult, tragele în sus, spre anahata, și te vei împăca cu oamenii, între care trăiești. Nu-ți mai detalia problemele atât de minuțios, pentru că înseamnă că tu le aduci în manifestare. Meditația înseamnă raportare la Dumnezeire, te poate îmbrăca Dumnezeu în grația Sa, doar la Ajna, sau Muladhara? Ești un întreg, regăsește-ți întregul, și oprește mintea care te porționează și te divide. Fă meditația în lotus, fă meditația, stând în picioare, fă meditația, stând pe un fotoliu – și apoi alege, cum crezi că e mai bine. Poate va fi, astăzi într-o poziție, mâine în alta, acceptă aceste situații diverse, și nu te împotrivii. Fii fluidă și lasă-te să curgi, și ai încredere în tine, că ceea ce alegi astăzi poate fi diferit de ceea ce ai ales ieri, dar în ambele cazuri ai procedat corect. Meditația e un mediu catalitic care te orientează spre alegerile corecte – corecte pentru tine însăți. (Nu se întâmplă nimic dacă stai în lotus, și simți energia în labele picioarelor – e același lucru. Nu ești un turn de beton, ești o ființă umană maleabilă – iar pământul căruia tu îi trimiți energia, așa te dorește, o ființă umană maleabilă. Încearcă în lotus, și mai apoi, încăodată, stând într-un fotoliu, e același lucru. Tu primești la fel lumina, și pământul de asemenea.) Scuze pentru intervenție, toate cele bune. Dacă vrei caută-mă pe Facebook, cu același nume, și mai vobim. Succes.

     Apreciază

     1. Bun gasit si multumesc pentru interventie. (pe FB am refuzat sa-mi fac profil).
      Referitor la rugamintea ta: asa este. Atunci cand esti „cu nasul” in situatie, pierzi claritatea datorita identificarii. Multumesc de reamintire. Devenisem „tehnica” pentru a nu gresi ceva, vezi Doamne.
      Sa auzim de bine,
      Dana

      Apreciat de 1 persoană

 3. Da, are dreptate dna care critica asa zisa melodie. E neplacuta . Daca vreti sa ajutati, puneti un sunet natural, apa, vant, zgomot alb etc sau nimic, nu toti oamenii apreciaza ”muzica ” asta .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.