Starea de bine este singurul sens al vietii


images (1)Am mai zis-o chiar aici si pe blog dar vi-o repet: Exista un singur sens posibil in viata. Sa te simti bine. Preocuparea pentru sens in viata este strict expresia faptului ca nu-l traiesti. Pentru a-l trai insa, renuntati la cautari si orientati-va catre ceea ce va aduce satisfactie si calm. 

Tot ce nu va aduce starea de bine este pierdere de vreme.

Pentru ca sintagma ”sa te simti bine” poate fi siluita cu intelegeri departe de cele la care ma refer eu, fac aici cateva clarificari , sper eu utile.Tot ce fac oameni este sa caute starea de bine inteleasa ca o placere sau satisfactie de durata.Toti cei care cauta pe Dumnezeu, Supraeul, Adevarul, Bogatia, Celebritatea, Frumusetea, Succesul, in fapt spera de la acestea, starea de bine.

Dar trebuie multa smerenie sa recunosti ca esti doar un simplu om care doreste un moment de pace , placere sau satisfactie.In spatele cautarii Adevarului sau lui Dumnezeu , a Celebritatii sau Bogatiei sade setea de glorie a unui ego macinat de neincredere si sentimentul micimii.Toti vor doar  sa se simta cu adevarat bine. Cand te simti bine intelegi ca ai deja totul.

relaxare22Tot ce faci din acest moment este sa creezi relaxat cu ceea ce-ti pune viata la dispozitie.

Doar esti si te bucuri de ceea ce esti si apare. Te bucuri ca ai ocazia sa fii aici sa te exprimi. Diferenta dintre cei care gasesc starea de bine si cei care doar o cauta, sta in atitudinea de fond fata de viata in general. Incredere, respect si deschidere fata de viata sau ostilitate, suspiciune si convingerea ca totul este  hazard sau entropie.

Starea de bine … este EXCLUSIV o chestiune energetica interioara … si implicit nu poti obtine starea de bine decat operand din interior. Exact locul pe care majoritatea evita sa-l investigheze. (rezist cu greu tentatiei de a intra in detaliile aceste afirmatii)

Majoritatea insa,  cauta instinctual (ma refer la instinctul mental-egotic) aceasta stare de bine in acumulare de materie, oameni sau reputatie. Sper sa vedeti ironia. Starea de bine este intr-adevar expresia directa a unei acumulari. Dar inconstienta face sa fii deturnat de la esenta, adica acumularea de energie, catre aparente adica acumularea de forme (materie, imagine , oameni ce-i posezi sau domini etc) Cand te incarci de energie traiesti satisfactie durabila, sens , bucurie, sau calm , iar cand te descarci efectu esential si de durata este cel de epuizare , slabiciune , depresie.

Starea de bine este strict expresia aceste incarcari de energie si resurse vitale.

Uneori descarcarea (arderea intensa de energie) produce placere de moment (vezi emotiile pozitive sau orgasmul masculin). Desi romantismul si exaltarea emotionala precum si orgasmul (ma refer doar la cel masculin) te epuizeaza fara exceptie si-ti lasa un acut sentiment de tristete sau epuizare putini constientizeaza ca ceva este pured in acele placeri.

Placerile de moment nu sunt stari de bine.

Sunt mari capcane in care cad toti cei inconstienti.De asemenea ”placerea” obtinuta prin refuzul realitatii , folosindu-te de excitante puternice (droguri , alcool, zahar,  mancare etc) este anestezie pentru reducerea suferintei si in nici un caz nu poti sa o consideri stare de bine. O masa copioasa iti ofera o placere de moment dar efectul ei este de disconfort , apatie, oboseala.

imagesPlacerea acumularii, dominarii sau posesivitatii dau de asemenea o foarte scurta stare de satisfactie dar efectul de durata este de plictiseala, nefericire si dispret pentru ceeace posezi sau domini. Este imposibil sa te bucuri de ceva ce dispretuiesti.Orice alegere sau manevra energetica interioara care ne apropie de identitatea noastra reala sau de locul nostru in viata … este o forma de cuplare la viata si resursele ei, care te incarca si-ti da placerea de a exista.Pe masura ce ne apropiem de identitatea si locul nostru prin alegeri constiente sau inspirate .. starea de bine se adanceste si se permanentizeaza.

Nevoia de a fi iubit este expresia unei stari de neimplinire sau nefericire.

Cei care traiesc starea de bine …. prin insasi starea de bine se simt iubiti.De fapt … prin starea de bine … noi experimentam iubirea existentei pt noi. Daca sunteti atenti iubirea nu poate exista inafara unei stari de bine intense si de durata.Si doar in stari de bine putem iubi cu adevarat pt ca simtindu-ne bine ne simtim utili si acceptati si doar din aceasta stare putem da sentimentul de sens si acceptare celorlalti.

love a woman 6Iubirea ofera stari de bine.

Ca urmare pentru a nu va irosi relatiile in povesti ametitoare dar pe masura de ridicole despre iubire, daca cineva inseamna ceva pt voi doar oferiti-i stari de bine atat cat va sta in puteri si retrageti-va cand nu puteti face asta.Cand sti ca iubirea este capacitatea de a aduce un plus de stari de bine celuilalt vei avea mare grija ca atmosfera interioara fiintei tale sa fie una de bine.Cum ai putea oferii stari de bine cuiva in timp ce interiorul tau este consumat de nefericire.

Este simplu.

sursa- fiiconstient.ro

Reclame

2 gânduri despre „Starea de bine este singurul sens al vietii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s