Evită 3 greşeli principale când faci rugăciuni


Prayer_TeamŞtiai că:

 • Cel puţin 84,4% din populaţie se roagă la Dumenzeu, insă doar 15% au rezultatele dorite ?
 • Un studiu arată că 70,6%  dintre oamenii  care se roagă,  îşi înrăutăţesc mai mult condiţia pe care doresc să o vindece sau situţia din care doresc să iasă?
 • Ca simplu exemplu… ţi se pare interesant că din atâtea miliarde de oameni de pe întreaga planetă care se roaga să nu mai fie sărăcie şi conflicte, totuşi există în continuare sărăcie şi conflicte? Hmmm gândeşte-te pentru câteva momente…

Cum adică pot să-mi înrăutăţesc starea prin rugăciune?

Da, chiar se poate întâmpla şi vei înţelege cum să eviţi acest lucru citind în continuare.Cu toate că am condensat foarte multe informaţii menţionând doar esenţa a ieşit un articol mai lung decât de obicei astfel îţi recomand să îţi dai timp pentru a digera energia articolului, să pătrunzi esenţa şi în special îmi doresc din tot sufletul să aplici cu succes în Viaţa ta!

Pentru că anumite cunoşteri s-au pierdut voit / nevoit, nu primim o educaţie detaliată despre cum să ne rugăm eficient, ci doar ni se spune „Citeşte rugăciunea aceasta.” Voi descrie pe parcursul acestui articol procesul energetic care are loc atunci când ne rugăm şi cum poti spune o rugăciune care să fie cu adevărat eficientă astfel încât să obţii rezultatul dorit, nu opusul! Vei realiza că o rugăciune eficientă prespune mult mai mult decât cititul unui simplu text!

Cum sa mă rog eficient? Ce se întâmplă energetic, în lumea nevăzută prin rugăciunea mea?

Ca să te poţi ruga eficient astfel încât să se întâmple ce îţi doreşti, mai întâi este necesar să înţelegi câteva aspecte importante despre fiinţa ta umană şi cum să comunici în limbajul lui Dumnezeu.

Cele trei aspecte importante pe care trebuie să le iei în considerare:

 1.  Starea nepotrivită vs. starea magică
 2.  Postura strangulată vs. postura fluxului
 3.  Relevanţa sau irelevanţa rugăciunii

În primul rând vizionează un scurt video cu o vindecare rapidă prin rugăciune – vindecarea cancerului în 3 minute. Vezi ce putere are o rugăciune eficientă? Vezi ce rapid răspunde Universul / Dumnezeu / Viaţa, la o rugăciune efectuată corect ?

Deci: RUGĂCIUNEA ESTE STAREA TA , AICI ŞI ACUM!

Dacă vrei să afli mai multe despre experimentele care au evidenţiat existenţa unui câmp atotprezent care unifică întreaga creaţie, îţi recomand cartea „The Field” sau varianta tradusă în limba română de editura Adevar Divin cu titlul „Câmpul”. Autoarea Lynne McTaggart este un cercetator cu experienţă şi un adevărat pionier în acest domeniu. Dacă ai vazut filmul cu vindecarea cancerului, citeşte articolul în continuare. Daca nu l-ai urmarit, te rog opreste-te si  vizionează întâi filmuleţul, pentru că acum voi continua presupunând că ai informaţiile din film.

În primul rând de ce faci o rugăciune? Care este esenţa? Ceri ceva, corect? Iar dacă ceri, înseamnă/presupunem că nu ai acel ceva, pentru că altfel nu ai mai cere. Tocmai aici intervine un aspect energetic foarte important – Focalizarea – Acolo unde iţi pui atenţia, acolo se duce energia! Dacă iţi spun „Nu te gândi la accident, nu te gândi la războaie, nu te gândi la culoarea roşie!” Unde se duce atenţia ta, imaginaţia ta? Exact la ce NU vrei să te gândeşti , corect? Observi asta? Când te rogi „Doamne ,fă să nu mai fie războaie”, unde este trimisă atenţia, energia ta? La razboaie.

–   Dar când te rogi „Doamne dă-mi sănătate mie şi familiei” ce spui de fapt?

–    Păi, spun bine, că ma gândesc la sănătate.

–     Bun! Te gândeşti la sănătate, până aici e bine – ai direcţionat atenţia, energia către ce iţi doreşti de fapt. Însă revenim la am spus la început, de ce ceri? Pentru că nu ai. Altfel, nu ar avea sens să ceri. Şi cu cât repeţi „dă-mi sanatate, dă-mi bani, dă-mi bucurie” cu atât întăreşti energia curentă că NU AI! Spui de fapt „Doamne nu am, nu am, nu am!”

–         Bine Ian şi atunci cum să mă rog ?!

rugaciune–         „Doamne îţi mulţumesc pentru că am în fiecare zi sănătate, putere, bucurie!” Simte acum diferenţa între varianta aceasta şi prima ! Sesizezi o diferenţă?

Ştiai că:

 • Descoperirile recente din fizica cuantică au arătat că atomul este de fapt 99,99% spaţiu,  iar restul 0,01% materie-undă?
 • Atomii sunt ceva pe care nimeni n-a reuşit să îi prindă cu vreo pensetă minusculă… pentru că mai nou  cercetătorii au realizat că atomii sunt doar energie pură?
 • Eşti compus din acele trilioane de trilioane de atomi?

Deci eşti o fiinţă vibraţională, eşti Energie!

Iar gândurile tale, emoţiile tale sunt Energie!

Acei practicieni din primul filmuleţ în care au vindecat acea persoană de cancer in mai putin de 3 minute, ştiu că omul este in primul rând o fiinţă vibraţională! Şi că ei pot genera din inima lor, unde coerente de energie care vor armoniza energia dezechilibrată a persoanei bolnave, iar corpul fizic va primi acele unde si va putea să se regenereze cu rapiditate. Nu este de apreciat corpul uman pentru aşa o capacitate rapidă de vindecare?

Poate ai mai auzit asta în renumitul film „The Secret” (Secretul). Şi nu degeaba s-a numit aşa pentru că …tocmai secretul nu l-au spus ! Îl vei afla chiar de la Ian Ramon aici şi acum pentru că dacă citeşti acest articol probabil că eşti pregătit(ă) să-l auzi J. O altă susţinere a acestei noi perspective despre care va povestesc, vine din partea cercetătorilor de la Institutul HeartMath din California, SUA. Vizionează un videoclip recent cu animaţii extraordinare a lumii energetice nepercepute de ochii umani! Te va ajuta să conştientizezi puterea de vindecare a inimii şi importanţa ei în relaţionarea armonioasă cu ceilalţi oameni – vizionează-l aici.

Există în corp 3 centri energetici principali! Vorbim de un plan energetic paralel cu cel al celor 7 chakre. Chakrele se alimentează din aceşti 3 centrii numiţi Dan Tien. Sunt 3 Mari vortexuri de energie. Mulţumim Maestrului Mantak Chia pentru informaţii şi desene! Dacă citeşti un text, o rugăciune, sau faci o declaraţie de dragoste iubitei (iubitului) fără sa simti emoţii, foloseşti doar 33,3% din potenţialul tău de manifestare, pentru că foloseşti doar 1 centru Dan Tien. Dacă simţi şi emoţii atunci foloseşti 66,7% din potenţialul tău de manifestare pentru că utilizezi energia din doi centrii energetici Dan Tien.

bnbŞi Secretul rugăciunii eficiente este că…

Pentru eficienţa maximă a rugăciunii ai nevoie să utilizezi şi cel de-al treilea centru energetic Dan Tien! Cel care corespunde corpului fizic!

Gregg Braden ne povestea o experienţă din viaţa când s-a întâlnit cu un shaman care reuşea să aducă ploaia. Întrebându-l „Cum reuşeşti?” Acesta i-a răspuns: „Ştiu că împreună cu familia, cu comunitatea mea ne dorim din inimă să plouă, vizualizez ploaia, simt bucuria în suflet că plouă, ca aceasta ne hrăneşte recoltele şi simt pe pielea mea picaturile de apă care cad din cer şi cum se scurg spre pământ.”

Ai observat cum el activa de fapt toţi cei 3 centri de energie?

 1. Vizualizez (Mintea – primul centru energetic)
 2. Simt o emoţie pozitivă (Inima – al doilea centru energetic)
 3. Simt fizic (Corpul fizic – al treilea centru energetic)

Deci: RUGĂCIUNEA ESTE STAREA TA , AICI ŞI ACUM!

 • Poţi să ceri sănătate sau să vibrezi sănătate, să FII SĂNĂTATE!
 • Poţi să ceri prosperitate sau să vibrezi  prosperitate, să FII PROSPERITATE!
 • Poţi să ceri un partener care să te iubească sau să vibrezi acel partener, să FII DORINŢA ta!

 Aspectul 2: Postura strangulată vs. postura fluxului

Ai observat că atunci când simţi tristeţe, neputinţă, dezamagire,  ai o anumită poziţie, iar când stai vertical, cu spatele drept, pieptul uşor evidenţiat în faţă,  te simţi altfel, mai în putere, avand mai multă apreciere faţă de tine? O poziţie care nu îţi permite de fapt sa fii trist ! Testeaza ! Când stai cu spatele drept , este mult mai uşor să conectezi toţi acei centrii energetici, să ajuţi ca energia sa curgă mult mai uşor si  fluid prin corp, iar claritatea si eficienţa ta în rugăciune creşte!

Aspectul 3: Relevanţa sau irelevanţa rugăciunii

Ţi s-a întâmplat vreodată să îţi cumperi ceva şi la scurt timp să îţi dai seama că nu prea îl foloseşti şi te întrebi daca nu era mai bine să nu-l fi cumpărat? Sau ţi s-a întâmplat vreodată să îţi doreşti ceva foarte mult şi după ce l-ai luat să vezi că nu este atât de important şi util pentru tine? Dumnezeu sau latura noastră superioară nonfizică are o minte mai inteligentă decât mintea noastră umană educată şi ştie mai bine ce este cu adevărat folositor sufletului nostru, expansiunii noastre aici şi acum.

În funcţie de relevanţa rugăciunii tale pentru sufletul tău poţi primi unul dintre cele 3 răspunsuri de la Dumnezeu / Iubire / Univers:

 • DA. Da, sigur, îţi dau ceea ce îţi doreşti!
 • NU aşa. Interesantă dorinţa ta, însă am o idee mult mai bună pentru tine!
 • Aşteaptă! Nu este încă momentul, sau nu ai oferit suficientă energie, claritate sau nu eşti aliniat in toate aspectele vieţii tale cu dorinţa ta.

praying-the-rosary-724621Să recapitulăm:

 • Eşti o fiinţă vibraţională formată dintr-un un aspect fizic şi unul nonfizic (energetic) ce sunt inseparabile !
 • Exişti într-un singur câmp de energie care uneşte toate fiinţele vii, care îţi aduce doar ceea ce tu îi comunici energetic prin gânduri şi emoţii !
 • Inima ta este cheia către comunicarea cu acest câmp, această Matrice Divină. Cu inima ta simţi şi comunici cu Matricea Divină, cu Mintea Divină !
 • Focalizează-ţi atenţia doar pe ceea ce doreşti să inviţi în viaţa ta, doar ceea ce se simte bine pentru tine!
 • RUGĂCIUNEA ESTE STAREA TA, AICI ŞI ACUM!
  Felicitări, eşti printre puţinele persoane care are această cunoaştere! Cunoaşterea îţi oferă putere! Foloseşte-o! Crează Pace şi Bucurie!

Am ataşat mai jos două exemple de rugăciuni care sunt create de două fiinţe puternice care ştiu, şi-au amintit cum să se roage eficient, cum să comunice cu Mintea Divină şi ne-au oferit un exemplu – observă senzaţiile din corp în timp ce citeşti aceste rugăciuni!

 

 • Tatăl Nostru, Tu Care Ai Locul Tău În Lumină,
  Sfânt. Sfânt, Sfânt Eşti Tu Şi Sfânt este Numele Tău…
  În Cer Şi Pe Pământ, Aştept Darul Înălţării Tale În Mine !
  Sfântă Este Voinţa Numelui Tău În Mine – În Cer Şi Pe Pământ !
 • Primesc Darul Harului Tău În Fiecare Zi !
  Dă-Ne Darul Luminii Tale Şi Azi – El e Pâinea Noastră În Fiecare Zi !
 • Harul Tău Să Ne Dea Puterea Sfinţeniei Sufletului,
  Dă-Ne Noua Puterea Luminii Numelui Tău !
  Tată Sfânt , Prin Puterea Harului Numelui Tău,
  Sufletul Nostru Cere Să Primească Binecuvântarea Luminii Tale,
  În Inimă Întunecată Şi În Inima Care Întunecă !
  Tată Sfânt, Aducem Mulţumire Focului Inimii Tale,
  Care Ne Duce Binecuvântaţi În Cerul , În Puterea Şi În Sfinţenia Ta !
  Amin!

1469924_756052287744842_1828176696_nŞi varianta Anastasiei, extras din cartea a patra intitulată „Creaţia”, scrisă de Vladimir Megre, tradusă şi publicată din rusă în limba română de editura Dianuşa

 • Tatăl meu, carele Eşti Pretutindeni,
  Pentru a Vieţii Lumină, Ţie-Ţi Mulţumesc,
  Pentru Existenţă,
  Împărăţiei Tale-i Mulţumesc,
  Pentru Libertatea de-a Iubi şi bun(ă) de-A Fi !
 • Pentru hrana cea de toate zilele Ţie-Ţi Mulţumesc !
  Şi pentru a Ta îngăduinţă,
  Şi pentru a păcatelor Iertare, de pe al Tău Pământ !
  Tatăl meu, carele Eşti Pretutindeni,
  Fiul Tău (Fiica Ta) Sunt eu, printre ale Tale Creaţii !
  Nu voi lăsa păcatele şi slăbiciunea în mine ca să intre,
  Destoinic(ă) de ale Tale Desăvârşiri o să mă fac !
 • Tatăl meu carele Eşti Pretutindeni,
  Fiul Tău (Fiica Ta) Sunt eu, întru a Ta Fericire;
  A Ta Slavă prin a mea Existent-o voi Înălţa,
  Veacurile toate ce-or să vină, în al Tău Vis or să Trăiască !
  Şi aşa va fi ! Eu aşa vreau ! Eu Fiul Tău (Fiica Ta) Sunt,
  Tatăl meu carele Eşti Pretutindeni .

sursa- http://www.ianramon.ro/evita-3-greseli-principale-cand-faci-rugaciuni/


ccc

44 de gânduri despre „Evită 3 greşeli principale când faci rugăciuni

 1. articolul prezinta intr-o forma usor accesibila si centralizate informatii larg raspandite.

  Ar fi interesant sa publicati un articol despre vointa, spre a ,,largi” aplicarea invataturilor prezentate.

  Multumiri.

  Apreciază

 2. iacata o serie de informatii compilate de peste tot, neintelese, neexperimentate, dar puse cap la cap sa sune frumos 🙂

  Apreciază

  1. ba sunt FOARTE experimentate…daca cititi cartile ortodoxe chiar gasiti explicatii clare.dar daca nu sunt citite….sa le citeasca altii,nu?

   Apreciază

   1. nu contest cartile sau relevanta informatiilor. chiar asta am si spus – informatii compilate din carti. ma refeream la experimentarea personala, „vie”, a celui care le-a compilat.

    Apreciază

 3. Nu au nici o legatura ceacrele starile etc. cu rugaciunea.
  Isus nu a spus meditati pe ceacra 8(9,10,etc) si va faceti sfinti.
  Aceasta este o diversiune sa va abata atentia de la ce trebuie facut cu adevarat.

  Basme cu ceacre,nici un sfant nu pomeneste de ele deci mai sus nu sunt rugaciuni sunt meditatii, dar vedeti cui sunt dedicate caci nu cred ca sunt dedicate lui Dumnezeu,poate lui Buda????????????????????

  Amagiri sirete, si cine umbla cu viclenii = SATANA

  Apreciază

  1. Iisus nu a spus unde actioneaza…nu ar fi priceput nimeni la vreme aceea.Sfintii nu pomenesc de chakre,insa spun unde sa iti indrepti mintea…spun sa meditezi,spun cum sa stai.Iar daca citesti Scara raiului a Sf Ioan Scararul si stii ceva fizica cuantica (dar daca tu scrii ceakre si nu stii ca sfintii…meditau,inseamna ca nu citesti cartile Sfintilor Parinti) gasesti multe explicatii.Eu a trebuit sa citesc din pasiune si pentru a-mi explica multe evenimente din cariera mea medicala vis-a-vis de om.

   Apreciază

   1. De-aia avem medici „doar spagari” si nepregatiti profesional.Lasati prostiile cu sfintii , meditatii si alte tampenii.Cititi BIBLIA -cel mai pretios ghid de indrumare al omenirii ,daruit de Dumnezeu !!!

    Apreciază

    1. Felicitari Doamna Stela! Biblia este SINGURA carte unde putem gasi adevarul! Iar dumneavoastra Doamna Lola ar trebui sa va mai documentati putin,sa cititi Biblia si apoi sa spuneti ca Doamna Stela este total pe dinafara.

     Apreciază

 4. Voi sunteti nebuni? Ati rescris si Tatal Nostru dupa logica voastra!

  Deci Tatal nostru, asa cum il stim noi, toti crestinii, este gresit. Dupa logica articolului, spunand „da-ne noua painea noastra cea de toate zilele”, noi spunem, de fapt, „da-ne paine pentru ca nu avem”? Sau „sfinteasca-se numele Tau” inseamna ca numele Domnului nu este sfintit deja si vrem sa sfintim noi?

  Este amuzant spre trist cand vezi oameni care gandesc „eu sunt prea destept sa accept ce ne invata Biblia sau ortodoxia. Stai asa ca am eu o varianta mai buna.”

  Dupa mintea unora ar trebui rescrisi si psalmii, si tainele, tot.

  Pentru cei care mai au un gram de minte si de discernamant, tineti-va dupa credinta noastra ortodoxa, lasati prostiile acestea. Doar asa „mergeti la sigur” 🙂

  Apreciază

 5. in afara dezbaterilor despre dogma si credinta religioasa.. pro si contra schimbarilor de forma si perceptie.. si inceputul articolulului ar putea sa ne faca sa ne intrebam… de ce nu se indeplinesc rugaciunile tuturor oamenilor pana la urma? chiar daca lucrurile sunt exact asa cum trebuie sa fie, cred ca este adevarat intr-o anumita masura–nu am fost invatati cum sa ne rugam, cum sa intelegem sa ne rugam poate… este neaparat vorba despre acceptarea logicii altcuiva? poate si tinerii de azi au nevoie de o directie mai clara, ”actualizata”.. multora li se par scrierile ”bisericesti” greoaie si invechite, pe buna dreptate, luand in considerare folosirea formelor verbale putin utilizate in vorbirea curenta.. Poate doar si o schimbare de forma i-ar apropia / ghida pe tineri mai bine…

  Apreciază

 6. In Biblie scrie asa:

  Tatal nostru carele esti un ceruri
  Sfinteasca-se numele Tau
  Vie Imparatia Ta
  Faca-se voia Ta
  Precum in cer
  Asa si pe pamant
  Painea noastra cea spre fiinta
  Da-ne-o noua astazi
  Si ne iarta noua gresalele noastre
  Precum si noi iertam gresitilor nostril
  Si nu ne duce pe noi in ispita
  Si ne izbaveste de cel rau.

  Cei ce au modificat sau cred in astre sau astrologi si au impresia ca au descoperit nu stiu ce tampenii de yoga,ceacre si alte tampenii sa lase oamenii in pace.Daca ei au luat drumul asta care duce unde duce,sa nu-I mai care si pe altii dupa ei pentru ca pacatul e de 2 ori mai mare.Cititi fratilor Biblia si psaltirea,spovediti-va si impartasiti-va si lasati tampeniile astea ca bine nu va aduc.

  Apreciază

  1. Cand vei constientiza ca nicio religie nu detine adevarul suprem ,ci doar bucati din acel adevar atunci vei intelege toate aceste chestiuni,fara a le mai blama si fara a le mai dispretui.Omul e ca un laptop proaspat scos din fabrica dar al carui manual de utilizare s a pierdut pe drum.Articolul de mai sus nu face altceva decat sa prezinte o parte din continutul acestui manual de utilizare.Iti spun aceste lucruri din experienta personala si crede ma ca nu am niciun motiv sa te mint.Iti vorbesc ca de la suflet la suflet,ca de la o persoana ce a avut aceleasi opinii ca si ale tale si care a contientizat ulterior ca lucrurile nu sunt chiar asa.E foarte greu sa faci tranzitia de la un sablon de gandire la o noua perspectiva dar de fapt garantia ca un lucru e adevarat sau nu sta in inima fiecaruia,in ceea ce dicteaza inima si intuitia fiecaruia.Eu nu pot sa ti urez decat sa ti asculti inima,si sa observi viata din mai multe unghiuri,pe mine unul m a ajutat si ma ajuta in continuare aceste lucruri.Dar fiecare are liberul lui arbitru.Pace !

   Apreciază

   1. nu exista o noua perspectiva.Istoria e istorie,de ce sa o schimbam?Exista un singur Dumnezeu,un singur Iisus Hristos si un singur Duh Sfant in care cred.Daca voi alegeti sa priviti dintr-o alta perspectiva,e treaba voastra.Eu privesc istoria reala,palpabila.Inca o data,nu e treaba mea in ce credeti voi,problema e ca incercati sa luati si pe altii dupa voi.Vedeti-va de drumul vostru si de perspectiva voastra noua.

    Apreciază

    1. Inteleg ce spui dar aceasta 9 perspectiva nu o exclude pe a ta,ci o COMPLETEAZA.E intr adevar optiunea ta daca vrei sa crezi spre exemplu in conceptul de chakre sau nu.Dar cu un minim de interes,cu minimul de interes al omului ce isi doreste intotdeauna sa se convinga,sa exploreze si sa transforme cat mai multe mistere in certitudini vei ajunge la concluzia ca ele exista.Numai sa cauti si vei ramane surprins.Problema e daca prezinta interes pentru tine sau nu.Daca nu prezinta interes pot sa fie niste chestiuni clare ca lumina zilei pentru ca tu ai sa continui sa le respingi indiferent de palpabilitatea acestora.Acum depinde in ce categorie te situezi.Spovedania de care amintesti in precedentul mesaj are rolul de a deschide chakrele iar impartasania alimenteaza daca vrei acesti centri energetici cu energie divina,cu ceea ce numim noi suflet ! Poti sa cauti mai multe detalii daca nu esti convins.Eu unul nu incerc sa iau pe nimeni dupa mine.Eu doar ti am prezentat viziunea mea.Tu m ai incadrat in acest fel.Probabil ca exista si persoane care impun o anumita viziune,incalcand liberul arbitru dar imi place sa cred ca nu ma numar printre ei.Daca m am facut inteles in acest fel imi cer iertare,nu am intentionat.Pace !

     Apreciază

     1. de ce as incerca sa cunosc ce spui tu daca eu nu-l cunosc prea bine pe Dumnezeu.Eu Il caut si incerc sa-l descopar prin toate modurile posibile lasate de El pe pamant pentru a-L descoperi.Apoi daca ajung la acest targhet,pot cunoaste si alte lucruri lumesti,dar drumul e foarte lung.

      Apreciază

      1. Ce spui are logica doar ca e daca vrei o varianta inversa de cunoastere.Eu unul merg pe ideea ca trebuie sa ajung sa ma cunosc pe mine si cunoscandu ma pe mine voi ajunge la un moment dat sa pot sa il descopar si pe Dumnezeu..Cum pot sa l aleg pe Dumnezeu daca eu inca nu ma cunosc pe mine si nu stiu la care parte din mine trebuie sa renunt pentru a evolua ? Nu am de unde sa stiu la ce sa renunt din mine daca nu ma cunosc mai intai, nu ? Cum pot sa l aleg,sa l urmez pe Dumnezeu daca nu inteleg mai intai care e rolul si potentialul meu in acest univers ,nu ?Si in fond,daca tot il caut pe Dumnezeu ,de ce sa il caut in exterior cand pot incepe chiar de la mine ,din interior ? Caci Dumnezeu e si in mine,nu ?.Dar in fine,e doar abordarea mea in definitiv si nimic mai mult.

       Apreciază

       1. in cazul meu,incercand sa-L cunosc pe Dumnezeu,am inceput sa ma cunosc si pe mine,sa cunosc menirea mea in lume,sa deschid ochii.Cu cat Il cunosc mai mult cu atat vad lucrurile mai clar.Stiu ca e greu de inteles dar e o senzatie deosebita.In trecut pe vremurile cand in lume nu erau atatea ispite si lucruri negative,Sfintii,in timpul rugaciunii se ridicau de la pamant.Sfintii erau calugari sau pustnici,preoti s.a.m.d.Erau inainte vazatori,faceau minuni.Noi numai avem capacitatea asta.E prea greu pacatul.Insa…daca incercam sa facem un pas,un mic pas spre cunoastere…rezultatul e mai mult decat speram sau credem.Doamne Ajuta.

        Apreciază

      2. ma bucur macar ca recunosti ca nu-l prea cunosti pe Dumnezeu, cunoscundu-l pe EL, ai fi putut sa te cunosti pe tine…cunoscandu-te pe tine, ai fi putut cunoaste multe alte „perspective” …dar daca ai dorinta de cunoastere iti recomand sa citesti cartile Sfintilor Parinti, abia apoi poti sa-ti dai cu parerea daca unii trag sau nu pe altii dupa ei….perspectiva de care tu vorbesti, nu este din „istoria” reala, pt ca nu o cunosti….istoria pe care ai vrea s-o cunosti nu este aceea care te-a facut pe tine sa crezi ca ceea ce stii este ” real” ….daca ai citi cartile Sfintilor Parinti si Filocalia si alte Omilii, abia apoi poate ai putea sa intelegi cate ceva….asta da, ar fi un target pe care, daca esti ambitios, ai putea sa-l atingi….apoi vedem daca tragi sau nu si pe altii dupa tine….oricum ar fi, grabeste-te ca drumul nu e asa lung in a-l cunoaste pe Dumnezeu, dar e cu adevarat lung cand vrei sa cunosti acele „alte lucruri lumesti”

       Apreciază

     2. Da Bogdan, ai dreptate. Mi-au placut raspunsurile tale de mai sus. Ceea ce vreau sa iti spun este ca … DA, sectantii si religiile astea care sunt ” mai mici” ( dupa ortodoxie si catolicism) la fel. Mie una imi plac rugaciunile tale. In comparatie cu cele pe care noi, oameniii le stim, chiar sunt formulate destul de urat. Si eu am fost intr-un grup mai mic de religie si mereu se rugau pentru mine sa am copil , si incepeau cu astfel de discutii. M-am simtit prost, nu pentru ca nu imi doresc… dar ma priveau diferit lor si lucrul asta nu imi placea. Mai bine ma ghidez dupa articole ca si cele ale tale si ma rog asa cum scrie la tine in articol, nu cum faceu ei pentru mine….

      Apreciază

    1. Asa e,doar ca Biblia in forma curenta nu e altceva decat o bucatica din acest manual de utilizare.Daca ai citit Biblia cu adevarat nu ai avut niciodata senzatia ca e incompleta ? Pâna la Conciliul de la Constantinopol din anul 553 d.C. biserica crestina a crezut in preexistenta sufletului si in reincarnare. La acel Conciliu, imparatul Justinian a impus prin forta propriul sau credo anti-reincarnare, in pofida impotrivirii celor mai multi clerici, inclusiv a Papei Vigilius (acesta a fost pus tot timpul sub arest). Teza reincarnarii nu este asadar apanajul exclusiv al religiilor orientale. Conciliul a abolit teza reincarnarii.Cum ti se pare acest aspect ? Eu as spune ca e orice altceva dar irelevant nu e.

     Apreciază

  2. Pentru cei care incearca sa apere Biblia am un mesaj, fara rautate: pentru o perioada lasati-o putin mai usor cu comentariile, luati Biblia si cititi-o cap-coada, si am sa explic de ce. In ciuda bunelor voastre intentii (credeti cu adevarat ca aparati Biblia) din pacate faceti mai mult rau decit bine. Personal cred ca 99% dintre voi n-ati citit Biblia cap-coada, ci numai ceea ce credeti ca este important. Ei bine Biblia este un TOT, un INTREG, pentru a putea intelege cu adevarat ceea ce este trebuie citita din scoarta in scoarta. Se vede din pacate la mare parte dintre voi, ca si ceea ce ati citit din Biblie, nici macar in acele lucruri nu credeti, si am sa dau citeva exemple: cineva spune ca nu exista chakre, etc. etc. etc., in Biblie este scris: la Dumnezeu totul este cu putinta, adica totul este posibil, nu putem sti noi oamenii daca un lucru exista sau nu exista, nu putem cunoaste noi Adevarul pentru ca Adevarul este la Dumnezeu. La fel in Biblie este scris: nu judeca si nu vei fi judecat, ori foarte multi tocmai asta faceti.
   Si daca tot vreti cu adevarat sa intelegeti Biblia, mesajul ei, ceea ce reprezinta cu adevarat, va recomand sa priviti (mare parte nu puteti sa cititi din pacate pentru ca este in latina) Biblia de Borso de Este (1413 – 1471), pe care o gasiti la adresa urmatoare http://www.wdl.org/fr/item/9910/#ddc=2&page=20. Priviti numai cu atentie, cu mare atentie, toate desenele, toate infloriturile, care la prima vedere nu reprezinta nimic, dar care fac parte din INTREG. Unii dintre voi o sa intelegeti multe numai din aceste desene, pentru ca ele transmit un mesaj.
   O zi buna tuturor.

   Apreciază

    1. Exista multe lucruri in Bibile pe care marea majoritate le ignora, si da Florine, exista chackre, si stii de ce? Pentru ca ele sint mentionate in citeva pasage din Biblie, si despre energia Kundalini se vorbeste in Biblie, si despre multe alte lucruri, pe care marea majoritate a oamenilor le atribuie din greseala altor practici, gen Yoga, etc. Exista anumite invataturi, foarte importante, care apar in multe religii, doctrine, epoci diferite, si pe care oamenii le-au atribuit unei religii anume, sau unui filozof, cind in realitate acestea apartin umanitatii, apartin fiecaruia dintre noi. Ca sa dau un singur exemplu, pe frontispiciul templului din Delphi era scris: cunoaste-te pe tine insuti (templu pe care noi astazi il consideram, ca sa spun asa, pagin).

     Apreciază

   1. Eu iti multumesc si vin cu adaugarea pt cei care incearca s-o descifreze, Bilblia clasica, s-o faca citind cu atentie si punctul si virgula si toate formele de punctuatie….altfel tot necunoscatori vor fi si mai mult decat atat, vor interpreta gresit, asa cum deja multi o fac. Numai bine !

    Apreciază

  3. Pai daca religia de azi, preotii (popii), si bisericile ar fi mai bune, la cate biserici s-au tot construit si la câti popi se roagã, de ce ne merge aşa de”bine”? De ce totuşi simtim cã ceva nu e în regulã şi cã ne nucem de râpã? Doamne îti multumesc am am totuşi impresia ca tot mai multi oameni se trezesc din aceasta toropealã, din aceastã amortealã şi incep sã vadã şi o altã laturã a spiritualitãtii, nu numai ce ne învatã religia în şcoli şi biserici. Felicitãri pentru articol. Cine are urechi de auzit sã audã. Şi cine are ochi de vãzut sã vadã. Şi nu uitati şi pilda cu mãrgãritarele aruncate porcilor. Asta e, multi chemati, putini aleşi.

   Apreciază

  4. pot sa zic doar atat,repetati zilnic tatal nostru de mii de ori pe cat posibil iar la sfarsit cu doamne iarta-ma nu cu ajuta-ma pentru ca mai intai trebuie sa te ierte ca apoi sa te ajute…cere si ti se va da…am scris nu ca sa ma aflu in treaba, va zic doar atat AVEM UN CREATOR.

   Apreciat de 1 persoană

  5. Florin,Tatal nostru,citit in Biblie ,este o traducere,dupa alta traducere dintr-o limba diparuta.Sunt cativa ani de cand s-a recunoscut ca s-au facut doua greseli.Nu poate fi:nu ne duce pe noi in ispita.Dumnezeu nu duce,ci apara de ispita.Apoi : sfinteasca-se numele tau.Numele Tatalui e sfant, nici un om nu-l poate sfinti.
   Mai sunt greseli in traduceri.

   Apreciat de 1 persoană

 7. Pentru cei care incearca sa apere Biblia am un mesaj, fara rautate: pentru o perioada lasati-o putin mai usor cu comentariile, luati Biblia si cititi-o cap-coada, si am sa explic de ce. In ciuda bunelor voastre intentii (credeti cu adevarat ca aparati Biblia) din pacate faceti mai mult rau decit bine. Personal cred ca 99% dintre voi n-ati citit Biblia cap-coada, ci numai ceea ce credeti ca este important. Ei bine Biblia este un TOT, un INTREG, pentru a putea intelege cu adevarat ceea ce este trebuie citita din scoarta in scoarta. Se vede din pacate la mare parte dintre voi, ca si ceea ce ati citit din Biblie, nici macar in acele lucruri nu credeti, si am sa dau citeva exemple: cineva spune ca nu exista chakre, etc. etc. etc., in Biblie este scris: la Dumnezeu totul este cu putinta, adica totul este posibil, nu putem sti noi oamenii daca un lucru exista sau nu exista, nu putem cunoaste noi Adevarul pentru ca Adevarul este la Dumnezeu. La fel in Biblie este scris: nu judeca si nu vei fi judecat, ori foarte multi tocmai asta faceti.
  Si daca tot vreti cu adevarat sa intelegeti Biblia, mesajul ei, ceea ce reprezinta cu adevarat, va recomand sa priviti (mare parte nu puteti sa cititi din pacate pentru ca este in latina) Biblia de Borso de Este (1413 – 1471), pe care o gasiti la adresa urmatoare http://www.wdl.org/fr/item/9910/#ddc=2&page=20. Priviti numai cu atentie, cu mare atentie, toate desenele, toate infloriturile, care la prima vedere nu reprezinta nimic, dar care fac parte din INTREG. Unii dintre voi o sa intelegeti multe numai din aceste desene, pentru ca ele transmit un mesaj.
  O zi buna tuturor.

  Apreciază

 8. Multumesc foarte mult pentru acest articol,am mai invatat ceva foarte folositor,eu sunt intr-o continua cautare pentru a intelege ce se intimpla de fapt cu mine,inteleg si constientizez ca nimic nu este intimplator sa intalnesc oameni asemeni mie.

  Apreciază

 9. Va multumim mult pentru aceasta luminata si transformationala informatie…!
  Nu am putut insa sa deschid videourile ,zice ca e o eroare a serverului sau ceva ca nu il deschide…!?

  Apreciază

 10. In hatisul de informatii contradictorii, ma bazez pe instinct, pe care-l simt corect, dat de Dumnezeu. Cand mi se spune,
  „Cu cât repeţi „dă-mi sanatate, dă-mi bani, dă-mi bucurie” cu atât întăreşti energia curentă că NU AI! Spui de fapt „Doamne nu am, nu am, nu am!”
  – Bine Ian şi atunci cum să mă rog ?!
  rugaciune– „Doamne îţi mulţumesc pentru că am în fiecare zi sănătate, putere, bucurie!” ,
  eu ma gandesc asa: mi se cere sa mint ca am, cand defapt, nu am! Daca eu capat sanatate si putere, mintind ca le am deja, inseamna ca sanatatea si puterea au venit de la altcineva, decat de la DUMNEZEU! Asa ca nu-mi trebuie!
  Apoi, ” Starea nepotrivită vs. starea magică”. Da, starea insensibila, slab prezenta, rutinata, nu inalta rugaciunea, dar „magica”? Hmmm. Macar atat sa recunoasca autorul, ca a gresit exprimarea…
  „Postura strangulată vs. postura fluxului”. Aici am o interpretare originala. Pe deoparte, cred ca Dumnezeu, in bunatatea Lui infinita, nu doreste sa-i sarutam papucul ca unui sultan dar nici sa fim obraznici si trufasi. „pieptul uşor evidenţiat în faţă”, pare a fi o chestie de demnitate sau de ingamfare, care nu cred ca-si au locul in relatia cu EL.
  In privinta relevantei/irelevantei rugaciunii. Aici cred ca subconstientul, liberul arbitru, instinctul, spuneti-i cum doriti, stie cand cere indreptatit si cand, nu.
  Cand citim o rugaciune „pt ca e bine” sau „pt ca am auzit ca vindeca”, dar nu punem dorinta si suflet in ea, inseamna ca nu cerem noi, ci lasam doar rugaciunea sa faca treaba pentru noi. Nu-i deajuns!

  Apreciază

 11. Cine a spus ca nu este citita BIBLIA aproape deloc ,avea perfecta dreptate !
  Pai ce spune cartea sfanta ???
  Toate cate cereti ,sa credeti ca le-ati primit si primite vor fi !!!
  Ce ziceti ati ajuns la acest fragment din Biblie ?

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.