25 mesaje esentiale care schimba lumea – Neale Donald Walsch


Aici, in 1000 de cuvinte ce reprezinta mesajele de baza din Conversatii cu Dumnezeu ,este tot ceea ce rasa umana trebuie sa stie pentru a se elibera de  o doctrină globală care creează separare și concurența vicioasa, înlocuindu-o , în sfarsit , cu un etos de unitate și cooperare , înțelegere și compasiune , generozitate și iubire.

500px-Issue_Preview_-_The_Evolution_of_Awareness_-_A_Conversation_With_Neal_Donald_Walsch_Eckhart_Tolle

 •  ( 1 ) Suntem cu toții Unul . Toate lucrurile sunt un lucru. Există doar un singur lucru , și toate lucrurile sunt parte a acestui singur lucru care este . Aceasta  înseamnă că ești divin . Tu nu esti  corpul tau , nu esti mintea ta , și tu nu esti sufletul . Tu ești o combinație unică de toate trei , care cuprinde totalitatea a ceea ce esti tu . Ești o individualizare a Divinității , o expresie a lui Dumnezeu pe Pământ .
 • ( 2 ) Este de ajuns . Nu este necesar de a concura, de a te lupta pentru resurse. Tot ce ai de facut este sa le folosesti.
 • ( 3 ) Nu e nimic ce trebuie să faci. Adica fa ceea ce Simti sa faci, niciodata nu sunt impuse cerinte, conditii . Dumnezeu nu vrea nimic,nu are nevoie de nimic,nu cere nimic, nu comanda nimic.
 • ( 4 ) Dumnezeu vorbește cu toată lumea, tot timpul . Întrebarea nu este ‘ Cui îi vorbeste Dumnezeu? Întrebarea este ‘ Cine il ascultă ? ‘
 • ( 5 ) Există trei principii de bază ale vieții : funcționalitate, adaptabilitate și sustenabilitate.
 • ( 6 ) Nu există nici un lucru cum ar fi bine și rău, este numai ceea ce funcționează și ceea ce nu funcționează, având în vedere ceea ce intentionam să facem .
 • ( 7 ) În sens spiritual  nu există victime și nici răufăcători in lume , deși în sensul uman  se pare că există cu siguranță. Cu toate acestea, pentru că voi sunteți Divinul ,nimic nu se poate întâmplă impotriva vointei tale.
 • ( 8 ) Nimeni nu face nimic nepotrivit , dat fiind modelul lui despre Lume .
 • ( 9 ) Nu există nici un loc  numit  iad , și osânda veșnică nu există.
 • 0( 10 ) Moartea nu exista . Ceea ce numim ” moarte ” este pur și simplu un proces de re – identificare.
 • ( 11 ) Nu există nici un astfel de lucru ca spatiu si timp, există doar aici și acum.
 • ( 12 ) Iubirea este tot ceea ce există .
 • ( 13 ) Tu ești creatorul propriei realitati , folosind cele trei instrumente de creație: gând, cuvânt și acțiune .
 • ( 14 ) Viața ta nu are nimic de-a face cu tine . Este vorba despre toți cei a căror viață o atingi , și cum o atingi .
 • ( 15 ) Scopul vietii tale este de a te recrea din nou în următoarea grandioasa versiune a celei mai mare viziuni pe care au avut-o  vreodată despre cine ești .
 • ( 16 ) În momentul în care declari ceva , opusul  acestuia va intra în spațiul tau  . Aceasta este legea contrastelor , care creeaza un câmp contextual în care ceea ce doresti să exprimi poate fi experimentat .
 • ( 17 ) Nu există adevăr absolut . Tot adevărul este subiectiv . În acest cadru , există cinci niveluri de a afirma adevărul: Spune adevarul tau tie insuti despre tine insuti; Spune adevarul tau tie insuti despre un altul ; Spune altcuiva adevarul tau despre tine ; Spune altcuiva  adevarul tau despre un altul ; Spune adevarul tau despre tot la toată lumea.
 • ( 18 ) Rasa umană trăiește într -un set precis de iluzii . Cele zece Iluzii ale oamenilor sunt : necesitate exista , esec exista , separare există, insuficienta există, cerințe există , judecata există, condamnare există, condiționare există, superioritate există, ignoranța există. Aceste iluzii au menirea de a servi omenirea , dar ea trebuie să învețe cum să le folosească .
 • ( 19 ) Cele trei concepte de bază ale Trairii Holistice a vietii sunt: Onestitate ,  Constienta  și Responsabilitate . Trăieste conform acestor precepte și  mania pe tine insuti va dispărea din viața ta .
 • ( 20 ) Viata functioneaza in paradigma: A FI – A Face – A Avea  . Cei mai mulți oameni cred ca ea functioneaza invers, imaginându-si că in primul rand trebuie să ” aibă ” lucruri , în scopul de a ” face ” lucruri , astfel, să ajunga sa ” fie ” ceea ce ei doresc să fie . Inversarea acestui proces este cel mai rapid mod de a experimenta măiestria în viață .
 • ( 21 ) Există trei niveluri de conștientizare : 1.speranta; 2. credinta; 3. cunoastere . Maestria spirituala se refera la a trai de pe al treilea nivel.
 • ( 22 ) Există cinci idei eronate despre Dumnezeu care creează criza , violența , ucidere și război . În primul rând , ideea că Dumnezeu are nevoie de ceva . În al doilea rând , ideea că Dumnezeu poate să nu obțina ceea ce are nevoie . În al treilea rând , ideea că Dumnezeu te-a despărțit de El pentru că nu I-ai dat ceea ce are nevoie . În al patrulea rând , ideea că Dumnezeu încă mai are nevoie asa de  tare de ceea ce vrea de la tine, incat iti cere acum , de pe poziția ta separata , să Ii dai . În al cincilea rând , ideea că Dumnezeu te va distruge  dacă nu îndeplinesti cerințele Sale
 • ( 23 ) Există, de asemenea, cinci erori despre viața care creează  criza , violența , ucidere și război . În primul rând , ideea că ființele umane sunt separate unele de altele . În al doilea rând , ideea că nu este suficient din ceea ce ființele umane au nevoie ca sa fie fericite. În al treilea rând , ideea că , în scopul de a obține lucrurile din care nu exista suficient , ființele umane trebuie să concureze unele cu altele . În al patrulea rând , ideea că unele ființe umane sunt mai bune decât alte ființe umane . În al cincilea rând , ideea că  este adecvat pentru ființele umane ca pentru a rezolva diferențele grave create intre ele, trebuie sa se ucida reciproc.shutterstock_48556054
 • ( 24 ) Crezi că esti terorizat de către alte persoane , dar în realitate nu esti terorizat decat de convingerile tale . Experiența voastra despre voi și lumea voastra se va schimba dramatic dacă adoptați , colectiv , cei cinci pași pentru Pace :
 • -1. Permite-ti sa recunosti faptul că unele dintre vechile tale credințe despre Dumnezeu și despre viața nu mai functioneaza.
 • -2. E xploreaza posibilitatea că există ceva ce nu înțelegi pe deplin despre Dumnezeu și despre viață , si ca aceasta înțelegere ar putea  schimba totul .
 • -3. A nunța  că esti deschis pentru noi înțelegeri despre  Dumnezeu și  viață, înțelegeri care ar putea produce un nou mod de viață pe această planetă .
 • -4. C u mult curaj examineaza aceste noi înțelegeri și , în cazul în care se aliniază cu adevarul tau interior și cunoașterea interioara, include-le in sistemul tau de credințe.
 • -5. E xprima-ti viata  ca o demonstrație a celor mai mari convingeri ale tale , mai degrabă decât ca o negare a lor.

( 25 ) Să fie o singura Evanghelie pentru toți oamenii de pe Pământ : ” Suntem cu Toții Unul . Calea noastra nu este o cale mai bună , ci este doar una diferita. „

Cele o mie de cuvinte de mai sus, insusite si puse in practica, ar putea schimba lumea intr-o singura generatie.

Sursa: textul publicat sub titlul ” 25 de mesaje de baza – 1000 de cuvinte care vor schimba Lumea” , la  16 decembrie 2012,  in http://www.theglobalconversation.com/blog/?p=3174
Traducere: Eugenia Berdan

2560x1440-white-solid-color-background


7 gânduri despre „25 mesaje esentiale care schimba lumea – Neale Donald Walsch

 1. sa poti intelege measajele de mai sus ….trebuie sa ai un pic de cultura spirituala sau sa fi citit macar ‘ conversatii cu Dumnezeu’ de acelasi autor

  Apreciază

 2. am citit cartea CONVERSATIE CU DUMNEZEU de Neale Donald Walsch.si cele 25 de mesaje ,cu sinceritate spun ;ca ma regasesc in cele scrise si ca sint inca lectii de viata ,de necontestat !ma inchin lui DUMNEZEU CARE L-A LUMINAT SI IAU CU RECUNOSTINTA LUMINA .DOAMNE AJUTA !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.