Binecuvântează şi mulţumeşte pentru tot ce primeşti


Vei înţelege mâine lecţia de astăzi! Te întorci în casa sufletului tău. Ești fidel inimii tale. Mintea are legi, uneori cam reci. Oameni frânţi sufleteşte găsim la tot pasul. Au fost, sunt şi vor mai fi. Ne rănim între noi din orgoliu, invidie, neputinţe. Postiţi, rugaţi, iertaţi. Spăşiţi sau nu. Societatea cu al ei carusel a ameţit conștiințe. Sunt succese care coboară și înfrângeri care te înalță. Important e să poți dormi liniștit noaptea…Este loc și de căință.

hands-andearth

Oamenii au nevoie de timp ca să te ierte, Doamne însă are nevoie de Clipă: „Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai” (Luca, 23, 43). Cine te iartă, te va ierta, iar cine te urăşte, te va urî. Mai ales dacă ţine morţiş să rămână mic. Şi nu are nevoie de ani, de dovezi, de… Ce bine că Dumnezeu nu e ca omul, că demult ar fi trebuit să fie sfârşitul lumii! Doamne încă mai aşteaptă întoarcerea, iertarea, iubirea, recunoştinţa, comuniunea.

http://bit.ly/2Cz43uZ

Caută noi începuturi și descoperă bucuria de a lăsa trecutul în urmă. Reproșurile sunt mai grele ca necazul în sine. În viață nu poți să spui oricui orice. Mulți rămân doar la ambalaj, oricât am povesti despre gustul miezului. Fiecare om are taina sa. Inimă fină sau cu multe crestături. Intuiții, inspirații, structuri logice. Iartă! Strângerea de inimă să devină strângere de mână. Roagă-te! Fiecare grăunte are făină, dar şi tărâţe. Şi cel mai bun vin are drojdia lui. În fiecare rău e un bine, depinde de noi ce alegem să folosim, să vedem. Binecuvântează şi mulţumeşte pentru tot ce primeşti. Vei înţelege mâine lecţia de astăzi!

Durerea unui suflet uneori e atât de mare ca şi cum ar fi durerea întregii lumi. Poartă în el toată umanitatea. La fel e şi cu bucuria. Şi cu plânsul. Durerile sufletului sunt mai puternice decât durerile trupului. Viermele neîncrederii pătrunde în solul sufletului și roade toate rădăcinile plantelor îngrijite, mai ales a florii încrederii. Şi e tare greu de semănat după ce pământul inimii e uscat şi sunt bolovani acolo. Udă cu lacrimi ce e de udat, ară cu iertare, discuieşte cu bunătate şi seamănă iar seminţele iubirii. Aşteaptă raza de soare şi binecuvântarea lui Dumnezeu. „Fereşte-te de rău şi fă bine, caută pacea şi o urmează pe ea.” (Ps.33,13)

Donez-Design-Designist-13
click pe ZONA

Atât sentimentul aroganței și al superiorității, cât și al insuficienței și al inferiorității sunt atitudini extreme ale vieții ce pot dărâma ființa oricui. Dumnezeu, făcând pe om, nu a vrut să creeze un rob, un sclav, ci un suveran, un împărat al creaţiei. Omul nu e făcut să fie înfrânt. Greutăţile din corabia vieţii ne fac să avem stabilitate în furtunile şi valurile nopţii. Cuminte, năstruşnic, trist sau vesel, filmul vieţii rulează clipă de clipă în premieră doar o singură dată. Filmezi sau te laşi filmat?

Crede-mă că nu vrei averi. Vrei pace şi iubire. Te-ai agitat în zadar: “Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!” (Iov, 1,21) Totul este atât de simplu şi de frumos. Sufletul tău e pur. Ai răbdare. Păstrează sănătatea sufletului aşa cum ţii la sănătatea trupului. Frumuseţea, gingăşia inimii şi a gândului curat fac ca orice om să devină frumos şi la exterior, indiferent ce urme are pe trup… Lumina din interior radiază şi acoperă orice rană, orice minus, orice…Înnobilează sufletul, curăţă ochii să vadă cele bune şi mintea să gândească plusurile şi viaţa se va schimba.

blessing hand

Dumnezeu nu este o balanță, un cântar: ți-am dat, îmi dai. Dumnezeu este iubire. Dumnezeu este un Tată iubitor, înțelegător, atotcuprinzător, iertător. Fii suflet nobil şi pe mormântul tău nu va fi doar o floare, ci şi o lacrimă fierbinte, iar din cer vei primi un surâs de soare…

Nimic nu e rău, noi le folosim rău. Din ce suntem transmitem celorlalți. Fiecare zi este o viaţă în miniatură. La fel şi judecata de apoi este gustată zilnic de fiorii conştiinţei. Vă dăruiesc speranţă şi linişte interioară. Veşnicia este acum. Buzele miros a rugăciune.

Dragostea = Răbdare, Iertare, Bucurie.

Autor-ieromonah Hrisostom Filipescu sursa-hrisostomfilipescu.files.wordpress.


Doneaza
Daca vrei sa (iți) faci o bucurie apasă butonul

 


2560x1440-white-solid-color-background

18 gânduri despre „Binecuvântează şi mulţumeşte pentru tot ce primeşti

 1. cand convietuiesti cu un om 33 de ani si te jigneste tot timpul ,tu vorbind-ui frumos ,cautand sa fie armonie in casa,avand grija de persoana de langa tine si totul fiind in zadar ,adica totul este fara importanta .poate ma sfatuiti ce trebuie sa fac ca sa fie bine ca eu nu mai stiu ,ma intreb singura cum de am putut rezista atatia ani .adevarul este ca m-am rugat la dumnezeu tot timpul.acum au inceput sa apara si problemele de sanatate. cu multumiri.

  Apreciat de 1 persoană

  1. …sincer imi pare rau sa aud astfel de cazuri , din pacate nu sunteti singura . Cunosc cazuri dintre apropiati si ma lasa „masca” cum puteti rabda. Din fericire pentru mine , am avut un sot deosebit timp de 20 de ani , insa Domnul a avut nevoie de el si mi l-a luat . De 12 ani sunt singura , de vreo 4 ani am incercat sa-mi refac viata ,dar n-am mai gasit acel barbat care stie sa respecte o femeie in adevaratul sens al cuvantului . Mie imi este clar , o viata avem si trebuie traita in armonie , daca nu se mai poate despartirea e solutia , nu vad rostul in care sa stai cu cineva sa-ti amarasca zilele . Daca timp de 33 ani a fost asa, nu se va schimba acum. Repet,o singura viata avem , cu atat mai mult …imbatranim, ne imbolnavim …. credeti ca se va uita ?/ din contra va v-a rasuci cutitul in rana si mai mult . SOLUTIA ; e despartirea , nu va ganditi cu ce ramaneti, daca murim nu luam nimic cu noi . Ramanem doar cu frumusetea lucrurilor. Va pup stimata doamna , sanatate si numai bine!

   Apreciat de 1 persoană

  2. Si eu am avut un om, linga mine doar pt banii mei. I-am facut si un baiat. A vrut casa, masina, copil. Am fost, umilita, batuta,jignita. De ce? Am fost o naiva, proasta, am vrut sa nu fiu singura, sa fiu respectata, sa fiu iubita, ma simteam singura, dupa moartea mamei mele. Acum am ramas cu baiatul. L-am dat afara pe excroc cu politia. Va sarut cu dragoste Mihaela.

   Apreciază

  3. Da poate așa trebuie să se întâmple o vreme și nu puteam face nimic doar să înghițim și să așteptăm gîndind că și pentru noi există acolo undeva o luminiță care va ieși în favoarea noastră. ȘI dacă crezi chiar se va întîmpla așa va fi . Atunci vei fi împăcat cu tine sufletul tau se va simți liber și nu i mai dai voie nimănui să te umilească pentru că găsești acele cuvinte care să i demonstrezi că nu ești sluga nimănui că nu ești batjocura nimănui și ești liber aici să faci ce vrei cînd vrei și să asculți glasul cui vrei și pe oamenii toxici evitai cît poți

   Apreciază

 2. Stiu ce inseamna sa traiesti cu cineva care te face sa te simti ”buna de nimic”. I-am fost alaturi 21 de ani ,l-am ajutat la greu ,i-am suportat umilintele,betiile si toate altele. La um moment am spus Stop .Am patru ani de cand l-am parasit. M-am retras intr-un loc linistit in care mi-am gasit si eu linistea interioara. Uneori e mai bine singur decat intr-o companie lipsita de lumina,farmec si armonie

  Apreciat de 1 persoană

  1. In fiecare clipa facem o alegere….un drum in care simtim spinii in picioare sau linistea in suflet….Totul depinde de noi…pentru ca noi alegem ,sa ramanem pe drum sau sa-l schimbam….Vorbim de frica…Da .Frica e doar in lipsa CREDINTEI…Cine are incredere in EL si in Univers…nimeni si nimic nu poate sa-l abata din drum..Alege sa FII TU…sa vorbesti si sa faci doar ceea ce sufletul tau simte….LUMINA si IUBIRE…

   Apreciat de 1 persoană

 3. Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta. Daca mai puteti ducetiva crucea vietii ce a fost mai mult si greu a trecut. Cine e invatat sa sufere, sufera isi duce crucea pana la sfarsit(dreptul Iov). putere si intelepciune.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mult adevar imi plec genunchi cu lacriimi de durere S,i ma’rog pentru tot cres,tinul s,i pentru toata’ suflarea ca bunul Dumnezeu sa’ aiba’ mila’ Doamne

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.