Fii impecabil in tot ceea ce spui


Cuvinte-cheiePrimul legamant este cel mai important dintre toate, si totodata cel mai greu de respectat. Este atat de important, incat doar prin respectarea acestui prim legamant vom putea deveni capabili sa trecem pe nivelul existential pe care eu l-am numit raiul pe pamant.

Primul Legamant este urmatorul: fii impecabil in tot ceea ce spui. Suna foarte simplu, dar este o lege extrem de puternica.

De ce pornim de la cuvinte? Cuvantul este puterea prin care noi cream. Cuvantul este darul care vine direct de la Dumnezeu. In Evanghelia dupa Ioan din Biblie se spune, referitor la crearea universului: “La inceput a fost cuvantul si cuvantul era la Dumnezeu, si Dumnezeu era cuvantul”. Prin cuvant, noi ne exprimam puterea creatoare. Prin cuvant putem manifesta totul. Indiferent de limba pe care o vorbim, intentia noastra se manifesta prin cuvant. Tot ceea ce visam, tot ceea ce simtim si ceea ce suntem cu adevarat – toate acestea se manifesta doar prin puterea cuvantului.

Cuvantul nu este doar un sunet sau un simbol scris. Cuvantul este o forta; este puterea care o avem de a ne exprima si de a comunica, de a gandi si de a crea evenimentele din viata noastra. Singur omul poate vorbi. Ce alt animal de pe planeta poate vorbi?

cuvinteCuvantul este cea mai puternica unealta pe care o are omul; este unealta magiei. Dar, la fel ca si o spada cu doua taisuri, cuvantul nostru poate crea cel mai frumos vis, dar poate si sa distruga tot ce exista in jurul nostru. Un tais al sabiei il constituie asadar folosirea gresita a cuvantului, ceea care creeaza iadul pe pamant. Celalalt tais il constituie impecabilitatea cuvantului, care creeaza doar frumusete, iubire si raiul pe pamant. In functie de modul in care este folosit, cuvantul ne poate elibera, sau ne poate inlantui mai mult decat ne inchipuim. Intreaga magie de care dispunem se bazeaza pe cuvintele noastre. Cuvantul nostru este magie pura, iar folosirea lui gresita este magie neagra.

fragment -DON MIGUEL RUIZ-CELE PATRU LEGAMINTE

descarca aici cartea-Don Miguel Ruiz – Cele patru legaminte

2 gânduri despre „Fii impecabil in tot ceea ce spui

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.