Puterea subconstientului tau


BeautySe spune ca in cazul unei persoane active care traieste intr-un oras mare, subconstientul poate inregistra pana la 10.000 de mesaje pe zi. El este ca un calculator aflat in corpul tau. Inregistreaza tot ce ti se intampla in viata. Din momentul conceperii tale, deci cu 9 luni inainte de a te naste, tot ce ai perceput prin simturi a fost inregistrat.

Oamenii nu sunt constienti de tot ceea ce receptioneaza si cate lucruri fac in urma primirii acestor mesaje. De aceea e foarte important sa fii atent le ceea ce lasi sa patrunda in subconstientul tau. El reprezinta numai un servitor pentru tine. Nu cunoaste notiunile de bine si rau. Nu stie sa discearna intre ceea ce-ti este benefic. El iti ofera numai rezultatele a ceea ce-i transmiti.

Atunci, daca traiesti permanent intr-o stare de teama sau daca esti inconjurat de oameni care vorbesc numai despre frica sau lucruri negative, vei reactiona la fel.

Gandurile tale negative sunt inregistrate de subconstient. El ti le transmite inapoi. Iata-te din nou cuprins de ganduri negre. Subconstientul tau le receptioneaza din nou si ti le retransmite… e un cerc vicios. Se poate intampla sa fi cuprins de indoieli si nelinisti pur si simplu avand un radio deschis, in masina sau in casa. In timp ce-ti vezi de treburile tale, crezi ca nu dai atentie la ce auzi, dar totul intra intr-un mod subtil in subconstientul tau.

Subconstientul prelucreaza intotdeauna ultimul mesaj pe care i l-ai dat.

Iata un exemplu: sa presupunem ca subconstientul tau e reprezentat de un sofer de taxi, iar gandul tau este clientul. Ii ceri soferului sa te duca in str. Popineau, la nr.8662. El se indreapta spre adresa indicata. Va face totul pentru a indeplini ordinul pe care i l-ai dat. Dar, cateva minute mai tarziu, iti dai seama ca s-a strecurat o greseala in ceea ce priveste adresa. Numele strazii era St-Denis si nu Popineau. Soferul intoarce si se indreapta spre noua destinatie. Precum soferul de taxi, subconstientul executa mesajul primit.

Am dat acest exemplu pentru a te face sa intelegi ca, daca-ti petreci viata schimbandu-ti mereu modul de a gandi, subconstientul tau va deveni confuz si nu mai stie ce sau pe cine sa asculte; asa cum soferul de taxi, dupa vreo 10 schimbari de adresa, isi va pierde rabdarea si va exclama: „Dar hotarati-va odata! Unde vreti sa mergeti de fapt?”. La fel se intampla si cu subconstientul tau. Daca ii transmiti in mod regulat acelasi mesaj, el va determina aparitia unor situatii, intalniri si evenimente care te vor calauzi spre concretizarea dorintelor tale.

Alt exemplu: Te-ai hotarat ca anul viitor sa te muti intr-o casa frumoasa, asezata pe malul apei. Bine… Incepi sa te gandesti la aceasta casa: ti-o imaginezi, o vizualizezi… E important sa stii ca subconstientul e mult mai eficient si intelege mult mai repede daca vizualizezi imagini. Asa ca imagineaza-ti casa visata, gandeste-te continuu la ea si actioneaza in consecinta. Astfel ai toate sansele sa se intample ceea ce vrei. Cum? Cu ce bani? Nu are importanta. E ca in exemplul cu soferul de taxi. Da-i o adresa precisa si nu te mai razgandi. Aseaza-te in masina si lasa-te condus unde vrei. Vei ajunge acolo. Oricare ar fi drumul urmat si oricare ar fi motivul alegerii lui, soferul te va duce unde voiai sa mergi.

Procedeaza la fel cu Subconstientul tau. Da-i un ordin, lasa-te condus si asteapta sa te duca spre destinatia dorita. Important este sa nu te razgandesti. Nu te lasa influentat de parerea altora. De indata ce iti dezvalui intentiile, Genieinalampasupra ta se ingramadesc reactiile exterioare:„Cum vei proceda ca sa obtii o asemenea casa?”, „Crezi ca vei face rost de atatia bani?”. Iau nastere indoieli si incepi sa te gandesti: „Poate ca ma grabesc”, „Poate ar trebui sa astept pana anul viitor”. Si iata! Prin simplul fapt ca te razgandesti, schimbi ordinul dat subconstientului. El inregistreaza ultimul tau gand: acela de a nu mai avea casa. Dimpotriva, daca a doua zi iti revezi planurile si-ti dai seama ca-ti doresti intr-adevar o casa, el isi reia lucrul. Omul se gandeste si se razgandeste incontinuu.
A invata sa te concentrezi e o maiestrie care trebuie dobandita.

iceberg-41884_200x200Subconstientul nu poate rationa, nu cunoaste nici binele, nici raul.

El este o mare forta aflata in tine, asa ca de ce sa nu-l folosesti in favoarea ta? Fiecare om isi are constientul, Subconstientul si supra-constientul sau. Depinde numai de el sa faca ceea ce vrea. Incepe de pe acum sa-ti imaginezi cum ai vrea sa fie viata ta.

Vrei sa fii inconjurat de dragoste? Vrei sa te intelegi mai bine cu copiii? Vrei sa obtii slujba pe care ti-ai visat-o dintotdeauna? Subconstientul tau poate face orice pentru tine. Trebuie numai sa stii sa te servesti de el.

Daca nu-ti place munca pe care o faci, aseaza-te si imagineaza-ti ca le dai prietenilor o veste fantastica. Vizualizeaza-te in situatia in care esti pe cale sa anunti acest lucru: „Am gasit o slujba extraordinara; e fantastic, nici n-am visat sa gasesc asa ceva!”. Simte asta in tine! Daca te gandesti Vizualizarein mod constient si-i dai ordin subconstientului ca vrei o anumita slujba, un anumit salariu, un anumit gen de patron, intr-un anumit loc, iti micsorezi sansele. Totul devine mult mai greu. Cand vrei sa ai ceva precis, e ca si cum i-ai spune soferului de taxi pe unde s-o ia. E foarte posibil ca drumul sa fie mai lung si sa te coste de doua ori mai mult.

Solutia este, pur si simplu, sa ai incredere in subconstientul tau; el e legat de supra-constiinta ta, care poseda puteri nebanuite. Trebuie sa-i spui subconstientului ce vrei ca produs finit si nu detaliile necesare pentru a-l obtine. Iti doresti un partener de viata? Nu trebuie sa-i ceri inaltimea, culoarea ochilor, meseria, daca sforaie sau poarta proteza… Astfel, iti limitezi sansele. Se va gasi unul din 10000 care sa semene cu persoana dorita. E mai bine sa te vizualizezi impreuna cu o persoana fara a o vedea in detaliu. Doreste-ti sa fie fantastica, sa fie cineva de la care ai multe de invatat, care sa se simta bine cu tine. Vei intalni poate un tip de persoana la care nu te-ai gandit niciodata si care este intr-adevar ceea ce ti-ai dorit. O teorie spune ca intr-un mare oras, ca Montreal, de exemplu, pentru fiecare om exista cel putin 3,5 persoane de sex opus cu care sa fie compatibil. Asa ca n-ai de ce sa-ti faci griji…

Este, de asemenea, foarte important sa nu uiti de o anumita componenta a ta numita supra-constiinta.

Supra-constiinta este legata de latura ta divina. Ea cunoaste toate vietile tale anterioare si viitoare. Este Dumnezeul tau interior care stie exact ce drum trebuie sa urmezi pentru a ajunge la perfectiunea ta, la perfectiunea divina.

13546550Atunci cand ceri sau doresti ceva, cand crezi ca ai o nevoie reala si-i dai un ordin subconstientului, e important sa-i spui sa-ti consulte supra-constiinta pentru a afla daca aceea ce vrei e bine pentru tine. Daca nu este, iti va da de veste printr-un mesaj si vei ajunge sa doresti altceva. Casa de pe malul apei nu este neaparat cel mai bun lucru pentru tine. Poate exista ceva mai important. Dupa un anumit timp, se va intampla, fara indoiala, ceva care te va face sa-ti dai seama ce vrei cu adevarat. Schimbarea ta va fi radicala: „Asta e ceea ce vreau, nu casa”. Prin ceea ce-ti este prezentat, vei intelege ca ai primit mesajul. E atat de linistitor sa stii ca ai in tine aceasta forta extraordinara, legata direct de marea putere universala, de cosmosul intreg, de Subconstientul fiecaruia dintre cei ce traiesc pe pamant, tot asa cum celulele corpului uman sunt legate intre ele!

Lise Bourbeau – “Asculta-ti corpul, cel mai bun prieten al tau”

4 gânduri despre „Puterea subconstientului tau

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.