10 lucruri pe care sa nu ti le mai spui niciodata


xxxxxSchimband modul in care gandim despre noi insine vom reusi sa ne schimbam intreaga viata. Haideti sa incercam sa fim mai bune, mai ingaduitoare si sa nu ne mai criticam atat de aspru, sa nu ne mai privim doar prin ochii celorlalti si sa incercam sa zambim mai mult, noua insine si celor din jur. Desi sunt spuse pentru genul feminin, sunt tot atat de valabile si pentru genul masculin. 

10 lucruri pe care sa nu ti le mai spui niciodata de acum incolo

1. „Nu sunt suficient de buna”.

Poate chiar in acest moment nu ai ajuns la nivelul pe care ti-l doresti foarte tare, dar vei fi surprinsa de tine insati daca continui sa fii perseverenta pe drumul realizarii dorintelor tale. Trecutul nu poate sa defineasca ceea ce esti tu intr-un anume moment, trecutul te-a pregatit pentru tot ceea ce esti capabila sa fii.
Nici ceea ce cred ceilalti despre tine nu te defineste! Nu te subestima niciodata, nu fii niciodata rea cu tine insati! Excelenta apare atunci cand reusesti sa te iubesti cu sinceritate, cand visezi cu inima deschisa si esti convinsa in acelasi timp ca tot ceea ce iti propui este realizabil.

2. „Trebuie sa indeplinesc asteptarile celorlalti”.

Succesul si Fericirea inseamna sa ne petrecem viata asa cum vrem, asa cum nis e potriveste nmoua insaine, doar noua. Nu trebuie sa copiem succesul altcuiva, nu trebuie sa ne lasam influentati de asteptarile si presiunile celorlalti de a fi altfel decat ceea ce suntem. Tu esti tu, asa cum esti pentru un motiv. Fiecare are propriile visuri, propriile aspiratii. Este atat de trist ca unele persoane incearca, uneori chiar fara sa constientizeze, sa impuna propriu punct de vedere, propiul mod de a vedea viata, ceea ce seamana, in sens simbolic, cu incercarea de a taia aripile cuiva. Cel mai bine este sa ne urmam chemarile interioare.
3. „Ceea ce spun si cred ceilalti despre mine, conteaza”.

Ne lasam prea des influentati de ceea ce cred ceilalti despre noi, cadem prada judecatii, rautatilor, fara sa stim ce putere imensa se ascunde in noi si ca de fapt adevarata dragoste si apreciere trebuie sa izvorasca din noi insine si de nicaieri altundeva.
De cele mai multe ori, invectivele sau jignirile celorlalti apar tocmai din incapacitatea lor de a se iubi si auto-aprecia, niciodata acestea nu au legatura cu noi. Nu accepta mesaje daunatoare care vin din partea celorlalti, important este modul cum te definesti tu insati si nu cum o fac ei.

4. „Am nevoie de recunoastere, ca actiunile mele sa fie valoroase.”

Fa ceea ce crezi ca este bine, nu astepta confirmari din partea celorlalti. Integritatea inseamna sa faci ceea ce crezi ca este bine, chiar daca nu vor fi oameni care sa aplaude gestul tau. Nu astepta recunoastere pentru fiecare gest pe care il faci. Si nici nu te astepta ca dragostea ta eforturile tale sa fie in mod necesar recunoscute si intelese si apreciate de catre toti cei pe care ii intalnesti. Simte-te tu implinita de fiecare pas pe care il faci in viata.

5. „Este prea tarziu pentru mine.”

Nu ii lasa pe ceilalti sa iti fure prezentul. De ce ne auto-limitam spunand ca nu putem sa mai facem anumite lucruri doar pentru ca?… Doar pentru ca nu mai avem acea varsta, sau pentru ca acum avem copii, sau pentru ca alte lucruri nu mai sufera amanare? De ce ne inchidem singuri intr-o inchisoare simbolica?
Nu peterece nicio secunda regretand ceea ce nu ai facut in trecut, fiindca niciodata nu e prea tarziu sa ne traim visurile. Daca simti ca este „prea tarziu”, aceasta nu este decat vocea fricii din interiorul tau. Nu uita: „Tot ceea ce ne dorim este de cealalta parte a fricii”. Implinirea sufleteasca o atingem atunci cand ne depasim propriile limitari.

6. „Daca as fi stiut…”

Nu regreta alegerile pe care le-ai facut in viata, drumul pe care l-ai ales. De fapt ceea ce pare a fi o alegere gresita, este de fapt ceea ce te duce inspre realizarea visurilor tale. Nu exista alegeri gresite in viata, pentru ca suntem exploratori, pentru ca fiecare pas pe care il facem ne ajuta de fapt sa evoluam si sa ne autodescoperim potentialul ascuns.
Vine un moment cand privesti in urma si desi a fost greu, realizezi ca ai urcat cea mai frumoasa coama de munte.

7. „Nu am de ce sa fiu fericita”.

E adevarat, uneori ne simtim extraordinar, alteori zilele par foarte apasatoare. Cu toate acestea, fiecare zi este o noua oportunitate de a fi recunoscatori si pozitivi cu privire la ceea ce avem in viata. Nu cere mai mult de la viata inainte sa spui Multumesc pentru ceea ce deja ai.
Nu te incapatana si intrista, privetse cate lucruri frumoase sunt in jurul tau, cat de mult ai, inainte de a fi nefericita pentru cele ce inca nu s-au implinit. Uneori ne este mai greu sa zambim, e adevarat, dar trebuie sa incercam sa vedem ceea ce este bun si frumos, oricat de greu ne-ar fi.

8. „Ce am facut sa merit o viata atat de grea?”

Marile provocari fac de fapt ca viata sa fie mult mai interesanta; sa trecem aceste obstacole ne ajuta sa percepem viata ca avand mai mult sens. Modul cum facem fata esecului si situatiilor de disconfort determina nivelul de succes si de fericire. Sa razi de propriile greseli si sa inveti de pe urma lor este cel mai sanatos lucru posibil. Glumeste in legatura cu greutatile tale si gaseste-ti puterea prin ele. Distreaza-te pe marginea provocarilor pe care le ai.
Disconfortul emotional poate fi ilustrat sub forma unor valuri care se sparg de tarm. Atunci cand acceptam, frustrarea dispare si apare eliberarea, se duce durerea si apare bunatatea.

9. „Nu pot sa iert”.

Iertarea este de fapt calea catre fericire. Atunci cand ierti pe cineva, reusesti de fapt sa depasesti trecutul si sa nu mentii energia sa negativa si in prezent. Iertarea nu inseamna ca ceea ce s-a intamplat este complet scuzabil ci ca ai reusit sa te impaci si sa te linistesti in legatura cu acel om sau moment care te-a ranit. Iertand, mergi de fapt mai departe.

descărcare10. „Sunt singura”.

Ne este greu singuri. Nu putem sa reusim altfel decat avand oameni dragi aproape. De aceea, in realitate nu esti niciodata singura, indiferent de ceea ce simti pe moment. Toti simtim insa senzatia de abandon, ca poate nu suntem suficient de buni ca sa fim iubiti si apreciati. Toti trecem prin asemenea momente, dar ele trec si… nu trebuie sa uitam niciodata ca de fapt nu suntem niciodata singuri. Avem in jurul nostru oameni cu care putem sa relationam, care pot rezona cu noi si ne pot oferi sprijinul nelimitat.

Sursa-Lyfestyle

6 gânduri despre „10 lucruri pe care sa nu ti le mai spui niciodata

  1. Realizez cà nu am vocabularul necesar pt a descrie ceea ce am simtit citind diverse articole din acest blog, dar pot afirma cu tàrie cà mà simt mai „usoarà”, cà sufletul e mai „slefuit”, cà am càpàtat mai multà incredere in mine si in fortele mele, cà am inteles si mi-am explicat mai multe din „fenomenele”, suferintele trecutului meu…Multumesc din inimà!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am multe de anvatat anca cred ca toata viata e un urcus daca vrei sa evoluezi an bine anvatamm si vom vedea ca iubirea duce spre fericire si bine .Multumesc celor ce scriu cea ce de multe ori avem nevoie sa vedem si sa antelegem.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.