20 de paradoxuri


1372951320 de paradoxuri care ne fac viata mai usoara! Exista o serie de adevaruri despre viata care, la prima vedere, sunt paradoxale, însa studiate mai atent îti dezvaluie adevarata esenta a existentei. Ia aminte si încearca sa le folosesti pentru a-ti netezi ascensiunea personala/profesionala.

  1. Cu cât urasti mai mult o trasatura la ceilalti, cu atât este ea mai prezenta în viata ta. Carl Jung credea ca acele trasaturi care ne deranjeaza la ceilalti sunt doar manifestari ale acelor parti din noi pe care le negam.
  2. Oamenii care nu pot avea încredere nu sunt de încredere. Cei care nu au încredere în relatiile cu ceilalti sunt mult mai predispusi la a le sabota. Încercând sa evite suferinta ajung sa îi raneasca pe cei din jur.
  3. Cu cât încerci sa impresionezi, cu atât mai putin vei reusi, fiindca nimanui nu-i plac oamenii care se straduiesc prea mult.
  4. Cu cât ai mai multe esecuri, cu atât ai mai multe sanse sa reusesti. Ia la puricat orice om care a realizat ceva si vei observa ca a încercat în repetate rânduri pâna sa ajunga la momentul de glorie.
  5. Cu cât te temi mai mult de un lucru, cu atât mai mult ar trebui sa încerci sa îl depasesti. Nu te mai ascunde dupa deget. De fiecare data când te confrunti cu o astfel de situatie, traume din trecut revin si te bântuie, dându-ti de înteles ca ar trebui sa dai înapoi. Gresit! Orice lucru care te face sa tremuri de emotie, precum vorbitul în fata unui public numeros sau o discutie cu un superior legat de o marire de salariu, merita facut! Evident, nu ne referim aici la activitati care îti pun viata în pericol. Exista motive clare pentru care ti se declanseaza instinctul de aparare si ar trebui sa-l asculti!
  6. Cu cât te temi mai mult de moarte, cu atât mai putin te vei bucura de viata. Asa cum spunea Anais Nin, „viata se micsoreaza sau se extinde în raport cu gradul de curaj al fiecaruia”.
  7. Cu cât înveti mai mult, cu atât îti dai seama ca stii prea putin. Cu fiecare raspuns pe care îl primesti vin si alte întrebari ale caror raspunsuri îti sunt înca ascunse.
  8. Cu cât îti pasa mai putin de ceilalti, cu atât mai putin îti pasa de tine. Poate parea putin ciudat, dar oamenii se comporta cu ceilalti asa cum se comporta cu ei însisi. Poate ca nu se observa asta la prima vedere, însa oamenii rai cu cei din jur sunt cruzi si cu propria persoana.
  9. Cu cât esti mai conectat/a, cu atât esti mai izolat/a! Da, poate ca suntem în era vitezei si a comunicarii, însa cercetatorii arata ca narcisismul, singuratatea si depresia s-au dezvoltat galopant în ultima vreme! Lasa internetul deoparte si iesi putin în parc!
    1372950810. Cu cât îti e mai frica de esec, cu atât ai mai mari sanse sa o dai în bara, pe principiul „de ce ti-e frica, nu scapi!”
  10. Cu cât te straduiesti mai mult, cu atât mai greu îti va fi sa obtii ce îti doresti. De ce? Pentru ca te astepti sa fie greu de obtinut si astfel, în mod inconstient, îl faci sa fie inaccesibil. Spre exemplu, daca nu esti obisnuita sa abordezi oameni necunoscuti, îti vei face numeroase planuri în minte, legate de subiectul respectiv si evident ca te complici, în loc sa saluti simplu si sa adresezi o întrebare lejera. Daca ti se pare ca e greu, îti induci o stare de disconfort si sansele de reusita sunt mai mici.
  11. Cu cât poti obtine ceva mai usor, cu atât mai putin îti vei dori acel lucru. Presupunem fara sa vrem ca lucrurile rare sunt neaparat valoroase, iar cele pe care le gasesti din abundenta nu sunt la fel de „scumpe”. Nimic mai gresit.
  12. Cea mai usoara cale de a întâlni pe cineva este sa nu îti doresti sa ai pe cineva alaturi. Vei reusi sa gasesti pe cineva atunci când nu vei mai da impresia ca ai nevoie de cineva lânga tine. Fii fericit/a, singur/a si investeste în tine, iar partenerul potrivit va veni pe parcurs.
  13. Cu cât esti mai sincer/a în legatura cu defectele tale, cu atât mai perfect/a vei parea în ochii celorlalti. Acest tip de vulnerabilitate, care arata ca te simti bine în pielea ta, chiar daca nu esti perfect/a, îi va face pe oameni sa creada ca esti extraordinar/a.
  14. Cu cât încerci mai mult sa tii pe cineva mai aproape, cu atât îl vei împinge mai departe. De îndata ce transformi totul într-o obligatie, îsi pierde semnificatia. Lasa oamenii sa se apropie singuri de tine, iar daca nu o fac, lasa-i sa plece, fiindca nu era locul lor acolo.
  15. Cu cât te certi mai mult pe o anumita tema, cu atât ai mai putine sanse sa îti impui punctul de vedere. Disputele de acest gen sunt în mare parte emotionale. Practic, fiecare dintre cei doi simte ca valorile îi sunt calcate în picioare. Încearca sa îti lasi orgoliul deoparte daca vrei sa convingi pe cineva.
  16. Cu cât ai mai multe optiuni, cu atât esti mai nefericit/a. Studii recente arata ca daca ai de ales dintre prea multe variante, ajungi sa fii mai putin satisfacut/a, indiferent de alegerea facuta.
  17. Cu cât esti mai convinsa ca ai dreptate, cu atât mai putine stii despre subiect. Exista o legatura directa între cât de deschisa este o persoana la diferite perspective si cât de mult stie acea persoana referitor la un anumit subiect. Asa cum spunea si Bertrand Russel, problema este ca prostii sunt prea siguri, iar cei destepti sunt plini de îndoieli.
  18. Singurul lucru sigur este ca nimic nu e sigur.
  19. Singura constanta este schimbarea.

4 gânduri despre „20 de paradoxuri

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.