Sucuri de fructe naturale


zmeur1. Sucul de afine – este indicat în mod special în tratamentul infecţiilor intestinale: enterite, diaree, dizenterie, putrefacţii intestinale, colibaciloză; are o acţiune selectivă asupra unui anumit număr de agenţi patogeni intestinali cum ar fi bacilul tifoidei şi colibacilii; este şi un dizolvant al acidului uric; stimulează vederea nocturnă.

2. Sucul de ananas – este bogat în vitamine, oligoelemente şi săruri minerale şi conţine un ferment digestiv foarte puternic. Este indicat în cazuri de insuficienţe digestive, de creştere, în convalescenţe; diuretic, posedă şi proprietăţi dezintoxicante.

3. Sucul de caise – este folosit în cazuri de astenii fizice şi psihice, anemie şi convalescenţă.

4. Sucul de cireşe – este demineralizant, depurativ, antireumatismal; indicat în cazuri de: arteroscleroză, gută, artrită şi stări pletorice. Este energetic şi previne îmbătrânirea precoce prin acţiunea regeneratoare şi de eliminare a toxinelor.

5. Sucul de coacăze – acţionează asupra circulaţiei sângelui, asupra ficatului, asupra inflamaţiilor tubului digestiv şi a căilor urinare, asupra reumatismului şi gutei; este un bun diuretic, digestiv şi depurativ.

6. Sucul de dude – este răcoritor şi laxativ şi se poate folosi la gargară contra anghinelor, aftelor şi stomatitelor.

7. Sucul de fragi – este remineralizant, indicat în cazurile de reumatism şi gută, datorită acţiunii eliminatorii a acidului uric. Este un bun stimulent hepatic, reglementează sistemul nervos şi este indicat în arteroscleroză, autointoxicaţie, litiaze urinare; posedă proprietăţi bactericide vădite, mai ales împotriva bacilului tifoidei.

8. Sucul de grapefruit – este digestiv, depurativ, stimulent hepatic şi un excelent drenor al vezicii biliare; fluidifiant sanguin şi protector vascular.

9. Sucul de lămâie – este folosit în cazurile de ulcer gastric, iar datorită proprietăţilor depurative sanguine se recomandă consumul zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri.

10. Sucul de mere – este un bun tonic muscular şi al sistemului nervos, diuretic şi antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ, indicat în cazurile de gută şi constipaţie; poate fi folosit în amestecuri cu alte sucuri, pentru a le oferi un gust mai bun.

11. Sucul de pere – este depurativ, diuretic, eliminator al acidului uric, remineralizant, indicat în anemii, surmenaj, tuberculoză; este astringent şi calmează durerile.

12. Sucul de piersici – diuretic şi laxativ uşor, folosit cu succes în cazul dispepsiilor. Sunt preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.

13. Sucul de portocale – este tonic, fluidifiant sanguin şi protector vascular (pentru un efect mai puternic se va folosi şi coaja).

14. Sucul de prune – stimulent nervos, energetic, diuretic, laxativ şi dezintoxicant, se recomandă în cazuri de: reumatism, arteroscleroză şi astenii.

15. Sucul de struguri – are o valoare calorică foarte mare: 900 calorii/kg. Este un foarte bun stimulent, remineralizant, dezintoxicant; indicat în cazuri de artrite, reumatism, gută, litiaze, exces de uree sanguină, tulburări de hipertensiune, enterite şi congestii hepatice.

16. Sucul de zmeură – este indicat pur sau diluat cu apă în reumatisme, gută, dermatoze şi stări febrile. În amestec cu suc de coacăze este recomandat în febrele eruptive şi în inflamaţii urinare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.