EFECTELE SUPĂRĂRII


In tratamente, medicina chineză ia in calcul şi factorul suflet. Spun chinezii că in vindecare trebuie să participe sufletul bun. Medicina chineză susţine că un om cu suflet rău nu se vindecă. Chinezii susţin că inima este sediul sufletului. Există şi un punct pe corpul omenesc prin care se ajunge la suflet. 

Doneaza
Daca vrei sa (iți) faci o bucurie apasă butonul

ON THE RIDGE OF BLUMISALP; OBERLAND; SWITZERLAND

Acest punct este denumit de chinezi vama sufletului şi reprezintă un punct energetic aflat la două laturi de deget de incheietura pumnului. Se spune că in acel punct a pătruns primul cui in trupul lui Iisus, atunci cănd a fost răstignit. De altfel, cu mii de ani in urmă, şi chinezii credeau intr-un singur Dumnezeu. [Şi acuma, unii mai cred!] (…)

Reamintim spusa filozofiei chineze că sediul sufletului este in inimă, dar chinezii mai susţin că fiecare organ are un suflet, un duh. [Tot de la bătrîni, mai ales babe, aflasem asta, dar liber cugetătorismul m-a prostit. Cînd mă supăra ceva, din mine, mă rugam de acel organ şi – minune ! – el se calma, ce-i drept, temporar.]

Ficatul este sediul sentimentului de mînie, sediul supărării, ficatul este generalul care elaborează strategia, dar vezica biliară este organul care dă curajul de a lua decizii. Un om cu deficit de energie pe ficat este un om care se enervează des. In mod paradoxal, inima este afectată cînd sentimentul de bucurie este in exces. De altfel, componenta Yang este cea a bucuriei, iar contrariul Yin inseamnă tristeţe. Dar aceste contrarii energetice se transformă unul in altul cănd ajung la limita excesului. Yang cănd atinge excesul se transformă in Yin şi invers. Dacă un om se va bucura foarte tare, va urma o perioadă de tristeţe. [Stări de mine trăite-n nenumărate dăţi, încît de pe la 45 de ani mi-am impus să nu mă mai bucur excesiv! Ci, cu prudenţă…] OK!

Cînd pancreasul, dar şi stomacul prezintă deficite de energie, omul acela este tot timpul ingrijorat, nemulţumit, el despică firul in patru. Cînd plămînul se află in suferinţă energetică, oamenii sunt trişti, melancolici. Insă rinichiul dă durata vieţii. El este rezervorul de energie al organismului.

In rinichi se află energia ancestrală. Părinţii lasă descendenţilor moştenirea de energie in rinichi. Cand alt organ se află in sărăcie energetică, rinichiul ii donează energie. [De aia, te şi simţi ca „frînt de şale”, éreinté, cum ar spune frîncii, uneori, nu doar la solicitări fizice.]

solitudineEFECTELE SUPARARII.
Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina mari neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic .
De aceea nimeni nu poate face rău altuia, fără să plătească…
Gandul
Oricând aveţi gânduri negative despre o persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei… Când ne gândim la cineva, se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

 • Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers.
  Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.
  Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.
  Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.

couple-fighting-2-lg-80931497In cuplu
Neintelegerile într-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt.
Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii.
Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia.
Astfel devii vampir energetic.
Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară.

Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare..
Lipsa de comunicare duce la dezastru…
Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură…

O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere. Dacă doi parteneri abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei NU merită să rămână împreună. Cu cât este mai puternică dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.
Dependenţa naşte agresivitatea, iar agresivitatea produce boala.
Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia.

Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om. Ori de cate ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă. Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă.
Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor…
În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit.
Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat, cu atât mai mult creşte dependenţa de el. Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.

Despre problemele personale
Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite, pentru că ele pot prelungi durata lor…
Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne îndepărtăm de ele..
Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora.
Esenţial este când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs. să NU căutaţi milă sau compătimiri…Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe, încercaţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă.Ieşiţi în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă..!Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic.Dacă locuiţi de câţiva ani şi aţi saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi supărat, aşezaţi-vă în acel loc, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire, rugaţi-vă..!

passion-for-lifeDescarcare
Este mai bine să plângeţi, decât să urâţi…
Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi pe dvs. înşivă, agresiunea se acumulează în mod inevitabil.
Atunci când plângeţi, agresiunea apărută se distruge.

Munca
Munca NU trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte…
Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii.
Încercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs.
Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun noi pretindem imediat recompensă. Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa. Cu cât veţi intensifica acest tip de pretentii, cu atât va creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de autodistrugere.

Ofense
Când cineva te jigneşte, nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el, întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu.Dacă n-o accepţi, urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.

Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat, ne putem vindeca de o boală gravă.

 • Cum dăruieşti aşa primeşti..!
  Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiti.


astrograma completa


Donez-Design-Designist-13

62 de gânduri despre „EFECTELE SUPĂRĂRII

 1. Adevarat, am trait toate astea , nimic nu ramane nepedepsit., nici raul nici binele. Va multunesc ca ne amintiti ce suntem, parte din Dumnezeu .Estera.

  Apreciază

 2. miron angela. da e adevarat,dar sa incercam sa tinem cont,cant te supara cineva rau ar fi bine sa uitam dar ma gandesc deoseori tot acolo.as vreu din tot sufletul sa uit ,dar nu pot.Ma supara mult si in prezent,e agresiv verbal si jigneste si atunci imi aduc aminte din trecut,cum primeam bataie fara motiv cum ma scotea afara din casa iarna in frig si nu pot sa uit pana mor.si e ff adevarat ca sunt bolnava. Va multumesc frumos pt ce ne indrumati,multa sanatate,iar eu ma rog la bunul dumnezeu sa mi dea rabdare cu el.

  Apreciază

  1. angela draga mea iarta sau nu ierta treaba ta. Dar fugi, du-te cit vezi cu ochii, cind cineva te bate nu te mai gindesti decit sa-ti salvezi pielea si sufletul, NIMENI nu merita sa fie batut verbal sau fizic. FUGI draga mea nu este timp de rabdare. Daca ai si copii cu atit mai repede ca de nu te baga in mormint.

   Apreciază

  2. DRAGA ANGELA,FUGI CIT VEZI CU OCHII,NU STA DE BUNA VOIE LINGA O BRUTA,DE CE RABDARE,DE CE TOLERANTA,AI O SINGURA VIATA,CAUTA LINISTE SI PACE SUFLETEASCA.DACA ITI CRESTI COPII IN ASEMENEA CONDITII NU FACI DECIT SA PERPETUEZI PE URMA

   TOARELE GENERATII DURERI,FRUSTRARI,AGRESIUNE,BOLI

   Apreciază

  3. Roagate la Dumnezeu pt el si vei vedea mâna Domnului.incearca sa te apropi de Dumnezeu mai mult prin post si rugăciune pt ca mare este Dumnezeu si mari sunt minunile Lui,El înmoaie inimi si schimba inimi.mare este Dumnezeu,nici nu ne închipuim noi ce ne așteaptă după moarte,aici totul este trecător

   Apreciat de 1 persoană

 3. Cunostintele acumulate impletite cu vointa,sufletul curat si credinta in Dumnezeu te fac sa depasesti cu succes toate starile si momentele din viata ta. Trebuie sa constientizezi situatiile si cu rabdare si mai ales credinta !!

  Apreciază

 4. Totul este adevarat si documentat.Este usor de trait,de realizat daca se respecta Legea Lui UNU,toti facem parte din Intreg,acceptam si iubim neconditionat toata Creatia.

  Apreciază

 5. Felicitari pentru articol! M-a pastruns in adancuri si in acelasi timp mi-a trezit multe sentimente neplacute ce sunt pastrate de mult timp. Pentru mine inca e un mister cum reusesc sa tin balanta echilibrata iubind si urand in acelasi timp. E adevarat ca atunci cand suntem fericiti, avem tendinta de a simti mult mai intens iubirea.. insa ce se intampla in momentele de nefericire? Cand sunt aruncate vorbe care dor, palme care te injosesc, valori care ti sunt calcate in picioare? Cum reactionam atunci? Cum altfel decat printr-o ura de moment (sau cel putin asa vreau sa cred)? Si da, ierti dar nu uiti. Iar povestea se repeta la nesfarsit. Dupa fericire urmeaza tristete.. iubesc si urasc in acelasi timp, dar nu stiu pana cand. Ma incapatanez sa schimb un univers deja format de mult..din iubire. Dar ce se va intampla cand ura va avea o greutate mai mare..? Incet incet nu mai stii ce culoare are viata si ce rol ai..iubirea te poate distruge psihic, ura te poate elibera..
  Nu prea are logica acest comentariu. Naste din trairile mele si moare odata cu Enter. Schimbarea e in mainile mele dar sunt prea slabita sa pot actiona..e ca o boala ce te pune la pat..

  Apreciază

  1. iubiti ,doar iubiti!unde exista un dram de ura nu mai exista iubire,acum depinde de situatie,dar iubirea si adevarul inving intotdeauna!multa pace si iubire!

   Apreciază

 6. Cum sa poti „iubi” si respecta sotia ta cind ea tot timpul cauta aventuri? Ultima oara „simte simpatía pentru un cumnat. Se iau de mina in fata mea … cine stie cind un sint prezent? Crezi ca o iubire oarba si generoasa o poate „vindeca” de su imoralidad ? Eu cred ca un…

  Apreciază

  1. da eu cred ca o iubire oarba bine manifestata o poate vindeca cand ajunge sa simta iubirea pe care o oferi …dar pentru aceasta trebuie sa muncesti… sigur ii lipseste ceva de vrea atentie din partea celorlalti…nevoia ei nu este satisfacuta….si nu ma refer doar la contact intim…

   o femeie este fericita doar atunci cand se simte dorita

   Apreciat de 1 persoană

 7. Un articol ce unge sufletul! Cine are puterea s-o „taie” cu trecutul, cu ceea ce-ti procoacà durere fizicà si psihicà, sà ierte va fi om liber! Drumul spre libertate e mai usor pt cei ce nu cunosc ura, invidia, gelozia si ambitia fàrà limite si ce-i mai curios e, sà fii constient cà si tu existi!

  Apreciază

  1. Chinezii au trei religii, crestinismul este una dintre ele, deci..cred in D-zeu.
   In schimb multi romani se cred destepti ori sunt genul ala „ce prost esti tu, prin urmare eu as fi destept”, insa mai bine tac..asa nu spulbera indoiala ca este prost.

   Apreciat de 1 persoană

 8. Tráim în tot felul de ritualuri. Unele sunt de evaluare, adicá de ridicarea valorii, (jubilee, decoratii, slujbele divine), altele sunt ritualuride devalorizare, adicá de dispretz (bârfele, în juráturile agresoiunile etc). Depinde de mecanismele Eului. Fiecare se pune absolut. De parcá lumea ar fi început cu el sau cu ea. Autoapárarea este un lucru normal. Dar dacá ne apáram mai tare decât am fost atacati, intervine cearta. Cearta (din latinescul CERTE, adicá sigurantzá, asigurare – vezi certificat), porneste de la acela care este „mai mult ca SIGUR”…

  Apreciază

 9. CEI CARE FAC RĂU REUȘESC TOT TIMPUL ȘI NU AU PROBLEME CU SĂNĂTATEA.MULTE PERSOANE SUNT NĂSCUTE RĂUTĂCIOASE.-NEGRI ÎN CERUL GURII .CEI CARE SUNT LOVIȚI SE ÎMBOLNĂVESC ȘI SE DISTRUG.ȘI ÎNTR-O CĂSNICIE CEL MAI BUN ȘI MAI MUNCITOR SE ÎMBOLNĂVEȘTE ȘI MOARE PRIMUL ȘI APOI CELĂLALT SUPRAVIEȚUIEȘTE.NU ȘTIM CUM E MAI BINE.

  Apreciază

 10. Nu exista suflet bun sau suflet rau , doar suflet . Sufletul poate fi incarcat negativ sau pozitiv . Exista un principiu al echilibrului pe care trebuie sa-l respectam cu sfintenie . Un suflet incarcat negativ nu-si gaseste linistea decat prin iertare si iubire . Nimeni nu spune ca este usor dar nu este nici imposibil . Paradoxal , când ierti , de fapt te ierti pe tine . Te vei simti eliberat de acea energie negativa si iti vei continua viata in iubire .

  Apreciat de 1 persoană

 11. Reblogged this on inna manu and commented:
  Supărarea este un sentiment trăit de fiecare dintre noi, dar înțelegerea acestui sentiment și stăpânirea lui este ceea spre ce tindem, sau ar trebui…. Foarte interesant articolul!

  Apreciază

 12. Vineri am pierdut avionul care ar fi trebuit sa ma duca in Dubai (nu din vina mea). Am fost suparata, dezamagita si chiar am plans, dar fata de omul drag am incercat sa fiu calma, sa-l alin, sa iau totul usor si chiar am glumit. Poate ca Dumnezeu mi-a dat o lectie! Multumesc!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.