Povestea vulturului


bald-eagle_1_600x450Este povestea vulturilor care trăiesc pe vârfurile cele mai înalte ale munţilor Anzi, în condiţii deosebit de dure; acolo îşi au locuinţa. Şi cu toate acestea, această rasă trăieşte cel mai mult. Secretul supravieţuirii lor stă într-o enzimă protectoare emisă la baza fulgilor; astfel corpul vulturului este protejat împotriva calamităţilor în care îşi duce viaţa.

Deşi condiţiile sale de viaţă sunt dintre cele mai dure, el poate atinge varsta de 70 de ani
Dar ca sa ajungă la acest punct, vulturul trebuie să ia o decizie grea …

Incepând de la vârsta de 40 de ani, unghiile sale lungi si flexibile nu mai sunt capabile să susţină prada. Ciocul lung şi ascuţit i se înconvoaie devenind din ce în ce mai impropriu pentru sfâşiatul prăzii. Aripile-i grele şi îmbătrânite de ani şi de grosimea penelor, îi înfranează zburul si îi obosesc muşchii pieptului. Şi, ce este mai grav, enzima protectoare încetează să mai fie emisă, lipsind astfel vulturul de protecţia atât de necesară.

Atunci vulturul are doar două opţiuni:
să moară … sau să treacă printr-un dureros proces de transformare timp de 150  de zile.

In acel moment, pentru vultur, este imperios necesar să găsească o crăpătură pe un pisc înalt, unde să îşi încropescă un adăpost. Acolo el îşi loveşte continu ciocul încovoiat de o stâncă până când acesta se rupe.După ce îşi rupe ciocul, el aşteaptă să îi crească cel nou apoi îşi smulge unghiile. Dupa ce noile unghii apar, începe să-şi smulgă penele îmbătrânite până la ultima. Incet, încet se îmbracă din nou cu pene tinere alimentate din belşug la bază cu preţioasa enzimă protectoare. Şi astfel, după cinci luni, vulturul îşi reia faimosul zbor pentru care a fost creeat şi pentru care, de fapt, trăieşte … încă 30 de ani.

Povestea vulturului poate fi povestea noastră a fiecăruia în parte …
De multe ori, ca să supraveţuim, trebuie să trecem printr-un astfel de proces. Câteodată trebuie să renunţăm la trecut, simboluri, îndeledniciri sau obiceiuri. Numai eliberându-ne de vechile obiceiuri, de vechile practici, vom putea profita de prezent privind încrezători spre viitor.

Autor necunoscut

2 gânduri despre „Povestea vulturului

  1. Este doar o legenda urbana, nici o specie de vultur nu face acest lucru. Singura forma de viata de pe aceasta planeta care poate „alege” sa renasca este defapt o specie de meduza de foarte mare adancime. Pilda si morala este buna, dar povestea in sine este ridicol de aberanta si incurajeaza incultura si acceptarea unor afirmatii lipsite de dovezi stiintifice. Pe langa faptul ca nu face niciun vultur sau orice alta forma de viata de pe aceasta planeta ceva asemanator cu cele descrise mai sus,este fals si de asemenea ca traieste in refugiu 150 de zile, sa fim un pic serios, nu e urs sa intre in stadiu de hibernare si sa flamanzeasca timp de 5 luni. Faptul ca o pasare poate traii si 70 de ani, nu este ceva uimitor si papagalii ara ating 70 de ani, unii chiar 80.

    Apreciat de 1 persoană

  2. vulturii cica ar avea gheare si nu unghii din cate imi amintesc eu. vulturii aia din Anzi sunt condori pe cand poza e a unui vultur pescar din America de Nord. poveste cu regenerarea e pura legenda cu zero valoare de adevar. just bullshit people. imi cer scuze ca postez aici. am ajuns prin ricoseu pe pagina asta dar nu m-am putut abtine vazand traznaile pe care le spuneti.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.